Колеги,моля за вашата помощ (масло)
Модератор: Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Колеги,моля за вашата помощ (масло)
Наложи се скоро да закупя една стара машина и се налага смяната на маслото в автоматичната скоростна кутия.Маслото е DEXRON ТМ.Търсих къде ли не ,но неможах да го намеря.Въпросът ми е някой знае ли някакъв заместител или на какво отговаря новото производство на това масло.Не се бъзикам ,защото машината е прецизна и си иска това проклето масло.
Благодаря предварително за помоща!
Благодаря предварително за помоща!
- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- Кара: Bayerische Motoren Werke
- Мечтае да кара: безплатно!
Re: Колеги,моля за вашата помощ (масло)
Че би трябвало да го има навсякъде... ATF Dexron или ATF Dexron 2.Препоръчвам ти този магазин София, ул. Гео Милев 6, тел. 0888 22 04 09

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Виж на някоя бензиностнанция на Шел- Shell Donax TM
В техническото ръководство пише изрично dexron tm и за това явно никъде не намерих аналог,дори влезнах в сайта на тексако ,нали уж те го произвеждат -и нищо.Благодаря за бързия отговор.Явно трябва да перефразирам въпроса.Хубав сервиз за автоматици дето не крият цените и говорят открито със загриженост за клиента.Нали въпросът не е само в земането на парите.В сервиза дето е на пътя за Банкя съсипаха автоматика на Бавареца на един приятел и за това питам.Честно да си кажа съм притеснен яко.Колата на която трябва да се прави операцията е Терано.Не ме питайте защо не питам там.Тука съм си сред свои.Моля модераторите да ме извинят.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Ако е за някой стара американска бангия може въобще да не са чували тука за такова нещо дори в нисан.Същевременно може да го има но под друга номенклатура но да не знаят.Това го твърдя щото вече ми се е случвало с едно мицу автоматик.Иначе дават спецефикацията на DEXTRON TM
еквивалентна на MERCON на форд
hi, this is what will work ,as long as it says compatible with dextron/mercon 111,it will work ,Genuine NISSAN PSF, Canada NISSAN Automatic Transmission Fluid, Dexron(TM) III/Mercon(TM), or equivalent ATF may also be used
след тва DEXTRON TM няма ли нещо друго щото гледам стигат до
VI
еквивалентна на MERCON на форд
hi, this is what will work ,as long as it says compatible with dextron/mercon 111,it will work ,Genuine NISSAN PSF, Canada NISSAN Automatic Transmission Fluid, Dexron(TM) III/Mercon(TM), or equivalent ATF may also be used
след тва DEXTRON TM няма ли нещо друго щото гледам стигат до
VI
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- MaxMeyer
- ентусиаст
-
Що си мисля че трябва идеш в някоя бензиностанция или в магазина който ти казах и да си купиш ATF Dexron II и да се приключи с въпроса. 

MaxMeyer написа:Що си мисля че трябва идеш в някоя бензиностанция или в магазина който ти казах и да си купиш ATF Dexron II и да се приключи с въпроса.
Защото, ако маслото в кутията не отговаря на тази спецификация ,а то при смяната няма как да източи всичкото и ще се смесят,което въобще не е добре и не си струва риска.
Каква марка е скоростната кутия?
Да не би да е AISIN

by ''kompleksa''
- MaxMeyer
- ентусиаст
-
Е това масло Dexron TM не е ли всъщност ATF Dexron?Нека тогава още в първия пост да се спомене точно за каква кола става дума с какъв мотор и т.н. за да се знае какво точно се търси. 

