Откачен кабел под въздушния колектор

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 M5 20 JAHRE
Мечтае да кара: E34 520 на метан

Re: Откачен кабел под въздушния колектор

Мнение от sixstraight » 06 Авг 2014, 20:04

Това чудо ако е наред нормално ли е да се чува съскане при каране, понеже съм без климатик но не ми издържаха нервите и го запуших :?:
Всички пътища водят към НАДИН :twisted:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E83 3.0i, ex e46, Е34, Е36
Детайли за колата: M54B30, Mystic blau metallic, High speed setup, s861a

Мнение от The Heartlistener » 07 Авг 2014, 11:21

sixstraight написа:Това чудо ако е наред нормално ли е да се чува съскане при каране, понеже съм без климатик но не ми издържаха нервите и го запуших :?:

Е, чак да влияе на нервите не е нормално :)...При мен не ми е правило впечатление да съска или джумбуша в купето е бил нон-стоп :lol:. С оглед на това че стоят в краката, вътре в кутийките на датчиците и по маркучите се набива мръсотия и стеснява сечението за засмуквания въздух. Или някое от маркучетата се е закъсало и смуче паразитно. Ако се попрегледат и почистят кутийките и шлангите до отвън, трябва да изчезне проблема. Ей го сензора, със стиропорче около него.
Изображение
Без тая функция на обдухване на сензорите чрез вакуума, практически терморегулаторът в управлението не получава коректни данни за интериорната температура. И т.н. от някои "термотроник" вече не е такъв.
Ако не можеш да правиш велики неща, прави дребни неща по велик начин...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 07 Авг 2014, 16:18

А това ако работи правилно е няма такава готина раЛта ..
То оттам клапаните също получават акъл ...
То цялото парно си има комп, да я вземат рогатите ...
После имало Мерц и нам там кво !?
По какво да се сравняват не ми е ясно ?! :no:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

ентусиаст
Аватар

Мнение от The Heartlistener » 07 Авг 2014, 17:17

Мда, у нашта марка ни климатика е прост климатик, ни парното - просто парно 8) . При отоплителите "акълът" си е в управлението, крайната букса вдясно е за това. При климатичните управления там е сензорът с елперка, който замества тези /вакуумните/ за които говорим.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sixstraight » 07 Авг 2014, 18:12

The Heartlistener написа:
sixstraight написа:Това чудо ако е наред нормално ли е да се чува съскане при каране, понеже съм без климатик но не ми издържаха нервите и го запуших :?:

Е, чак да влияе на нервите не е нормално :)...При мен не ми е правило впечатление да съска или джумбуша в купето е бил нон-стоп :lol:. С оглед на това че стоят в краката, вътре в кутийките на датчиците и по маркучите се набива мръсотия и стеснява сечението за засмуквания въздух. Или някое от маркучетата се е закъсало и смуче паразитно. Ако се попрегледат и почистят кутийките и шлангите до отвън, трябва да изчезне проблема. Ей го сензора, със стиропорче около него.
Изображение
Без тая функция на обдухване на сензорите чрез вакуума, практически терморегулаторът в управлението не получава коректни данни за интериорната температура. И т.н. от някои "термотроник" вече не е такъв.

Дразнещо е особено на извънградско без музика на затворени прозорци на средни обороти си смуче. По-добре да бяха измислили адекватно табло или казанче за хидравликата което не тече вместо термо,серво и незнамсикакъв троник :lol:

ентусиаст
Аватар

Мнение от The Heartlistener » 07 Авг 2014, 18:26

:lol: ...да, некадърни инженери...Вместо да мислят нищо да се не чупи или тече за 50 лета напред, те гледат дупето на карача да се не поти и премръзва... На италианска работа мяза тва :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 08 Авг 2014, 8:44

sixstraight написа: казанче за хидравликата което не тече

Ъъъъъ, моето не тече :D :wave:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

Аватар

Мнение от Хаос » 08 Авг 2014, 11:32

sixstraight написа:По-добре да бяха измислили адекватно табло или казанче за хидравликата което не тече вместо термо,серво и незнамсикакъв троник :lol:

мойто казанче е метално и не тече, освен ако не ѝ избия зъбите...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от petarv » 08 Авг 2014, 13:30

Да с климатик е колата, ще пробвам да го запуша това малкото маркуче. А тези 2 датчика до този израстък за какво са? Дето са в блока до този израстък /третата ми снимка от първа страница, на първата снимка са най-горе в ляво, като крайния датчик не се вижда/. Щото имам проблем малко като загрее и почва да променя нещо гориво въздушната смес и губи много мощност. А иначе като е студена и ще отнесе асфалта. И само малко като загрее и почва едно гърмене и все едно е на 2 цилиндъра. Черни всички свещи.
Та ме съмняват тия датчици нещо за температурата, как да ги проверя дали са здрави?

Мерси!
живей живота си и карай BMW

ентусиаст
Аватар

Мнение от The Heartlistener » 08 Авг 2014, 15:35

Температурните датчици са това, не са на блока, а на главата. Левият ти дава инфо на компа, десният е за отчета на таблото. Важен е първият, най-простата проверка е да му извадиш буксата на загрял мотор за да видиш ще промени ли ДВГ работата си към по-добре.
Има сума ти такива теми за подобни болежки на М50, все с хвърляне на боб... Изчисти всички варианти за дърпане на паразитен въздух в колектора и най-добре направи една диагностика.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 08 Авг 2014, 16:09

Две страници тема не го ли закачихте тоз кабел? Така и не разбрах от къде е паднал, ибаси змийътъ :)
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sixstraight » 08 Авг 2014, 17:34

ивчо написа:
sixstraight написа: казанче за хидравликата което не тече

Ъъъъъ, моето не тече :D :wave:

На колко години е моето е на 20+ и не тече, но вече не е от марката.

Хаос написа:
sixstraight написа:По-добре да бяха измислили адекватно табло или казанче за хидравликата което не тече вместо термо,серво и незнамсикакъв троник :lol:

мойто казанче е метално и не тече, освен ако не ѝ избия зъбите...

Ако си с по-различна хидравлика от обикновената или си 200кс над двайската няма да тече.
По-принцип става въпрос че и тия новите са с тия кръгли казанчета на зф и е грозно да дигнеш капака на няколко 5-6 годишни коли при това гледани и всички да са с омаслени казанчета :dunno:

Аватар

Мнение от Хаос » 09 Авг 2014, 10:17

sixstraight написа:Ако си с по-различна хидравлика от обикновената или си 200кс над двайската няма да тече.
По-принцип става въпрос че и тия новите са с тия кръгли казанчета на зф и е грозно да дигнеш капака на няколко 5-6 годишни коли при това гледани и всички да са с омаслени казанчета :dunno:

тоест - има начин да не тече, просто е по-скъп
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sixstraight » 09 Авг 2014, 18:25

Не казвам че няма начин - то има и скъп и евтин, но мисълта ми е че до сега не съм видял е60 което да не е омаслило казанчето а са премиум клас коли :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от petarv » 10 Авг 2014, 17:45

Причината на проблема се показа каква е - СВАЛЯНЕ НА ГЛАВАТА. Много зле е станало с компресията. 8 средно нещо на 5 цилиндъра а на един 2-3.
Та сега се чудя дали да я правя, но може да опитам аз да си я сваля само зацепването на вануса ще е проблем. Иначе има кой да ми направи главата.

Та си мисля няма ли клипчета в тубата или на друго място как се сваля и зацепва тая глава?
живей живота си и карай BMW

ПредишнаСледваща

Назад към E34