как си оправих оборотите 525тд

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

как си оправих оборотите 525тд

Мнение от borcata bc » 11 Ное 2008, 15:00

направи ми впечатление че когато заиграят оборотите и натисна педала на газта леко тресенето спира а оборотите си остават без да се вдигат :mhihi: свалих корите над педалите за да имам достъп до тях :mhihi: проследих зад педала на газта има една поредица от лостчета които отиват към двигателя а другото върти сучи и отива зад съиденителя едно като г-образно :mhihi: та когато се натисне газта това г-образно лостче се надига и под него има пластина със дупка :mhihi: вкарах във дупката ама отзаде болче на което сложих шайби толкова колкото да надигне малко г-образното лостче което от своя страна натиска леко педала на газта :mhihi: :mhihi:
и така на загряла кола пускате парно фарове нагреватели докато почне да тресе после слагате болчето на което има шайби отзад във дупката и то от своя страна натиска педала на газта тогава вие ще си прецините колко шайбички ще добавите или ще махнете за да уцелите момента във който тресенето спира а оборотите си остават и не се вдигат :mhihi: когато сте готови слагате една гайка на болчето затягате леко и готово :mhihi: значи говоря да се надигне г-образното лосче от порядъка на 01до05мм колкото да се обере луфта на педала за газта :mhihi: сега нямам никакво тресене при парно идр а оборотите са ми същите :mhihi: айде успех аз слизам че ме чака един чавдар пълен със майстори на гнп да ме бият :mhihi:
borcata bc

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от borcata bc » 11 Ное 2008, 15:32

и забравих да ви кажа че когато сте направили всичко отначало ще ви гризе отвътре високи ли сте ги направили оборотите да махна ли една шайба да сложа ли :mhihi: препоръчвам ви да покарате една седмица колата така стига да не държи над 800 оборота и ще видите че за 10 стотинки сте избегнали много скъп ремонт на гнп :D
аз бях така малко притеснен но сега съм много доволен на празен ход оборотите ми са точно между 500 и 1000 :mhihi: :mhihi: че кат се сетя колко е една плочка тръпки ме полазват :mhihi: :mhihi:
и да пишите коментари
borcata bc

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е34 тдс
Мечтае да кара: 740

Мнение от dido_lom » 13 Ное 2008, 20:48

това е добре ,ама знае6 ли как от 1000 да ги направиа 800 оборотите.даи савет,или ниакои да каже ако знае.благодариа предварително
дизела е прост,НО не е за прости хора
и нека силата да е с вас!Изображение

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 14 Ное 2008, 10:23

labour написа:това е добре ,ама знае6 ли как от 1000 да ги направиа 800 оборотите.даи савет,или ниакои да каже ако знае.благодариа предварително

Трябва да преместиш плочсата на помпата напред към фаровете ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от borcata bc » 14 Ное 2008, 14:52

не знам ама виж дали под педала не са ти сложили някаква интервенция :mhihi: ако нямаш от плочката я регулирай
borcata bc

Назад към E34