Помощ от колегите с TDS-и
Модератор: Технически модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Аз есента след филтъра бях сложил едно малко филтърче,но първите дни на зимата парафина вътре стягаше и неможеше да минава нафта и така докато се усетя да го махна.
Ами батка почвай подред - цедката на помпата в резервоара да не е запушена,отдушници на резервоара,горивопровод до ГНП ....
Преди да изгасне пушеше ли колата?
Ами батка почвай подред - цедката на помпата в резервоара да не е запушена,отдушници на резервоара,горивопровод до ГНП ....
Преди да изгасне пушеше ли колата?
- naki4a
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 TDS
- Мечтае да кара: E31 M60B40
не съм те разбрал правилно колега,зна4и не гасне от раз-това може да е от мн.неща,както са ти писали колегите по4ни едно по едно да елиминираш.Маи филтера ще еnaki4a написа:Колеги, много ви благодапя за полезното инфо и проявения и нтерес. Днес отвих горивния филтър от долу, изтече малко чиста нафта, после пак трудно запали но работеше добре. Покарах около 5-6 км. без никакви проблеми, но като я загасих отново сякаш се обезвъздоши за да запали. Друго, вчера преди да загасне първия път, изгуби мощност и аз се почудих какво става отбих и тя загасна, но претрисва преди да загасне, ипосле припалва сякаш един по един цилиндър
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
Иван е прав почни от горивния филтър,да не е сковал парафина вътре или да се е запушил с боклуци.Щом не пуши няма да е от въздушния филтър
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Ето така изглежда:
Най-добре да премери дебита преди и след филтъра -така 100% ще знае дали е за смяна или не или причината е в резервоара-подкачващата помпа или филтъра и.

Най-добре да премери дебита преди и след филтъра -така 100% ще знае дали е за смяна или не или причината е в резервоара-подкачващата помпа или филтъра и.
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
Тва за колко 15К ли си го карал този филтър,винаги ли изглежда толкова лошо
По-принцип от всичко може да е така по метода на изключването .....

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Wenzy написа:Тва за колко 15К ли си го карал този филтър,винаги ли изглежда толкова лошо![]()
За 15К,това е вторият ,първият не съм го рязал.
- naki4a
- кандидат ентусиаст
-
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
2
колега сипи още 10 15 литра нафта. не знам защо но нещо с помпата в резервоара се случва и доста тдс като им падне горивото под 20 и почват да гаснат. аз никога не падам под 40 и задължително нов горивен филтър. а въздушния поне го изтупай.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Re: 2
klintan66 написа:колега сипи още 10 15 литра нафта. не знам защо но нещо с помпата в резервоара се случва и доста тдс като им падне горивото под 20 и почват да гаснат. аз никога не падам под 40 и задължително нов горивен филтър. а въздушния поне го изтупай.
Колега ,сложи един възвратен клапан и си готов

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
Re: 2
klintan66 написа:..... доста тдс като им падне горивото под 20 и почват да гаснат.....
И на мен ми се случи като отидох да си купувам колата и така индикацията на горивото отвреме-навреме светваше червено и изведнъж изгасна .....

Луда работа ....
- naki4a
- кандидат ентусиаст
-
Готово момчета, нова помпа и проблема се реши. Отидох при един майстор бивш монтьор от Дарукар и той човека извади помпата, даде на контакт тя почна ручейки да се опитва да тръгне, а като даде на стартер изобщо
спира
спира

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- naki4a
- кандидат ентусиаст
-
31 мнения