Проблем с километража M50B20

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е34
Мечтае да кара: BMW M5 E34
Детайли за колата: Истината е в кръглите фарчета!

Проблем с километража M50B20

Мнение от SuspecT » 23 Апр 2014, 10:38

Здравейте колеги,

Първо искам да се извиня, ако темата вече я има или въпросният проблем вече е решен... Но аз не успях да намеря нито тема, нито решение.

Та на проблема, от 2 дни насам моментния километраж спря да отчита, следователно и този които се занулява не мърда.

Снощи когато карах също забелязах, че и разходомера отказа, просто стрелката отиде на някъде и не се върна. :lol:

Направих чек на таблото (няколко пъти) стрелките си се въртят, всичко както си му е реда, напред-назад паля колата тръгва и пак нищо.

Или с други думи за сега работят само оборотомера, температурата и стрелката за бензина.

П.С. с дигиталния километраж съм :yes:
Изображение
///////// M-POWER

Мафиозо!
Аватар

Re: Проблем с километража M50B20

Мнение от rado_rf » 23 Апр 2014, 18:06

Виж на какво дередже са връзките на датчика на диференциала. Разходомера е изчезнал на момента от изчезването на скоростомера. Втора позиция на чистачките също не работи, нали? Само на пауза.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 23 Апр 2014, 18:23

rado_rf написа:Виж на какво дередже са връзките на датчика на диференциала. Разходомера е изчезнал на момента от изчезването на скоростомера. Втора позиция на чистачките също не работи, нали? Само на пауза.
Абсолютно правилно си го насочил :yes: Я сега кажи какво стана с твоя диф?
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от SuspecT » 23 Апр 2014, 21:20

Чистачките си работят съвсем нормално, на всички позиции

Но датчика не съм го проверявал, утре сутринта това ще е 1-то нещо което ще направя

Благодаря :driving:
Изображение
///////// M-POWER

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 24 Апр 2014, 18:17

Митко Стоянов написа:
rado_rf написа:Виж на какво дередже са връзките на датчика на диференциала. Разходомера е изчезнал на момента от изчезването на скоростомера. Втора позиция на чистачките също не работи, нали? Само на пауза.
Абсолютно правилно си го насочил :yes: Я сега кажи какво стана с твоя диф?

Чуек, веднага ще споделя щом успея да се уговоря с майстора, дето ми го препоръча, и успея да я спра поне за два-три дена от движение. Нали после на твойто рамо шсе риве за чаркове :oops: .Колата се кара всеки ден. Или аз или жената я яздим.

SuspecT написа:Чистачките си работят съвсем нормално, на всички позиции
:driving:

:conf: ... меко казано, озадачен съм... Ама, по време на движение ли ги тества или на място???
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

Потребител
Аватар

Мнение от SuspecT » 25 Апр 2014, 13:10

SuspecT написа:Чистачките си работят съвсем нормално, на всички позиции
:driving:

:conf: ... меко казано, озадачен съм... Ама, по време на движение ли ги тества или на място???[/quote]

И на място и в движение, работят си съвсем нормално, лошото е, че нямам време да го видя този шибан датчик дали се е откачил... :(
Изображение
///////// M-POWER

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e34 520i
Мечтае да кара: Машината на времето !
Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !

Мнение от dagger » 10 Май 2014, 11:21

КОлега, най лесно да отхвърлиш възможността за заминал чип на арматурата е като пробваш с друго табло или само с друг чип. Казвам това, защото преди време ми изчезна температурата- сменях датчик, но не. Временно бях си решил проблема като си сложих датчик и уред от лада, но после отново се заядох с колата и се оказа, че просто нещо прецаква чипчето на гърба на таблото. От там някои неща продължават да си работят, други спират. Не си залагам инженерската диплома, но мисля, че с друго табло (работещо) всичко ще се появи :)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от SuspecT » 21 Май 2014, 21:40

Съжалявам, че чак сега пиша, но проблема е решен.

Просто от прекалено много коне и въртящ момента на м50б20-ката се бяха скъсали жиците на датчика на диференциала :mhihi: :mhihi:

Подмених го и всичко си тръгна...

Благодаря на всички отзовали се! :bowdown:
Изображение
///////// M-POWER

Назад към E34