проблемче със икономайзера!

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

проблемче със икономайзера!

Мнение от ksedo » 17 Окт 2006, 0:24

От два дена забелязвам че стрелката на икономайзера си седи само 30 дори савсем леко да пипнапедала и залепя горе!!!Иначе на скорост без газ си се враща!Ако някои е имал подобен проблем моля да помогне!!! :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Re: проблемче със икономайзера!

Мнение от slavianko » 17 Окт 2006, 9:37

ksedo написа:От два дена забелязвам че стрелката на икономайзера си седи само 30 дори савсем леко да пипнапедала и залепя горе!!!Иначе на скорост без газ си се враща!Ако някои е имал подобен проблем моля да помогне!!! :help:
Колега според мен това е най ненужният уред в модела. Мойта и без това все там стои и без да е счупена :mhihi: :mhihi: :mhihi: Не я гледай. Иначе по темата: не съм имал такъв проблем а и не знам как щях да разбера ако съм имал :mhihi: :mhihi: :mhihi:
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 17 Окт 2006, 15:07

Изтоштени батерии в тоблото ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15

Мнение от маречков » 09 Яну 2007, 10:29

dinozab написа:Изтоштени батерии в тоблото ;)

Я кажете колко волта(ама точно) трябва да са тея батерии? Мойте дават 2.71, това малко ли е, нормално ли е?
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 10 Яну 2007, 9:42

маречков написа:
dinozab написа:Изтоштени батерии в тоблото ;)

Я кажете колко волта(ама точно) трябва да са тея батерии? Мойте дават 2.71, това малко ли е, нормално ли е?

моя съвет е така и така си свалил таблото да ги смениш не са скъпи, защото рано или късно батериите протичат и електролита им е..ва мамата на таблото ;)
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от маречков » 10 Яну 2007, 10:10

NAPSTERS написа:моя съвет е така и така си свалил таблото да ги смениш не са скъпи, защото рано или късно батериите протичат и електролита им е..ва мамата на таблото ;)

И ти си прав. Какви да взема обаче, защото в Кодак има едни, но не знам дали са читави.
При смяната трябва ли да вържа паралелно, че да не прекъсвам захранването или нама проблем, ако си ги откача и после запоя новите :?:
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NAPSTERS » 10 Яну 2007, 10:23

маречков написа:
NAPSTERS написа:моя съвет е така и така си свалил таблото да ги смениш не са скъпи, защото рано или късно батериите протичат и електролита им е..ва мамата на таблото ;)

И ти си прав. Какви да взема обаче, защото в Кодак има едни, но не знам дали са читави.
При смяната трябва ли да вържа паралелно, че да не прекъсвам захранването или нама проблем, ако си ги откача и после запоя новите :?:

значи, задължително батериите трябва да са акумолаторни, вземи които сметнеш за добре, само гледаи да са с еднакъв волтаж и капацитет като старите.
иначе можеш да махнеш старите и след това да запоиш новите, наи-много да ти се занули оилсървиса ;)
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от маречков » 10 Яну 2007, 10:26

NAPSTERS написа:
значи, задължително батериите трябва да са акумолаторни, вземи които сметнеш за добре, само гледаи да са с еднакъв волтаж и капацитет като старите.
иначе можеш да махнеш старите и след това да запоиш новите, наи-много да ти се занули оилсървиса ;)

Благодря :D . Равен нямаш.
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е32 740IL E34 525i
Мечтае да кара: E24 M635CSI(M6) , E34M5 , 850CSI (M8)

Мнение от Fakiro » 11 Яну 2007, 0:25

Къде точно се намират тези батерии на таблото ( с 4 куплунга отзад) ? Някъде вътре на платката ли? И какво се случва при липса на ток в тях- губи само паметта ли ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NAPSTERS » 11 Яну 2007, 10:03

Fakiro написа:Къде точно се намират тези батерии на таблото ( с 4 куплунга отзад) ? Някъде вътре на платката ли? И какво се случва при липса на ток в тях- губи само паметта ли ?

зависи с кое табло си, ако таблото ти е с дисплеи на километража НЯМА батерии, имат само тези с механичния километраж
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от маречков » 11 Яну 2007, 10:06

Къде точно се намират тези батерии на таблото ( с 4 куплунга отзад) ? Някъде вътре на платката ли? И какво се случва при липса на ток в тях- губи само паметта ли ?

Като извадиш таблото, в двата му края има едни рапидки(абе като пеперудки) развиват се на 1/4 оборот, отваряш и там на платката ще ги видиш. Приличат на АА батерии, но са по-къси и са 3в. Ако им падне напрежението почват да се бъгат уредите. Ако се разтекат, както каза колегата, отива платката, а ти отиваш за ново табло :confused: , да не дава господ.
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е32 740IL E34 525i
Мечтае да кара: E24 M635CSI(M6) , E34M5 , 850CSI (M8)

Мнение от Fakiro » 12 Яну 2007, 4:24

Мерси и на двама ви ! За щастие съм с дигитален километраж и нямам батерии. Затова и не ги открих при последното отваряне на таблото ми !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 12 Май 2007, 11:14

аз НЯМАМ батерии
помогнете
Изображение

Назад към E34