MaxMeyer написа:Е това масло Dexron TM не е ли всъщност ATF Dexron?Нека тогава още в първия пост да се спомене точно за каква кола става дума с какъв мотор и т.н. за да се знае какво точно се търси.
Според мен след това ТМ ...трябва да има цифра.
Самото тм ми говори търговска марка(trade mark).
И колегата да е тълкувал грешно написаното в книгата за употреба на колата

by ''kompleksa''
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
MaxMeyer написа:Че би трябвало да го има навсякъде... ATF Dexron или ATF Dexron 2.Препоръчвам ти този магазин София, ул. Гео Милев 6, тел. 0888 22 04 09
+1

Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

Kолата е Нисан Терано 1 /3л бензин, 148 коня ,автоматик.Питах в Нисан България ,а те ми казаха-докарай колата ,ще оправим всичко.Ок де ,ама съм си фен сам да си оправям колите.Ох,тъпо звучи, ама кошника не заслужава друг освен мен да го пипа.Ето ,преди седмица и до язовир Калин си ме качи ,но почна да губи не мощ ,а не включваше скоростите както трябва.Охлади се и всичко си дойде на място.Зад това /тм /няма цифри.По магазините вдигат рамене,хи,и за филтъра е същата работа.Благодаря на всички!Утре явно ще цъфна пред портите на сервиза.Да беше БМВ ,да го разбера,а то- японска му работа.
По-добре да приключим темата.
Благодаря още веднъж, Братя!
По-добре да приключим темата.
Благодаря още веднъж, Братя!
- MaxMeyer
- ентусиаст
-
До колкото разбирам маслото за кутията ти е "ATF Dexron 1" но според мен няма проблем даже май е по-добре да се сложи "ATF Dexron 2".И моята Е34 мисля че по книжка даваха Dexron 1 но аз и много други колеги ползваме Dexron 2 който е с по-добри характеристики.Ето да видиш каква е разликата м/у Dexron 2 и Dexron 3 в таблицата "Типична характеристика" най-долу от линка http://www.maslata.com/component/virtue ... 0&vmcchk=1

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
MaxMeyer написа:До колкото разбирам маслото за кутията ти е "ATF Dexron 1" но според мен няма проблем даже май е по-добре да се сложи "ATF Dexron 2".И моята Е34 мисля че по книжка даваха Dexron 1 но аз и много други колеги ползваме Dexron 2 който е с по-добри характеристики.Ето да видиш каква е разликата м/у Dexron 2 и Dexron 3 в таблицата "Типична характеристика" най-долу от линка http://www.maslata.com/component/virtue ... 0&vmcchk=1
Гледам , гледам , и нищо не разбирам
Вискозитетен индекс
Динамичен вискозитет
Пламенна температура,отворен тигел 0C
КАКВО СА? като вземете за характеристики да говорите ме убивате , а за редките масла..тва е 5.40 10.40 ,тва е по рядко

С една дума правят се на интересни , форд за сервото си препоръчва приемрно само тяхно си масло от 24 лева - ами д си го карат, аз си наляф атфчето.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
До колкото ми е известно на мен всеки следващ декстрон (по номер) препокрива изискванията на предходния и има по добри характеристики..Също е и съвместим тоест ако машината е със декстрон 1 може да и се налее декстрон 2-3 .Не знам колко е вярно но срещам и противоречиви мнения по тази тема точно някои майстори твърдят точно това а други обратното,че не са взаимно заменяеми ..Вие какво мислите ?
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
BABHOMED написа:До колкото ми е известно на мен всеки следващ декстрон (по номер) препокрива изискванията на предходния и има по добри характеристики..Също е и съвместим тоест ако машината е със декстрон 1 може да и се налее декстрон 2-3 .Не знам колко е вярно но срещам и противоречиви мнения по тази тема точно някои майстори твърдят точно това а други обратното,че не са взаимно заменяеми ..Вие какво мислите ?
Колега,всяка кутия е направена за определено масло.Новата генерация АТФ масла са за нова генерация АСК с техните специфични технически характеристики и не означава ,че ще работят добре и с по-стари кутии.От собствен опит знам- като се появи Д3 и велики специалисти ми казаха ,че е по-добро от Д2 и налях от него,скоростите почнаха за превключват ударно и след една седмица го смених с каквото трябва.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2