Защо я докарахме до тук?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Защо я докарахме до тук?

Мнение от Митко Стоянов » 14 Окт 2013, 22:35

Защо този подфорум стигна то това посредствено ниво? Каква е причината? Има ли изобщо такава или нещата вървят натам, накъдето и целия форум??? Бяхме най-сплотеният подфорум, събирахме се, веселихме се... Предполагам, че всеки има мнение по този въпрос, но го пази за себе си или коментира нещата с приятели...
Ще се радвам да споделите вижданията си за нещата, по-късно в темата ще го направя и аз.

Темата е породена от няколкократното намесване на подфорума в една друга тема в друг раздел...
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Re: Защо я докарахме до тук?

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 15 Окт 2013, 0:04

Той проблема или причината е в заобикалящата ни действителност. Хората нямат пари , всеки се е овълчил , навсякъде е злоба завист и бедност. Оттам и всичко тука. Отварям да прочета нещо интересно ами то няма :) , ние на тия кошници наще им знаем всичко, няма кво да ни учуди и да питаме . Хансовете ако ни подарят по едно Е60 ще възродим писането да знаеш :) , ще станем пак задружни.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 15 Окт 2013, 0:14

Все още си има известно задружие .Няма нищо ново и нищо не се случва както казва "ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ "...Определено сме много по-малко от преди,цари някаква пустош в Е34,надявам се да е само преходен този момент :|
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 15 Окт 2013, 0:25

BABHOMED написа:Все още си има известно задружие .Няма нищо ново и нищо не се случва както казва "ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ "...Определено сме много по-малко от преди,цари някаква пустош в Е34,надявам се да е само преходен този момент :|

Все по пусто ще става. Няма какво да се случи освен да се събираме и да се напием като маймуни.
Половината отдавна не карат Е34 , другата половина не ги разкарват щото са набили маса пари в тях и като се огледат няма какво да вземат.. Периода не е преходен , просто така са си нещата. Виж другите олд тайм сектори и ние натам вървим.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 15 Окт 2013, 5:11

Мен ми е много гадно, че точно като се присъединих към подфорума той взе, че замря. Така ми се иска атмосферата тук да е като в други подфоруми. Иначе като цяло съм съгласен с казаното по-горе и е донякъде логично. Но аз пък друго забелязвам - от известно време насам тенденцията е да се четат и пишат неща, свързани единствено с развлечение и убиване на време. Пусне се някоя абсурдна тема (независимо къде) и за един ден се изкоментират 10 страници. Аз съм правил опити да пиша интересни теми, където всеки да отдели 10мин., да помисли малко, да формулира позицията си. Пишат се 3 страници и тва е.... Народа нещо няма желание да дискутира сериозните неща. По-забавно е във фейс-а...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525d

Мнение от kikko » 15 Окт 2013, 7:24

Аз съм от сравнително новите в този форум.Чета много и пиша малко защото до толкова ми стигат познанията.Е34-ки караме вече все по-малко хора и е нормално и във форума да намаляват,но разделът Е34 е може би най-сериозния като количество полезна информация и хора които да знаят как да помогнат. :yes:
E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: E30

Мнение от Beamerdriver » 15 Окт 2013, 8:05

И аз карам също E34, пичове.Винаги ще има дух в тези коли които ще ни кара да изпитвамe тези чувства, които не можеш да изпиташ в по нов модел не че не са хубави новите модели но усещането е различно.
39470

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 15 Окт 2013, 9:45

аз не притежавам за сега Е34 но.. наблюдавам подобна тенденция навсякъде.. така стана с Е30, после с Е36. сега съм в Е39 но не мога все още да преценя.. като цяло се получава едно високомерно безгрижно не колегиално отношение.. преди беше друго. сега пускаш тема.. тъпа или не тя е нещо свързано с проблем или ентусиазъм. вместо да ти помогнат ти обясняват колко си малоумен ии някои се изтъква колко е "велик" .. а като цяло се загубиха ценни кадри които и не влизат дори да четат техническата част :censored:
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 15 Окт 2013, 10:22

Митко Стоянов написа:Защо този подфорум стигна то това посредствено ниво? Каква е причината? Има ли изобщо такава или нещата вървят натам, накъдето и целия форум???

