Шуми от диференциала при маневра (шпер)

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible

Шуми от диференциала при маневра (шпер)

Мнение от Djelebov » 18 Сеп 2008, 21:57

Преди беше пусната една тема, ама до никъде не стигна и така и не се разбра що на мен и още няколко съфорумци при маневра колите ни издават звук наподобяващ хъркане. Тва става само когато се прави маневра - когато има осезаема разлика в ъгловите скорости на задните гуми.
Става дума за коли със шпер
Мен лично звука доста ме притеснява, а не съм от хората дето чакат да спре колата и за тва я пускам тая тема отново (и щото дифа струва пари :mhihi: )

Предварително благодаря

:help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 19 Сеп 2008, 1:08

По добре си купи друг :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Djelebov » 19 Сеп 2008, 6:46

И още инфо: щумът спира при подаване на газ (но при паркиране газ почти не се подава) и шперът си работи (всеки ден го проверявам :mhihi: )

_65536_kb_sec_ написа:По добре си купи друг :winky:

Разбрах, че имало някви ремонтни комплекти за шпер, дали не му трябва наква смяна вътре, уш вътре имало феродови дискове???

А друг колко пари ще е??
Изображение

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 19 Сеп 2008, 7:05

Ремонтния комплект мисля, че струва 600-800 лв.
Диф пак около тея пари трябва да е.
Изображение
E34, E38

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 19 Сеп 2008, 7:42

Колега ,провери има ли масло в дифа. Ако има и всичко е точно ще трябва да се отваря и да се види какво му е , свържи се с ТОМ на л.с. той е в Несебър и ще ти помогне :D

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Djelebov » 19 Сеп 2008, 7:43

justboy написа:Ремонтния комплект мисля, че струва 600-800 лв.

втора ръка диф ли?

Някой знае ли ква е причината да хърка, трие метал в метал ли (като изхабени накладки??) ??
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 19 Сеп 2008, 7:59

и аз имам някакъв шум...

при маневра на заден като паркирам и се движа съвсем бавно се издава някакъв шум интересен като стара корабна сирена ама по-тихо

немога да си го представя този шум от диференциала, но ако има шпер по има логика...

та въпроса ми е как да разбера имам ли шпер или нямам, защото по VIN нямам и въобще нямам идея какво преставлява и как изглежда... :uups:
ще ме извините за непросветеността ми, ама ще се науча лека-полека :uups:

та пак на въпроса ми: как да разбера имам ли шпер и туй свирене от него ли ще да е :uups:
Изображение

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 19 Сеп 2008, 8:04

Djelebov написа:
justboy написа:Ремонтния комплект мисля, че струва 600-800 лв.

втора ръка диф ли?

Някой знае ли ква е причината да хърка, трие метал в метал ли (като изхабени накладки??) ??

А за втора ръка говоря.
Изображение
E34, E38

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 19 Сеп 2008, 8:53

Ми май при доста с шперове го има този шум, при мен също го има, най често при обратен завои с бавна скорост, но като питах един познат тои каза че било нормално защото все пак имало малко натоварване на дифа при завои

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Djelebov » 19 Сеп 2008, 14:31

Penchev написа:Колега ,провери има ли масло в дифа. Ако има и всичко е точно ще трябва да се отваря и да се види какво му е , свържи се с ТОМ на л.с. той е в Несебър и ще ти помогне :D

Георги Пенчев

Ами аз незнам как става това, ако можеш да ми дадеш някакви напътствия ще съм ти много благодарен. Не съм виждал дифа от близо :mhihi: но ако може да се провери в нормален гараж докато лежа под колата ще го направя още сега
Последна промяна Djelebov на 19 Сеп 2008, 14:33, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Djelebov » 19 Сеп 2008, 14:33

jullydjs написа:Ми май при доста с шперове го има този шум, при мен също го има, най често при обратен завои с бавна скорост, но като питах един познат тои каза че било нормално защото все пак имало малко натоварване на дифа при завои

то при мен е при всяко преместване на колата с волан завит на повече от 20-30 градуса

ddddk написа:и аз имам някакъв шум...

при маневра на заден като паркирам и се движа съвсем бавно се издава някакъв шум интересен като стара корабна сирена ама по-тихо

немога да си го представя този шум от диференциала, но ако има шпер по има логика...

та въпроса ми е как да разбера имам ли шпер или нямам, защото по VIN нямам и въобще нямам идея какво преставлява и как изглежда... :uups:
ще ме извините за непросветеността ми, ама ще се науча лека-полека :uups:

та пак на въпроса ми: как да разбера имам ли шпер и туй свирене от него ли ще да е :uups:

Проверката е най-лесна на ръчни скорости- ако направиш кръг от място (вдигаш оборотите и палиш гумите със завит волан) значи имаш. Тва май не е най-уместния начин ама аз не съм голям капацитет все още :mhihi: и казвам каквото знам.
Изображение

Golf killer
Аватар

Мнение от E34Power » 19 Сеп 2008, 16:25

колега, аз преди време имах омега с шпер, който издаваше такъв шум при маневри с навит до край волан, така беше 4години и така си остана до последно, отварях капака ня дифа вътре беше в невероятно добро състояние, оказа се че шумът идва от карета във маншоните на полуоските, но не съм ги правил и така си замина колата :!:

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 19 Сеп 2008, 17:47

Djelebov написа:

Проверката е най-лесна на ръчни скорости- ако направиш кръг от място (вдигаш оборотите и палиш гумите със завит волан) значи имаш. Тва май не е най-уместния начин ама аз не съм голям капацитет все още :mhihi: и казвам каквото знам.

Така е колега . Това е доста добър метод :mhihi: . Аз пък да ви дам един съвет - щом хърка като има разлика между гумите завивайте с повечко газ и леко поднасяне и така няма да има проблеми :D .
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 20 Сеп 2008, 18:02

Pavlinius написа:Аз пък да ви дам един съвет - щом хърка като има разлика между гумите завивайте с повечко газ и леко поднасяне и така няма да има проблеми :D .

:yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 21 Сеп 2008, 9:09

Djelebov написа:Проверката е най-лесна на ръчни скорости- ако направиш кръг от място (вдигаш оборотите и палиш гумите със завит волан) значи имаш. Тва май не е най-уместния начин ама аз не съм голям капацитет все още :mhihi: и казвам каквото знам.

и с автомат става, не питай как разбрах за мойто гъци :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Следваща

Назад към E34