BMW E34 OBC или т.нар. "големия борд"

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 12 Юли 2007, 20:38

Jikata написа:и при 530 и при 535 е до 260
аз имам следния жапрос -някаде има ли линк кадето е описано как да използваме всички екстри на големия борд. комп,и кои бутон за ко е

колега виж на 4-та страница на тази тема там мисля че са описани всички функции на копчетата + скритите функции на борда

поне аз за други незнам :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 12 Юли 2007, 22:52

dinozab написа:На дизела става по трудния начин иска кодинг плуг да се слага отзад.Номера му е 65818360999 за модели след 09.1993г. и 65818359376 до 09.1993г.Общо взето кодинг плуг трябва за 518,520,524td,525td,525tds.За всички останали не трябва въпросния чип им е в таблото :idea: Ако объркате номера на чипа естествено че ще показва грешни данни затова трябва да се внимава ката се взима:idea:

Колега,виж какво открих за моята кола-CODING PLUG (CODE)- 62119067683.Сигурен ли си ,че не грешиш. :?:

Проверих и тук - определено става въпрос за моята кола.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Re: re

Мнение от zAcK » 12 Юли 2007, 23:22

zvetiko написа:
3.Да махнеш чипа от таблото ,което е в момента и да сложиш какъвто трябва чип на борда. ;)

А откъде ще намери чип за борда за 525 бензин :roll: Ако знаеш
кажи от къде да зема за 525 М20 че май ги има само за таблото :help: :help: :help:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Re: re

Мнение от zvetiko » 13 Юли 2007, 0:08

zAcK написа:
zvetiko написа:
3.Да махнеш чипа от таблото ,което е в момента и да сложиш какъвто трябва чип на борда. ;)

А откъде ще намери чип за борда за 525 бензин :roll: Ако знаеш
кажи от къде да зема за 525 М20 че май ги има само за таблото :help: :help: :help:

Въпросния CODING PLUG можете да си поръчате само от някой доставчик на части и варира между 75 и 90 лв

Сигурно може и от Дару кар.

В София има една сериозна фирма за доставка на електронни елементи-" Конрад електроник"Погледни и в раздела "Доставчици" на сайта.

Попитай колегите BMW5820iA и dinozab - те вече са го намерили от някъде.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 540ia

Мнение от Jikata » 13 Юли 2007, 3:11

BMW5820iA- мерси колега.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 13 Юли 2007, 7:53

zvetiko написа:
dinozab написа:На дизела става по трудния начин иска кодинг плуг да се слага отзад.Номера му е 65818360999 за модели след 09.1993г. и 65818359376 до 09.1993г.Общо взето кодинг плуг трябва за 518,520,524td,525td,525tds.За всички останали не трябва въпросния чип им е в таблото :idea: Ако объркате номера на чипа естествено че ще показва грешни данни затова трябва да се внимава ката се взима:idea:

Колега,виж какво открих за моята кола-CODING PLUG (CODE)- 62119067683.Сигурен ли си ,че не грешиш. :?:

Проверих и тук - определено става въпрос за моята кола.

така ..... хайде отново за чиповете.....

арматурното табло работи на същия принцип както и борда

данни - чип - табло ( дисплей )

при колите които имат чек контрол чипа е един и същ и за борда и за таблото и се слага от задната страна на таблото :idea:
но това е така повтарям само за тези с чек контрол, понеже при тях се извежда информация на дисплея на таблото и ако имаш и борд може да направиш така че на дисплея да се виждат и показанията на борда като може да ги сменяш от лостчето за мигачите ....
т.е. има връзка между таблото и борда

за тези които нямат чек контрол чиповете са 2 :idea:
- единия е за таблото и той стои от задната му страна - ( това е чипа за който пише ZVETIKO ) !
- другия е за борда и той се слага от задната му страна - ( това е чипа за който пише DINOZAB ) !
При този вариянт няма връзка между таблото и борда и затова са нужни и двата чипа.

когато си поръчвате чип - правете го по номера в талона
така ще сте сигурни че сте си взели правилния
също трябва да знаете дали резервоара е железен или пластмасов, понеже това не излиза по талон
;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 13 Юли 2007, 9:38

Тоя борд го разглобихме от всякъде. :mhihi: Колега,благодаря за инфото. ;)
От двата ти поста следва да се направи извода ,че колегата slavianko има следните варианти-ако е имал чек контрол и иска да продължи да го има единственото му спасение е да намери чип за таблото като за неговата кола или да махне чипа на таблото ,при ,което се лишава от чек-контрола и да си сложи какъвто трябва чип на борда.За мен е ясно-нямам чек контрол и трябва да видя какъв е резервоара ми.

