2 въпроса help :)
Модератор: Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- leTransporteur
- младши ентусиаст
-
2 въпроса help :)
Здравейте колеги.
Пуснах питнака в една тема за климатика 1-2 теми по долу но ми се струва 4е там никой няма я види , та сега си пускам направо тема за хелп
Бутона на климата( а също и за вътрешната циркулация) нещо не работи ,в смисъл никога като го цъкаш не светва..... понякога светва от самосебе си(много рядко) и тогава се чува че компресора се включва... някава идея ? .... кабели ли са,електроника, бутоните ли са нешо прееебани,или цялото блокче с 3те бутона - въпреки че бутона за задното стъкло работи без проблем ... на някои ако му се е случвало....
Другия ми дълъг въпрос е следния:
От ляво и отпред пред стъклото, (под капака до кутята с бушоните,говоря за м50 б20 ако можете да си го представите) има "нещо" което си мисля че е водна помпа
( ако ви затруднявам ще направя и снимки) ,та това "нещо"
издава едни много странни звуци,които немога да опиша... в продалжение на 10-15 сек когато дам на контакт и сътветно когато загася колата, може би ги издава и докато работи но немога да чуя.... ще съм много балгодарен ако дадете някакви савети и предположения
Мерси предварително
Пуснах питнака в една тема за климатика 1-2 теми по долу но ми се струва 4е там никой няма я види , та сега си пускам направо тема за хелп
Бутона на климата( а също и за вътрешната циркулация) нещо не работи ,в смисъл никога като го цъкаш не светва..... понякога светва от самосебе си(много рядко) и тогава се чува че компресора се включва... някава идея ? .... кабели ли са,електроника, бутоните ли са нешо прееебани,или цялото блокче с 3те бутона - въпреки че бутона за задното стъкло работи без проблем ... на някои ако му се е случвало....
От ляво и отпред пред стъклото, (под капака до кутята с бушоните,говоря за м50 б20 ако можете да си го представите) има "нещо" което си мисля че е водна помпа

Мерси предварително
Карай бързо
Стигни 'пръв
Стигни 'пръв
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
относно копчетата на климата, ще ти светнат само и единствено когато врътката на вентилатора ти е в позиция различна от 0
т.е. като включиш перката и натиснеш снежинката ще светне,после като загасиш колата,или изключиш вентилатора, копчето ще изгасне(и няма да ти работи климата съответно)после като запалиш двигателя или включиш вентилатора пак ще светне и ще се пусне климата.
при мен поне е така
а колкото до тва дето викаш нещо пред стъклото са ще слеза да го вида кво е че не се сещам така

т.е. като включиш перката и натиснеш снежинката ще светне,после като загасиш колата,или изключиш вентилатора, копчето ще изгасне(и няма да ти работи климата съответно)после като запалиш двигателя или включиш вентилатора пак ще светне и ще се пусне климата.
при мен поне е така

а колкото до тва дето викаш нещо пред стъклото са ще слеза да го вида кво е че не се сещам така

- leTransporteur
- младши ентусиаст
-
Здрасти колега... засъжаление проблема нее е в степента на вртаката ана вентилатора
вентилатора си духа ,климатика не иска да се включи.... само понякога и то много рядко от самосебе си копчето светва и климата заработва.....
по другия вапрос сори че те разкарвам до долу

по другия вапрос сори че те разкарвам до долу

Карай бързо
Стигни 'пръв
Стигни 'пръв
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
по въпроса с климатика
вече не мога ти помогна идея си нямам от кво може да е
така за другия проблем със вистенето,та там както обясняваш не виждам какво може да ти свисти
мен ме притесняваше по едно време едно свистене подобно на стържене и така и не разбрах от какво е,но е сега като слизах до доло,като се наведох над колектора и установих че някъде откъм него се чува и като си сложиш ухото на него установих че си е точно от него
което ме кара да не знам какво да мисля,щото преди не се чуваше
та мисълта ми беше да не е и притебе това
а колкото до разкарването - споко аз и без тва нищо не права цял ден

така за другия проблем със вистенето,та там както обясняваш не виждам какво може да ти свисти

мен ме притесняваше по едно време едно свистене подобно на стържене и така и не разбрах от какво е,но е сега като слизах до доло,като се наведох над колектора и установих че някъде откъм него се чува и като си сложиш ухото на него установих че си е точно от него

та мисълта ми беше да не е и притебе това

а колкото до разкарването - споко аз и без тва нищо не права цял ден

- leTransporteur
- младши ентусиаст
-
хм колега и аз те вкарах в размисли и страсти
:Д , ниакаво бучене се чува което малко наподобява и стържене,при мене се чува доста силно и отвън и вътре в купето..... но си мисля че не идва от колектор
... довечера ще направя снимки всички да видат 

Карай бързо
Стигни 'пръв
Стигни 'пръв
- piNky
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530 xDrive '13
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Re: 2 въпроса help :)
leTransporteur написа:Здравейте колеги ...
От ляво и отпред пред стъклото, (под капака до кутята с бушоните,говоря за м50 б20 ако можете да си го представите) има "нещо" което си мисля че е водна помпа![]()
( ако ви затруднявам ще направя и снимки) ,та това "нещо"
издава едни много странни звуци,които немога да опиша... в продалжение на 10-15 сек когато дам на контакт и сътветно когато загася колата, може би ги издава и докато работи но немога да чуя.... ще съм много балгодарен ако дадете някакви савети и предположения
Мерси предварително
Това е спомагателната водна помпа при клапаните за отопление на купето

карай си и давай газ , кофти е като спре

По другия ти проблем ,не мога нищо да кажа лично ,просто трябва да отидеш някъде на сервиз за климатици ,където хората си разбират и така

