проблем с климатроника

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар
Кара: E34

Re: проблем с климатроника

Мнение от ivan. » 16 Юни 2010, 19:22

_65536_kb_sec_ написа:
ivan. написа:
zvetiko написа:Вие от майтап не разбирате. :mhihi:

Но стана разкошна тема и доста неща ми се поизясниха. :angel:

наистина темата е добра,докато я изчета забравих за какво е :oops: :mhihi: :mhihi:
да ви пратя по едно готово прасе,та да не се занимавате с планки,мланки и конски опашки ;)

ванка на тия години, прасетата навсякъде са им строшени ушите, за моторчетата, така че ако има читави е най-добре да се попълни с поксипол като на снимката по горе.

Ама не си сигурен :!: ще легна да се смея ,ако видя робинзон крузо да налива поксипол някъде.
3 от е36:
1 от 34;
ама като нови бре
аз мисля ,че се чупят от разбирачи ,пипали нещо друго преди нас ;)
П..П като иде във важни,моля моите мнения да се изтрият-на чат бия ,благодаря
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 17 Юни 2010, 9:21

Ванка, по принцип и ти си прав за по голяма част от случайте, особено важи за лявата стойка, защото тя е в непосредствена близост до касетофона, а касетофона не е като да не е сменян неколкократно, но съм виждал и коли, на които за 1-ви път им се сваля касетофона защото стойките са фира.

ПС при положение че в спора се ражда истината, не мисля че нашата дискусия е за триене или е излишна. Но в крайна сметка модераторите само могат да преценят.
Изображение

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 17 Юни 2010, 15:40

Да питам става въпрос за клапите който се командват от копчето за топло и студено на средните духалки ли?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 17 Юни 2010, 15:51

dinozab написа:Да питам става въпрос за клапите който се командват от копчето за топло и студено на средните духалки ли?

Значи до колкото знам тази врътка в средата би трябвало да спира топлата вода към радиатора => че трябва при студена настройка да спре да духа топло към краката и прозорците => че ако все пак духа при настроено студено, трябва да се пипнат резисторите в компа.

Апропо ето един документ, съдържащ много детайлна информация за работата на климатроника.
За съжаление е на немски и когато ми остане време ще се постарая да го преведа.
Изображение

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 17 Юни 2010, 16:07

Не тази врътка върти някакви клапи вътре и е само за средните духалки няма общо с краката и прозореца поне при мен е така.Тези клапи доколкото знам пропускат въздуха за средните духалки през радиатора ако е на топло или директно от вън без да преминава през радиатора.Прави ми впечатление че като е синьо струята въздух е по-силна при мен.Иначе дори на червено да е врътката при пуснат климатик пак си ми духа студено от всякъде само дето струята е малко по-слаба на средните духалки.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 17 Юни 2010, 16:17

dinozab написа:Не тази врътка върти някакви клапи вътре и е само за средните духалки няма общо с краката и прозореца поне при мен е така.Тези клапи доколкото знам пропускат въздуха за средните духалки през радиатора ако е на топло или директно от вън без да преминава през радиатора.Прави ми впечатление че като е синьо струята въздух е по-силна при мен.Иначе дори на червено да е врътката при пуснат климатик пак си ми духа студено от всякъде само дето струята е малко по-слаба на средните духалки.

При мен както и при климатроника на Марто Стрезов не съм забелязал да върти клапи никъде, а сме гледали из основи, така че нямам представа дали реално при теб е така.
Според един приятел с който правихме първите си експерименти с климатроника, се оказа че точно това е функцията на копчето.
Мартин също го потвърди.
Вече друга бира е ако са изгорели резисторите в компа, тогава твърдо си духа топло.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 17 Юни 2010, 20:59

с врътката просто може да се регулира потока в лицето. независимо, че си пуснал на топло, можеш да го направиш да ти духа студено в лицето и май обратното (има го в книжката подробно обяснено).

едната врътка е с потенциометър и цялата врътка свети, а другата е чисто механична и нищо не свети.

Аватар

Мнение от ivan. » 17 Юни 2010, 21:44

@2bar написа:с врътката просто може да се регулира потока в лицето. независимо, че си пуснал на топло, можеш да го направиш да ти духа студено в лицето и май обратното (има го в книжката подробно обяснено).

едната врътка е с потенциометър и цялата врътка свети, а другата е чисто механична и нищо не свети.

...........................и вършат едно и също ,нали :lalala: :bchug: :bchug: :bchug:
Изображение
by ''kompleksa''

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 17 Юни 2010, 21:47

е вършат, ама едното не свети :(

Аватар

Мнение от ivan. » 17 Юни 2010, 21:50

@2bar написа:е вършат, ама едното не свети :(

е в маааааалааата треба да ну лъска :mhihi:
Изображение
by ''kompleksa''

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 17 Юни 2010, 22:05

е не, не си прав. не става въпрос за лъскането, просто е много по - удобно в тъмното да свети, а не да го напипваш.

все едно копчетата на джамовете да не светят (не говоря, за шофьора, който кара и така или иначе ги напипва) а за тези, които се возят.

Аватар

Мнение от ivan. » 18 Юни 2010, 11:28

@2bar написа:е не, не си прав. не става въпрос за лъскането, просто е много по - удобно в тъмното да свети, а не да го напипваш.

все едно копчетата на джамовете да не светят (не говоря, за шофьора, който кара и така или иначе ги напипва) а за тези, които се возят.
извинявай колега,прекалих с шегата малко
Изображение
by ''kompleksa''

ентусиаст
Аватар

Мнение от Breyton » 19 Юни 2010, 10:45

Предстои ми да насаждам klimaautomatik в моята кола.Не знам обаче дали акумулатора които е до двигателя няма да пречи.Ако някой знае дали трябва да се мести под седалката нека да пише.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от skylord » 19 Юни 2010, 13:52

не трябва, аз съм с климатроник и акумулатора отпред :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Breyton » 19 Юни 2010, 21:23

Супер!Ще си спестя доста работа.