Б е н з и н !!!
Модератор: Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
аз зареждам 98 , определено има разлика от 95 , зареждам от Лукойл. Иначе по принцип си карам на газ.
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Shell V-Power Racing 100, Лукойл 98 октана и ОМV Super 100. И на предишните ми коли по-ниско октаново число не съм зареждал и проблеми не съм имал 

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- Turbo_Ted
- великият шестак
-
- Кара: няколко и киселее
methanol написа:Да не отварям нова тема гледам за газ сте се заговорили... Та тъи като моята прехвърля чак на 2700 на газ, мога ли да я накарам на 2000 или поне на по малко от 2700 да прехвърля, защото ме е жал на студено да я режа до 2700?
Извинявам се за offtopica.
значи на копчето за прехвърляне на газ/бензин отзад има един потенциометър който се върти

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Аз в последно време карам с Н-95
100 октановия бензин на ОМВ не е толкова добър за мен
ако сипвам нещо яко ,то е рейсинг на Шел ,наистина е най-силното гориво на пазара
В последно време сипвам на една малка бензиностанцийка на ЕКО,която е на "Константин Величков" и трупам точки в някаква ЕКО ЕКСПРЕС карта - магнитна ,та в момента имам към 30 лв в гориво фрии
Тяхния бензин е добър ,последния ми тест
Тръгвам преди два дни за Варна, пълен резервоар с доляти догоре 73 литра за ... 180 лв
До Търново карах спокойно ,не повече от 160 км/ч ,като избягвам спирачките и само крепя много внимателно инерцията с малко газ (бензина им е добър и наистина се получи).След Търново като се подгонихме с един образ с нова комби Астра с някакъв силен бензинов мотор ,викам си "Край с икономията"
Голямо каране,голямо даване на газ - където дойдат завои аз продължавам и колегата постепенно изостава.най-страшно стана на Шумен,като стъпихме на магистралата
Там когато паднех под 220 км/ч връщах 4-та скорост ,карал съм колата в баирите с по 6400 мин-1,просто й изкъртих зъбите ,но колегата така и не можа да стопи дистанцията ... Астрата вървеше ,горе долу ме следваше - на големите спускания към Девня и към Варна го оставях назад ,километражната стрелка седеше солидно до брояча за километрите
На първото кръстовище спря до мен в града ,до Мерцедес представителството човека и ми каза,че не е очаквал това изпълнение от това комби и ми вдигна палец
После на бензиностанцията допълних отново резервоара - 49 литра за 490 км
На сутринта като тръгвах насам към Слънчев Бряг проверих всички течности - всичко си беше там на място
Обичам я тая кола бе
п.с. малко встрани от темата ,но ако карах нормална полусинтетика ,на средата на магистралата ,трябваше да звъня на някой от Варненлии да ме теглет ,че неминуемо лагер щеше да превърти
EDGE SPORT-A на Castrol
Георги Пенчев

В последно време сипвам на една малка бензиностанцийка на ЕКО,която е на "Константин Величков" и трупам точки в някаква ЕКО ЕКСПРЕС карта - магнитна ,та в момента имам към 30 лв в гориво фрии

Тръгвам преди два дни за Варна, пълен резервоар с доляти догоре 73 литра за ... 180 лв

На първото кръстовище спря до мен в града ,до Мерцедес представителството човека и ми каза,че не е очаквал това изпълнение от това комби и ми вдигна палец

п.с. малко встрани от темата ,но ако карах нормална полусинтетика ,на средата на магистралата ,трябваше да звъня на някой от Варненлии да ме теглет ,че неминуемо лагер щеше да превърти

Георги Пенчев
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Penchev написа:... Там когато паднех под 220 км/ч връщах 4-та скорост ,карал съм колата в баирите с по 6400 мин-1
Георги Пенчев

Penchev написа:... Там когато паднех под 220 км/ч връщах 4-та скорост ,карал съм колата в баирите с по 6400 мин-1
Георги Пенчев
Немога да не си го сложа това на подпис!

Поздрави.
Красимир Дянков
"Колкото повече, толкова повече!" - Мечо Пух
Георги Пенчев
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Peicho написа:Penchev написа:EDGE SPORT-A на Castrol
![]()
![]()
Георги Пенчев
Колега, извинявам се за страничния въпрос, ама кой точно вискозитет на EDGE SPORT слагаш, че и аз си мисля за такова масло?
Карам 10W-60

Колата може да падне и под 7/100 с тази трансмисия ,правил съм го,като няма да се конкретизирам точно колко за да избегнем спорове и полемики

Направих егати "турнето" София - Ловеч - Варна - Слънчев Бряг - Бургас - Пловдив - София и завърших в Трън

И тази магистрала я карах много здраво заради недостиг на време и за целия пробег по цяла България колата ми не дава повече от 10/100

Георги Пенчев
- 5етко 5етицата
- кандидат ентусиаст
-
Re: Б е н з и н !!! - ...съм много доволен откъм разход
...съм много доволен откъм разход и динамика.

Каква е разликата с обикновен 95 от друга бензиностанция?
Какъв е с обикновен 95 от същата бензиностанция?
И как са нещата с Shell V-Power Racing?
Моля за сравнение.
Мерцедес е БМВ-то на пенсионера! http://www.blitz.bg/news/article/183677
BMW: "It's the impeccable choice for all who not only understand but care about what makes a good car great."
BMW: "It's the impeccable choice for all who not only understand but care about what makes a good car great."
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
абе ''ръгач'',с това комби кво прайш бе,баси вървежа,баси разхода,то вече взе да става банално-върви кат 36-а 25-а,а гори кат онда
да земеш да почерпиш ли

да земеш да почерпиш ли

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2