Така си го направихме ние, това си зависи изцяло от нас
Митко Стоянов написа:Бяхме най-сплотеният подфорум, събирахме се, веселихме се... Предполагам, че всеки има мнение по този въпрос, но го пази за себе си или коментира нещата с приятели...

Всичките ми приятели притежават поне по 1 БМВ, някои по 2-3, кой атмосферка, кой с принудително. Ентусиазма си е жив и продължава да живее, защото старите кокаляци Е30/Е34 са евтини за поддръжка и добри платформи за модификации. Но живее предимно извън форума.

Митко Стоянов написа:Темата е породена от няколкократното намесване на подфорума в една друга тема в друг раздел...

Защото на някои хора им пука(ше) какво се случва тук, затова бе споменат подфорума в другия раздел.

Аз лично никога няма да дойда на Вашите сбирки и не се интересувам от личния контакт с болшинството разбиращи и пишещи хора тук (визирам FatBoysPerformance) заради елитарното ви и снизходително отношение към останалите, презрителното отношение лично към мен и редица други причини.
Боли ме сърцето, че форума ме запали по марката, по обществото, което стоеше зад идеята BMW, а сега раздела ми е противно да го отварям, но го правя по навик, с мъничко надежда, че нещата някакси ще се променят към по-добро. Защото не е важно какво карам аз, или какво карате вие, не са важни вещите или знанията. Важно е отношението. Или както гласи подписа на колега, който в момента не си спомням кой е, "Характера е това, как се отнасяме към хората, които не могат да направят за нас нищо".
А си спомням, че даже едно време събирахме пари за ремонта на комбито на колегата Saint85, в труден за него момент. Къде отидоха тези хора?
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Чичо Митко
Аватар

Мнение от Митко Стоянов » 15 Окт 2013, 11:44

Хаос написа:Аз лично никога няма да дойда на Вашите сбирки и не се интересувам от личния контакт с болшинството разбиращи и пишещи хора тук (визирам FatBoysPerformance) заради елитарното ви и снизходително отношение към останалите, презрителното отношение лично към мен и редица други причини.
А замислял ли си се от какво е породено всичко това, за което говориш? Вярвай ми не е от лошото възпитание, което според теб имаме...За мен повратен момент беше смяната на модераторския състав - напускането на Postman и tsb_bg . Изкараха ги несериозни, лигльовци и прочее...Тогава бях запалил много и бях решил да потърся сметка на виновните за това, впоследствие ме разубедиха и нещата останаха така. Оттам насетне нещата за мен се промениха... Щом виновните за това не ги интересуваше упадъка, на който обричат подфорума, накъде отивахме??? Този подфорум почти никога не е имал нужда от истинско модериране, по-скоро модераторите бяха хората, които обесняваха търпеливо в тъпите теми на юзърите понякога го правеха по интересен и забавен начин....а сега подфорума се модерира като "продава" (нищо лично към Старшината)... Затова моето отношение е такова и затова толкова давам от себе си...

За сбирките - който иска идва, на който му хареса - повтаря.

Колкото до Fat Boys Performance - на много хора не им е ясно какво е - това е една запазила се част от Е34 обществото, в която няма лицемерие, всеки е склонен да помага на другия БЕЗКОРИСТНО, всички жадуват за мига, в който ще се видят и прегърнат, на всички им се плаче, като се разделят след сбирка...все непознати за теб неща, Хаос-че

Така че за каквито и да ни мислят хората, ние сме чисти пред себе си и пред тези, с които сме близки, това е най-важното, за другото ми е през кура...
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Bayerische Motoren Werke
Мечтае да кара: безплатно!