Георги Пенчев
- leTransporteur
- младши ентусиаст
-
Благодаря ти много Пенчев за точния отговор.Точно горе на високото... нзанех че е спомагателна в.помпа :Д, парното ми е нагласено на наи студено .... и вапреки това не спира да бучи и се чува наистина силно.... може би си е отишла..... какво става като си замине ? Между другото и духалката духа много слабо...мислех че е от филтъра долу под жабката..... има ли варянт тая помпа да играе някаква роля ?
Последна промяна leTransporteur на 15 Юли 2008, 16:52, променена общо 1 път
Карай бързо
Стигни 'пръв
Стигни 'пръв
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: 2 въпроса help :)
Penchev написа:Това е спомагателната водна помпа при клапаните за отопление на купетокато поостарее и в един момент се разбръмчава
![]()
карай си и давай газ , кофти е като спретова там е най-високата точка в охладителната уредба и немците са сметнали ,че е наложително това устройство ,което да облекчава кръговрата на течноста. Като нагласиш парното на най-ниска температура и помпичката ще спре да се чува
![]()
По другия ти проблем ,не мога нищо да кажа лично ,просто трябва да отидеш някъде на сервиз за климатици ,където хората си разбират и такаПроблема може да не е в климатика ,може и да е някъде преди компресора по инсталациите
![]()
Георги Пенчев

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
leTransporteur написа:Благодаря ти много Пенчев за точния отговор.Точно горе на високото... нзанех че е спомагателна в.помпа :Д, парното ми е нагласено на наи студено .... и вапреки това не спира да бучи и се чува наистина силно.... може би си е отишла..... какво става като си замине ? Между другото идухлаката духа много слабо...мислех че е от филтара долу под жабката..... може ли тая помпа да играе няква роля ?
Колега ,я остави колата на контакт и пипни въпросната помпа - ако е тя ,ще усетиш вибрации от корпуса й

Ако на най-студено и на контакт бучи и върти ,просто по веригата към нея има някакъв проблем

Георги Пенчев
- leTransporteur
- младши ентусиаст
-
като трагна от бачкане ще проверя , много вероятно е да има, даже мисля че сам я пипал но не мога да си спомня за вибрации....но като имам предвид силното "чегъртане на интервали" докато чегарта като нищо може и да вибрира , ще проверя и ще пиша..... 

Карай бързо
Стигни 'пръв
Стигни 'пръв
- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
и аз го има проблема с климатика, абсолютно същия
свалях цялата конзолка с трите копчета и я носих да я проверят, но казаха че е наред, другото е че гори един бушон 30 или 40 амперов и със сигурност е свързан с проблема. от релетата при бушоните също не е проблема защото съм ги сменявал и не става пак
и още не съм го оправил

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Първо да попитам-Забелязъл ли си перката и компресора(когато зацепят)дали се включват и изключват едновременно?Ако не ти е напавило впечатление пробвай,обаче врътката за електромотора да е на 1-ва степен,а дясната врътна с градусите да е в крайно ляво положение
Фриона проверявал ли си скоро?
Фриона проверявал ли си скоро?

by ''kompleksa''
- leTransporteur
- младши ентусиаст
-
Сега 1x1
1во снимка за всички за какво точно говоря.( или съм тъп или немога да кача снимката в съобщението :Д )
http://store.picbg.net/pubpic/A5/7B/1cd ... 4ca57b.JPG
Към Пенчев: 1во опитът засъжаление беше на загрял двигател и сътветно почти нямаше звуци чегъртания и т.н , но се чуваха някакви леки пуканя от тръбите може би от врялата вода... вибрации нямаше.По-късно вечрта като изстине ще видя пак.
Към Кристофър: Не вярвам да е бушон при положение че когато реши по собствено осмутрение зацепва :Д, блокчето с 3те бутона не съм го свалял но явно ще трябва да пробвам с някой работещ.
Към ДЪ БОСС: ВД е универсално лекарство :Д имам чуство че и за главобол ше сварщи работа
, ще прасна щом намеря че нямам в наличност :Д
Към Иван. : Колега не съм се сещал да гледам дали се включ/изключ едновременно - какво ще рече това ако се включват ? И ще пробвам ама когато му скимне на климатика :Д .... а за фреона - няма , но това не би трябвало по никакав начин да пречи на бутона за климатика да светне поне за секунда мама му....
Мерси на всички засега .........
1во снимка за всички за какво точно говоря.( или съм тъп или немога да кача снимката в съобщението :Д )
http://store.picbg.net/pubpic/A5/7B/1cd ... 4ca57b.JPG
Към Пенчев: 1во опитът засъжаление беше на загрял двигател и сътветно почти нямаше звуци чегъртания и т.н , но се чуваха някакви леки пуканя от тръбите може би от врялата вода... вибрации нямаше.По-късно вечрта като изстине ще видя пак.
Към Кристофър: Не вярвам да е бушон при положение че когато реши по собствено осмутрение зацепва :Д, блокчето с 3те бутона не съм го свалял но явно ще трябва да пробвам с някой работещ.
Към ДЪ БОСС: ВД е универсално лекарство :Д имам чуство че и за главобол ше сварщи работа

Към Иван. : Колега не съм се сещал да гледам дали се включ/изключ едновременно - какво ще рече това ако се включват ? И ще пробвам ама когато му скимне на климатика :Д .... а за фреона - няма , но това не би трябвало по никакав начин да пречи на бутона за климатика да светне поне за секунда мама му....
Мерси на всички засега .........

Последна промяна leTransporteur на 15 Юли 2008, 19:48, променена общо 4 пъти
Карай бързо
Стигни 'пръв
Стигни 'пръв
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2