БМВ 520 автоматик
Модератор: Технически модератори
58 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- prozacc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530 XI E60
- Мечтае да кара: Lincoln Navigator
- t_andonov
- ентусиаст
-
- Кара: Е 30
prozacc написа:колеги знаете ли от какво горе долу може да се получава това паткане на газовата уредба??
най-вероятно от бедна смес припатква но както ти казват колегите не я вземай тази кола както я описа е супер таратайка по принцип като купуваш БМВ гледай предишния собственик да е заможен смисъл колата да е поддържана без компромиси това е много важно според мен и спестява торби с пари в бъдеще
- prozacc
- кандидат ентусиаст
-
и аз така си мисля....жалко,бях се навил да я взема.сега ще се насоча към 525 тдс след 97г-това животно е лудо-сигурно върви повече от бензинов 520
...дано да намеря нещо читаво,че там ремонтите са доста скъпички
мерси още веднъж!

Последна промяна prozacc на 19 Апр 2007, 21:38, променена общо 1 път
- prozacc
- кандидат ентусиаст
-
бмв 520, 24 клапана, 150 коня, 91г, абс, клим, 4 ел стъкла, ел огледала, серво (с 2 думи стандартните за бмв екстри), нови зимни гуми, старият салон (без подглавници на задната седалка), също и уредите за температурата клим и вентилатора бяха по-различни от обикновените, дигитално табло за изминати км и текущи километри...всичкото това удоволствие отначало струваше 4500 после стана 4000лв.иначе да ти кажа честно, че имало драскотини по боята не ми пука, но много инвестиране има в него.
поне ако газовата уредба бачкаше перфектно както работи на бензин щях ад го взема, но....

Последна промяна prozacc на 19 Апр 2007, 21:42, променена общо 1 път
- prozacc
- кандидат ентусиаст
-
колеги искам да питам-човека каза, че е сменял някакъв датчик на коляновия вал.има ли някаква възможност този датчик да даде някакъв проблем ако примерно не е сложен от реномиран сервиз?а също така и гарнитурата на главата била сменяна....апък това паткане на агу-то ми е много любопитно от какво се получава...
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Бе човек още ли не си се отказал от тоя кошник
зада е сменял гарнитура на главата се сети че мотора му е правено нещо... иначе припаткването може да се види на газанализатор най добре от къде идва...А иначе тия БМВта стават и с обикновенно газово... По-добре е инжекцион естествено но и с другото става... И стига да си гледаш колата не ти гърми не ти трещи и такива неща... Накратко свещи бубини и филтри и това е караш си като пич ... Иначе ако толкова искаш автомат все някой ше реши да си продаде някоя по добра колица и това е ... Зарежи го тоя кош... изгризала ги мишката кабелите ....хахахахахаххах ужас... попаднал си на утимативния коптор...

- prozacc
- кандидат ентусиаст
-
да си призная честно фен сън от 6-годишен на бмв 520 е34...а и от там голямото ми желание за подобен автомобил.този определено няма да го взема, но събирам информация, която 1 ден ще ми е от полза.а и ако си взема бмв без газова уредба ще му се радвам колко е хубаво
затова ми е ентересно защо патка агу-то (приятели ми казаха, че ако не му сложа газов инжекцион ще имам само проблеми,а други-че може да се настрои и всичко ще е 6..но нали знаете-колкото хора толкова и мнения
.аз поддържам това за газовия инжекцион
)

- SaSo
- старши ентусиаст
-
Абе не е задължително да е газ инжекцион мойта си работи перфектно и без да е инжекционна... До сега ни веднъж не е направила проблем... Ловато е и е правена отзаде да не се вижда къде се зарежда... Зареждането става на бутилката директно... А изпарителя е вкаран точно под двигателя... На някво завряно място близо до колекторите
... Така че зависи кой ти я прави и колко се старае... Външно на мойта не и личи изобщо че е на газ... Само по плочката на колектора преди дебитомера... А иначе на колегата ше му кажа къде да отиде да му я направят само да си купи такова БМВ...
А иначе нищо лошо за инжекциона просто си е скъм и неоправдан според мене...

А иначе нищо лошо за инжекциона просто си е скъм и неоправдан според мене...
- prozacc
- кандидат ентусиаст
-
да ви кажа честно интересно ми бе защо бумти така и отидох до 1 сервиз за агу-поразказах им поведението на двигателя на газ и те казаха,че това е от пробив на свещи или кабели...просто се получава някъде искра и хоп БУУУММ.необходимо е да се сменят свещите и кабелите и всичко ще е 6.после една малка центровка и баварката хвърчи без проблем.свещите излизат някъде към 50лв 6-те,а кабелите- към 150лв 7-те...
Защо турбо дизел, като може турбо бензин..?
- SaSo
- старши ентусиаст
-
Бе човек какви кабели кви работи... М50 е с бубини и лули... Еххх тез газаджии ве:) мнооо ги чаткат нещата ... смешнииииииииииииииииииии
- prozacc
- кандидат ентусиаст
-
еми значи ей тези неща някое има проблем
не знам не разбирам от тези неща
и затова не споря.... 

не знам не разбирам от тези неща

Последна промяна prozacc на 19 Апр 2007, 21:47, променена общо 1 път
- prozacc
- кандидат ентусиаст
-
можеш ли да пратиш някакви снимки на запалителната система-на тези бубини и лули да ги видя,щото нещо почвам да губя връзка....малкият двигател (130к.с.) е с кабели и свещи; би трябвало и големият да е подобен
( не съм наясно как е при М50, затова ще съм доволен да разбера) 

58 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4