помогнете - проблем с Е 34 525 TDS

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар

помогнете - проблем с Е 34 525 TDS

Мнение от Peter Angelov » 06 Юли 2008, 13:04

Здрасти, та и аз да си кажа болката!

Значи първо малко инфо!
Миналата седмица правих профилактика на колата. Смених виско, помпа,ремъци, маркучи,капачка на съда за антифриза,всички видове филтри и т.н. направих профилактика на всички сензори и тем подобни, смених антифриза с червен вземах части възможно най добрите за България! Минахме всички процедури по стартиране на моторетката!

Та в крайна сметка се появи проблем!!
На другия ден сутринта отварям капака и кво да гледам! Горния маркуч който влиза в радиатора сплескан кат се едно с вакум е засмукан!! Обадих се на майтора и той вика нема проблем! Но вчера какво се получи! Карам си аз и гледам стрелката изведнаж от положение 12 без 1, мина точно на 12 ч., след малко мина в 12 и една а в смедващия момент отоново се върна на 12 без 1 и така започна да се движи до момента в който веднага се прибрах!! Колата не надува маркучи мотора пее...

Днес сутринта отново бе със сплескан горен маркуч!!

Моля за съвети и помощт че та, кола ми е кат жена :mhihi: толкова много даржа...
Мои познати казват че е проклетата капачка,майстора не дига тела

предварително благодаря

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 06 Юли 2008, 14:29

Майка, стига сте си правили ташак .......... :(
Човека е в беда има си проблем и ако не можете да помогнете - поне не се бъзикайте - темата за "кратунковците и буравестниците" я изтриха :!: :!: :!:
Ами Пешо от някъде прави вакуум и сгъва "най - слабото звено на веригата", ако главата на мотора беше от найлон - сега щеше да прилича на сополено топче :lol:
Дали капачка или от друго място , но тва е вакуум

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 06 Юли 2008, 14:43

отвори тапата на преливника и виж дали ще се оправи маркуча като е студена
иначе ако се оправи и засмуче водата от казана и долей още малко
може да не и достига
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 06 Юли 2008, 16:57

_65536_kb_sec_ написа:отвори тапата на преливника и виж дали ще се оправи маркуча като е студена
иначе ако се оправи и засмуче водата от казана и долей още малко
може да не и достига

Здравей, да оправя се, но няма кво да наливам защото антифриз просто си има! Даже мисля че е малко повече от колкото трябва! То е ясно че вакум прави и според мен единственото място от кадето може да става това е капачката! Преди 10 дена нямаше проблем! Майстора ми каза че предната ми е запушена и купих нова...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 06 Юли 2008, 17:01

Wenzy написа:Майка, стига сте си правили ташак .......... :(
Човека е в беда има си проблем и ако не можете да помогнете - поне не се бъзикайте - темата за "кратунковците и буравестниците" я изтриха :!: :!: :!:
Ами Пешо от някъде прави вакуум и сгъва "най - слабото звено на веригата", ако главата на мотора беше от найлон - сега щеше да прилича на сополено топче :lol:
Дали капачка или от друго място , но тва е вакуум

Здрасти Венци, кой си прави ташак? Най много мрязя кат правя нещо и да не се получава! И аз си мисля че е капачката! виското работи, ел перката също, течност има, термостат на шест, парното също има супер! А сетих се , на място един час я държах и това не го прави, само при движение!! Явно се получава в определени моменти...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 06 Юли 2008, 17:05

Значи да направя и друго пояснение!!!

Държа я на място и всичко си бачка! Отварям капачката няма проблем! и гледам излишното дет се връща в доп. съд.... отначяло кат е студена връща повече, кат отвори термостата започва по малко да пикае, но не спира, няма балончета и тем подобни, като и подам газ струята се увеличава....това нормално ли е?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wenzy » 06 Юли 2008, 19:00

Няма проблем Пеше всичко е оправено или съм объркал темата :confused: - неставаше въпрос за теб :D
На място ТДС-а не грее и затва не ти прави тая магария ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 06 Юли 2008, 20:18

Wenzy написа:Няма проблем Пеше всичко е оправено или съм объркал темата :confused: - неставаше въпрос за теб :D

Здрасти, значи сега бях пак отван 2 часа...отначало на място бая време след това я въртях из квартала се на 2 поне 20 мин. и не мрадна :roll:
Тая капачка е май! Някой знаели някви параметри за капачката? Имали разлика капачка за бензин и дизел...

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 06 Юли 2008, 20:45

Peter Angelov написа:
Wenzy написа:Няма проблем Пеше всичко е оправено или съм объркал темата :confused: - неставаше въпрос за теб :D

Здрасти, значи сега бях пак отван 2 часа...отначало на място бая време след това я въртях из квартала се на 2 поне 20 мин. и не мрадна :roll:
Тая капачка е май! Някой знаели някви параметри за капачката? Имали разлика капачка за бензин и дизел...
за тдс 1,4 бара ,а за м50 я дават 2 бара ,за м20 -1,4бара.Моята съм сигурен,4е е от бензиново е32 работи си без проблем.
Изображение
by ''kompleksa''

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 06 Юли 2008, 21:17

ivan. написа:
Peter Angelov написа:

за тдс 1,4 бара ,а за м50 я дават 2 бара ,за м20 -1,4бара.Моята съм сигурен,4е е от бензиново е32 работи си без проблем.

Здрасти, благодаря за писмото на лична! Утре ще ходя до варна кар да поръчвам май :roll: На капачката ми пише нещо от рода на 140...

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 07 Юли 2008, 9:14

Peter Angelov написа:
ivan. написа:
Peter Angelov написа:

Здрасти, благодаря за писмото на лична! Утре ще ходя до варна кар да поръчвам май :roll: На капачката ми пише нещо от рода на 140...

Тва 140 дето ти го пише на капачката е точно тва 1.4 бара на което отваря клапанчето и.И да те питам що си го сложил тоя червен антифриз като той е синтетичен и е само за последното поколение автомобили и знам че ако се сложи на стара генерация автомобили нямам предвид на години и километри започват проблемите.Просто на него му е различно разширението и свиванито както и топлопроводимоста ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wenzy » 07 Юли 2008, 9:52

Еби му майката от един антифриз да излезе цялата работа ..... :roll: :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 07 Юли 2008, 11:01

Квоооооооооооо...........сериозно!! Не мога да повярвам да е от тоя червения антифриз!! баси може ли тая работа да е :roll:

Днес сутринта маркуча пак беше сплескан! Хммм ще взема капачка пък ще видя кво ще стане :roll:

Егати от една седмица не мога се кефя на машинката....почвам да ставам нервен... :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 07 Юли 2008, 11:04

dinozab написа:
Peter Angelov написа:
ivan. написа:
Peter Angelov написа:

Тва 140 дето ти го пише на капачката е точно тва 1.4 бара на което отваря клапанчето и.И да те питам що си го сложил тоя червен антифриз като той е синтетичен и е само за последното поколение автомобили и знам че ако се сложи на стара генерация автомобили нямам предвид на години и километри започват проблемите.Просто на него му е различно разширението и свиванито както и топлопроводимоста ;)

Добре де, имаш ли параметри на зеления и на тоя червения...да има такова значение..... :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525ТДС
Мечтае да кара: Е 38 Дизел
Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee

Мнение от \MITETO\ DSB » 07 Юли 2008, 23:02

Не говорете глупости това неможе да е от антифриза аз купих колата от Германия и беше с червен антифриз и нямам проблем а щом са го сипали в Германия те знаят дали става на дърти кофтори.

Следваща

Назад към E34