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 20 Юли 2007, 21:55

а ве днес разбрах нещо че мойта кола не е била с бабешки часовник :mhihi: като го свалих и видях голяма букса с много кабелчета над 25 бяха с сигурност-къкъв ереда от тук нататък--искам голем борд--май е била с такъв-маторя еМ50 Б20 автомат----
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 20 Юли 2007, 22:20

bmwfena написа:а ве днес разбрах нещо че мойта кола не е била с бабешки часовник :mhihi: като го свалих и видях голяма букса с много кабелчета над 25 бяха с сигурност-къкъв ереда от тук нататък--искам голем борд--май е била с такъв-маторя еМ50 Б20 автомат----

Купуваш какъвто и да е голям борд за Е34.След ,което го гледаш от зад.Ако има отвори за две букси ,едната е за кодинг плъга и трябва да си купиш от вид ,който се пъха в буксата.По-вероятно е да е с една букса-тогава купуваш крачета,които се запояват на платката на борда,в тях пъхаш кодинг плъга,който си купил,в този случай като платка-всичко е подробно описано в началото.Кодинг плъга трябва да го избереш съгласно VIN кода на колата и типа на резервоара.
Ако успееш и на мен да намериш голям борд на човешка цена ,ще съм ти много благодарен-В София няма. :lol:

БМВманиачения
Аватар

Мнение от bmwfena » 20 Юли 2007, 22:44

zvetiko написа:
bmwfena написа:а ве днес разбрах нещо че мойта кола не е била с бабешки часовник :mhihi: като го свалих и видях голяма букса с много кабелчета над 25 бяха с сигурност-къкъв ереда от тук нататък--искам голем борд--май е била с такъв-маторя еМ50 Б20 автомат----

Купуваш какъвто и да е голям борд за Е34.След ,което го гледаш от зад.Ако има отвори за две букси ,едната е за кодинг плъга и трябва да си купиш от вид ,който се пъха в буксата.По-вероятно е да е с една букса-тогава купуваш крачета,които се запояват на платката на борда,в тях пъхаш кодинг плъга,който си купил,в този случай като платка-всичко е подробно описано в началото.Кодинг плъга трябва да го избереш съгласно VIN кода на колата и типа на резервоара.
Ако успееш и на мен да намериш голям борд на човешка цена ,ще съм ти много благодарен-В София няма. :lol:
ей аз ако я напрая таа операция ще стана професор ве :mhihi: аз съм си тъпичко провинциално момче :mhihi: ще трябва да викам някой умен на помощ :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 20 Юли 2007, 22:56

bmwfena написа:
zvetiko написа:

ей аз ако я напрая таа операция ще стана професор ве :mhihi: аз съм си тъпичко провинциално момче :mhihi: ще трябва да викам някой умен на помощ :mhihi:

Най-добрият вариант е ,но трябва да си напълно сигурен,че е свален от кола като твоята, голям борд с две букси, като в една е пъхнат кодинг плъга-поразрови се ако искаш ,там където има чарколяци.После вадиш онази букса на която се радваше и я пъхаш във вторият отвор, къртиш малко в кутията за да отвориш място за борда и си готов.;)Е ако имаш захранване за борда ,разбира се-пише си как да го вържеш,ако няма. ;)

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 20 Юли 2007, 23:31

bmwfena написа:ей аз ако я напрая таа операция ще стана професор ве :mhihi: аз съм си тъпичко провинциално момче :mhihi: ще трябва да викам някой умен на помощ :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Ако имаш мерак да даваш пари намери борда, после ще поръчаме чип за 80-90лв и след това
с помоща на няколко бири ще го монтираме :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

БМВманиачения
Аватар

Мнение от bmwfena » 21 Юли 2007, 9:22

zAcK написа:
bmwfena написа:ей аз ако я напрая таа операция ще стана професор ве :mhihi: аз съм си тъпичко провинциално момче :mhihi: ще трябва да викам някой умен на помощ :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Ако имаш мерак да даваш пари намери борда, после ще поръчаме чип за 80-90лв и след това
с помоща на няколко бири ще го монтираме :mhihi: :mhihi: :mhihi:
ако искаш направо да преминем към бирите :mhihi: монтажи разни :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 23 Юли 2007, 7:15

виж в началото на темата има качено едно файлче със снимков материал и е описано какво трябва да се направи ;)

не е чак толкова сложно щом имаш всички кабели на буксата.

моята кола е също М50В20 автоматик и борда си работи перфектно

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 06 Авг 2007, 11:57

колеги някой беше споменал че е възможно копиране на данните от чипа за ОВС-то
Ако някой може и знае как става нека да сподели
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E34