Мнение от MaxMeyer » 15 Окт 2013, 12:27

Нищо от написаното над мен не мисля че е основателна причина за "елитарното ви и снизходително отношение към останалите, презрителното отношение лично към мен и редица други причини" за което говори Хаос.Относно казаното от змейчето... Злобния и завистлив човек си остава такъв без значение колко беден или богат е.По-скоро масата в България са си такъв тип.То ако не беше така страната ни има потенциала да е много по-напред. :yes:
Изображение

Чичо Митко
Аватар

Мнение от Митко Стоянов » 15 Окт 2013, 12:39

MaxMeyer написа:Нищо от написаното над мен не мисля че е основателна причина за "елитарното ви и снизходително отношение към останалите, презрителното отношение лично към мен и редица други причини" за което говори Хаос.Относно казаното от змейчето... Злобния и завистлив човек си остава такъв без значение колко беден или богат е.По-скоро масата в България са си такъв тип.То ако не беше така страната ни има потенциала да е много по-напред. :yes:
Според теб по темата ли се изказа? Според мен НЕ! Идеята не е да анализираш казаното от другите, а да споделиш своите лични виждания за нещата.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '96 Е34 tds touring Individual
Мечтае да кара: E34 M5 Touring

Мнение от exvitermini » 15 Окт 2013, 14:35

Няма нищо вечно. Нещата се променят, хората също. След върха има падение. Отговора на въпроса "Защо?" е заради времето. С времето се променя всичко. Един ден ще дойде друго време...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: E30

Мнение от Beamerdriver » 15 Окт 2013, 16:02

Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме.- Васил Левски.
39470

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 15 Окт 2013, 16:08

Аз лично никога няма да дойда на Вашите сбирки и не се интересувам от личния контакт с болшинството разбиращи и пишещи хора тук (визирам FatBoysPerformance) заради елитарното ви и снизходително отношение към останалите, презрителното отношение лично към мен и редица други причини.

За съжаление това е истината- няколко човека от гореописаната група, с определен маниер на поведение, отравят техническата част на темите, а това е нещото, за което повечето юзери влизат във форума. Всичко се върти около тази група, която се опитва да определя какво и как да се пише, коя тема е важна или не, кой колко е тъп, колко се е изложил според техните критерии и т.н. Те диктуват определен маниер на поведение, който е отвратителен за повечето юзери във форума, но забавен за тях самите. Тръгнете след ника ми и ще видите за какво става въпрос- няма тема, в която да съм писал и ако се е появил някой от групата, темата е до там, защото започват простотиите. Срещам се с много хора от форума и когато стане въпрос за това, всеки ме пита "Какъв им е на тези проблема". Даже по едно време имаха уговорка, ако аз пиша някъде, да се информират на лично за това и да започнат "забавната" част. А понеже аз пиша често, доста добре тръгнали и полезни теми, накрая или се заключваха или ставаха на нищо.

Колкото до Fat Boys Performance - на много хора не им е ясно какво е - това е една запазила се част от Е34 обществото, в която няма лицемерие, всеки е склонен да помага на другия БЕЗКОРИСТНО, всички жадуват за мига, в който ще се видят и прегърнат, на всички им се плаче, като се разделят след сбирка...все непознати за теб неща, Хаос-че

Това е чудесно за вас, да сте живи, здрави и още дълги години да се събирате, имайте един към друг каквото си отношение поискате, но си го запазете за себе си- във форума сте юзери като всички останали. Що се отнася до БЕЗКОРИСТНОТО- може би не се отнася до всички от Вас.

За мен изхода от ситуацията е едно просто спазване на нормалните норми за поведение във форума. Форума е технически, хората влизат тук за да се решават проблемите на колите им по един или друг начин, а не да им се демонстрира отношение към тяхната личност.

Следваща

Назад към E34