е34 2.5 тдс-гасне сама отвреме на време?ПОМОЩ!

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

е34 2.5 тдс-гасне сама отвреме на време?ПОМОЩ!

Мнение от compot » 24 Авг 2014, 1:50

Здравейте колеги!Моля някой да ми обясни от какво колата така прави:Значи пали си без проблем,без значение топла/студена.Като я карам и като съм включил на скорост и после я изключа от скорост и спра и веднага гасне колата и след това като пробвам да запали веднага върти малко по дълго от колкото при нормалното си палене.Някой хора ми казват,че е за смяна горивния филтър,други ми викат за ГНП-то?!?!? Моля Ви някой да ми обърне внимание и да ми помогне :) Благодаря предварително :)

старши ентусиаст
Аватар

Re: е34 2.5 тдс-гасне сама отвреме на време?ПОМОЩ!

Мнение от vladobate » 25 Авг 2014, 21:43

Ей на аз ти обръщам. :yes: Може да е горивен филтър да. На празен ход двг мени ли обороти ако си забелязал и откога започна проблема. А като палиш как точно пали- чакмак или с малко въртене. Нормално гнп да започне с подобни проблеми затова профилактика с добавки и масълце в горивото двутактово бездимно.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Din » 26 Авг 2014, 9:14

vladobate написа:Ей на аз ти обръщам. :yes: Може да е горивен филтър да. На празен ход двг мени ли обороти ако си забелязал и откога започна проблема. А като палиш как точно пали- чакмак или с малко въртене. Нормално гнп да започне с подобни проблеми затова профилактика с добавки и масълце в горивото двутактово бездимно.

кажи точно за какви добавки иде реч
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 26 Авг 2014, 12:39

Керосин :mhihi: :twisted:
Начииии, става огин :driving:
Иначе Pro tec правят хубави неща ;)
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 120L/E28
Мечтае да кара: E24
Детайли за колата: 05.82 Balticblau metallic

Мнение от 325_TDS » 26 Авг 2014, 12:49

И Xenum... гарантирам.
Oo=00=oO Roses are red, violets are blue, I love my bimmer more than you.

Потребител
Аватар

Мнение от compot » 29 Авг 2014, 23:41

ами така я взех миналата събота колата,начи студена пали чакмак,топла на моменти пали пак чакмак,на моменти си върта малко.Като е на празен ход колата мени оборотите да и също като завартя хидравликата на място пак и направо понякога гасне,но като карам в града или реша да я преместя за 2 маневри да паркирам и докато превключа скоростите ако не помпам газта загасва колата веднага!?!?!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 01 Сеп 2014, 10:07

Колега, при натоварване на двигателя на празен ход се променят оборотите, което говори за проблем с плочката, най-вероятно и за това изгасва двигателя. Имаш проблем и с топлият старт, което говори за износена верига. Ако все още има възможност, може да се пробва двата проблема да се отстранят с регулиране на ГНП. Ако възможностите за регулиране са изчерпани, проблемите ще се задълбочават и в едни момент ще трябва да смениш плочката и веригата. По отношение на това проблема да е в горивният филтър- колегата пише, че колата върви добре, а тогава трябва повече гориво, отколкото когато двигателя е на празен ход. По отношение на добавките- ефекта им зависи от количеството на утайките в резервоара и може да е силно отрицателен. Пазя като нагледен материал, почти напълно запушен горивен филтър от E46М47TU, на един месец и около 1000км, след използване на добавки в резервоара. Заради запушването му, от претоварване, беше изгоряла и подкачващата помпа. Удоволствието от слагането на добавка в резервоара, струваше на колегата няколко стотин лева.

Потребител
Аватар

Мнение от compot » 03 Сеп 2014, 21:48

Взех ново ГНП ще видим дали проблема е в него,също забелязах,че умната дюза ми пикае отвън всякъш не е стегната дали това влияе ?

Потребител
Аватар

Мнение от compot » 04 Сеп 2014, 23:07

Казаха ми да я закача на диагностика и да видя дали не е проблема в умната дюза,но уви не е от нея.Колата вече спря да пали топла освен да бутане,за студена не знам.Всички ми казват,че проблема идва от помпата..

Потребител
Аватар

Мнение от compot » 06 Сеп 2014, 16:10

новата помпа е номер 995,а моята е 993 дали ще запали колата с нея ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 525 ТДС

Мнение от Tipche » 06 Сеп 2014, 17:28

А филтъра сменили го ?

От лигуст и не на временна смяна на филтър и моята спря да пали .......пробвай първо най-евтиното ;)

Потребител
Аватар

Мнение от compot » 15 Сеп 2014, 21:18

Смених помпата снощи пробвах колата да запали обаче не иска не съм въртял кой знае колко дълго на стартер не повече от 10 опита,като си мисля,че в помпата има въздух и затова не иска да запали колата защотото до дюзите не стига нафта утре ще пробвам на дърпане да запали колата.

Потребител
Аватар

Мнение от compot » 17 Сеп 2014, 16:58

Колеги задърпах колата,запали с 300 зора на место си работи перфектно,обаче като я загаса и пробвам да запали не иска ?!?!?! от какво може да е това ..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 23 Сеп 2014, 17:58

compot написа:Колеги задърпах колата,запали с 300 зора на место си работи перфектно,обаче като я загаса и пробвам да запали не иска ?!?!?! от какво може да е това ..

Умната дюза ако е разхерметизирана ще пали трудно ( но не невъзможно) топла или престояла малко повечко . Ако има проблем с нея ще ти светне лампата на таблото жълтата и няма да запали посмъртно освен това и ще работи неравномерно много. Последното обаче което описваш много ми напомня на мой проблем отпреди няколко години даже тема имам . Пак така много трудно понякога невъзможно и ако запали перфектни обороти празен ход иначе не искаше да се форсира над около 3000 об. Та проблема беше много смешен и не можах да го хвана доста време, клапанчето на гнп беше изгоряло и по някакъв необасним начин понякога нафтата намираше пролука и палеше мотора и стигаше дебита за перфе празен ход на място , но за повечко или повторно палене мъка голяма. Та провери го щателно даже съвет за да елиминираш това размонтирай го , махни му котвичката с пружинката която запушва притока на нафта, монтирай обратно и върти , поне да си сигурен че нафта до гнп стига нормално. С тоз проблем и аз така с дърпане един път запали със зор после 100 пъти няма да запали . Пробвай по описания начин .

Назад към E34