Проблем - парно и климатик
Модератор: Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Barovski
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E30 biTurbo
Проблем - парно и климатик
Здравейте,колеги!
Днеска забелязах,че имам един доста сериозен проблем с парното и климатика, и по-точно с духалките. Значи като пусна да духа ( без значение топло или студено) духалките които са на вратите изобщо не се усещат. Когато съм пуснал да духа топло,от духалките,които се намират м/у предните седалки за отзад духат направо ледено студен въздух-все едно че съм пуснал климатика на най-студеното. Дясното копче с градусите не иска да щрака когато е на крайно положение (топло или студено),а лявото щрака. Също така когато пусна климатика опред почти не се усеща да духа студено,само отзад. Също така като пусна да духа става адски шумно в купето. Много се чува. Не знам дали и на другите е така,но според мен не би трябвало. Моля,помогнете! Много е шантаво така
Днеска забелязах,че имам един доста сериозен проблем с парното и климатика, и по-точно с духалките. Значи като пусна да духа ( без значение топло или студено) духалките които са на вратите изобщо не се усещат. Когато съм пуснал да духа топло,от духалките,които се намират м/у предните седалки за отзад духат направо ледено студен въздух-все едно че съм пуснал климатика на най-студеното. Дясното копче с градусите не иска да щрака когато е на крайно положение (топло или студено),а лявото щрака. Също така когато пусна климатика опред почти не се усеща да духа студено,само отзад. Също така като пусна да духа става адски шумно в купето. Много се чува. Не знам дали и на другите е така,но според мен не би трябвало. Моля,помогнете! Много е шантаво така

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
А филтара на климата как е ? Топло има или няма ? В момента работя по въпроса за нови уплътнителни гумички на клапана за парното. Не се продават никъде.
- Barovski
- кандидат ентусиаст
-
Топло има. Духа топло отвсякъде с изключение на духалките за задните седалки. А филтъра идея си нямам как е,щот даже не го знам къде е 

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Виж важните теми, там е описано подробно. Задните духат само студено при версия с клима, доколкото знам.
- borcata bc
- кандидат ентусиаст
-
колега студено духа винаги между седалките отстрани на вратите и на таблото посредата
зимата ги затваряш
останалото е топло и лятото ги затваряш
за температурата врътките и те са така лявото щрака дясното не
айде със здраве

за температурата врътките и те са така лявото щрака дясното не

айде със здраве

borcata bc
- Barovski
- кандидат ентусиаст
-
borcata bc написа:колега студено духа винаги между седалките отстрани на вратите и на таблото посредатазимата ги затваряш
![]()
за температурата врътките и те са така лявото щрака дясното не![]()
айде със здраве
Мерси,колега! Просто не бях наясно.

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Да допълня колегите. Лявата врътка на климатика като е щрактана (дали на топло или студено) е изключен контола на дясната зона и духа или само топло или само студено. Ако не е щракната (демек не е в крайно ляво или дясно положение) от едната страна можеш да зададеш 24 градуса а от другата 26 например и двете зони ще са ти с различна температура. От средната конзола ще ти духне топло ако между средните 2 духалки имаш регулатор и го настроиш на топло (или в червената област) От духалките които са за пътниците отзад не знам да има е34 на което да духа топло. За целта ги затваряш зимата.
Пример лятото като се возя с моята приятелка нейния регулатор е на 22-23 градуса а моя точно преди да щракне (става й студено
)
Поздрави
Пример лятото като се возя с моята приятелка нейния регулатор е на 22-23 градуса а моя точно преди да щракне (става й студено

Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- Barovski
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря на всички ви!
А само последно да попитам по темата-въпросния регулатор като го завъртя на студено не духа така студено от средната конзола,както от духалката за задните седалки. На какво може да се дължи?
Zubcho написа:От средната конзола ще ти духне топло ако между средните 2 духалки имаш регулатор и го настроиш на топло (или в червената област)
А само последно да попитам по темата-въпросния регулатор като го завъртя на студено не духа така студено от средната конзола,както от духалката за задните седалки. На какво може да се дължи?
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- Barovski
- кандидат ентусиаст
-
Зависи на коя степен. На 4-та си е шумничко. На другите е наред. Ако ти е твърде шумно може мотора нещо да се е преебал. Най-добре да чуеш и на други Е34-ки. Филтъра на климатика ако не си го сменял го смени. Така се задръства и такава разлика има като се задръсти, че е добре да го сменяш заедно с другите филтри.
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
- Methodius
- Митоди яде мисо
-
Климатроника като е на 'auto' абсолютно винаги топло ще духа отдолу(демек на краката), а от горните само ще разхлажда, при достигната зададена температура ..
Айде със здраве, ама не си прав .. Като си пуснеш да ти духа на предния джам или от горните духалки, пак ще си духа топло, освен като е на auto ..
А защо на 'ауто' духа така , може да откриеш отговора в учебника по физика за 6-ти клас .. така че няма нужда да затваряш каквото и да било зимата или лятото ..
Оттам нататък, ако горе ти духа само топло или студено, имаш някакъв проблем ..
Съответно лятото като е пуснат климатика и духа студено, ще духа само от горните духалки ..
Това е според мен за варянта с климатроника ..
borcata bc написа:колега студено духа винаги между седалките отстрани на вратите и на таблото посредатазимата ги затваряш
![]()
за температурата врътките и те са така лявото щрака дясното не![]()
айде със здраве
Айде със здраве, ама не си прав .. Като си пуснеш да ти духа на предния джам или от горните духалки, пак ще си духа топло, освен като е на auto ..

Съответно лятото като е пуснат климатика и духа студено, ще духа само от горните духалки ..

Единственото нещо, от което се нуждае злото, за да триумфира, е добрите хора да не правят нищо ...
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
- Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution
А защо на 'ауто' духа така , може да откриеш отговора в учебника по физика за 6-ти клас .. така че няма нужда да затваряш каквото и да било зимата или лятото ..
Оттам нататък, ако горе ти духа само топло или студено, имаш някакъв проблем ..
[/quote]
а ти колега виждал ли си Е34 сас функция ауто?Просто наще климатроници(на Е34)са с механичен контрол-ръчно управление на градусите и нямат функция ауто!вси4ко е мануал!

а ти колега виждал ли си Е34 сас функция ауто?Просто наще климатроници(на Е34)са с механичен контрол-ръчно управление на градусите и нямат функция ауто!вси4ко е мануал!
- Methodius
- Митоди яде мисо
-
Единственото нещо, което ауто-то не ти контролира е скороста на вентилатора ..
Клапите, топлото и студеното ти се регулират автоматично .. 

Единственото нещо, от което се нуждае злото, за да триумфира, е добрите хора да не правят нищо ...
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2