Малко да си поговирим за разхода
Модератор: Технически модератори
- BULL3T
- ентусиаст
-
- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
Re: Малко да си поговирим за разхода
_65536_kb_sec_ написа:Босев пробвай в града да поддържаш между 60 и 70км/ч, и далеч от светофара да пускаш S-режима на кутията докато намаляваш на моторна спирачка, и сподели какво си постигнал.
ПС: При потегляне - пак на Е-режим
Че земат да ви се прецакат електрониките със тия С режими пък Е пък после темпомат... вие сте болни... сериозно,да карате на темпомат в града... толко сте умрели за тоя един литър надолу...
мойта с кофти ламбда даваше 11/12 извънградско с до 170км/ч на магистралата... с малко газ до 120 даде 11...
и м50 не харчи много просто през 90те бензина не е бил толко скъп мили ми скръндзи колеги...
а 8мака на дълго ще харчи колкото 25так ама ще върви колкото 3 25ци...

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Я-а-а-а то моя ТДС харчел колкото бензинка бре. Баси кефа. 460км и 40л. нафта аре да ми е честито. Като се прибера в София (защото сега съм на Влас) ще я насека на малки парчета
Търся голям флекс от онези дето имат диск 1м диаметър.

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
М50Б25 без ванос в комби е34.
Градско в София, без да се изстрелвам по светофарите и с подпиране на педала около 60-70км/ч ми дава около 13.5л/100км.
До морето и обратно като по магистралата държа около 120 и спазвам другите ограничения разхода е малко над 9л/100км.
Веднъж ходих до остров Тасос в Гърция. Тръгнах в 3 сутринта към Кулата, трафик нямаше, карах с ограниченията, оставих жената и детето на ферибота и тръгнах наобратно. Бях толко заспал, че едвам бутах с 70-80 през Гоце Делчев.
Разхода 8.4л/100км!
Градско в София, без да се изстрелвам по светофарите и с подпиране на педала около 60-70км/ч ми дава около 13.5л/100км.
До морето и обратно като по магистралата държа около 120 и спазвам другите ограничения разхода е малко над 9л/100км.
Веднъж ходих до остров Тасос в Гърция. Тръгнах в 3 сутринта към Кулата, трафик нямаше, карах с ограниченията, оставих жената и детето на ферибота и тръгнах наобратно. Бях толко заспал, че едвам бутах с 70-80 през Гоце Делчев.
Разхода 8.4л/100км!
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Bmw325is
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е500
- Мечтае да кара: SLR
SpArCo_o написа:колега по скоро е от горивото в България имах 20-ка М50 на връщане от Германия с гориво от немсконаистина даде 7-7.5 но като стъпна в България и неможех да я смъкна под 9 - 10
Абсолютно същото и при мен само че аз не гледах разхода а само вървежа, с немското гориво направо като луда вървеше ,теглеше яко м50-ката ,като и сипах "95" БГ ,как и да я карах с тоя бензин се си беше мудна , Трябва нещо да се направи по въпроса не стига че и лъжат колниките колко бензин си си сипал а и бензина е под всякаква критика
- BMW E34 520i Vanus
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530i
- Детайли за колата: BMW E39 530i `03
BMW E34 520i `95
BMW E34 520i Touring `95
М50В20 с ванос с ГИ:
извънградско - около 9 на 100 (плюс минус половин, максимум до 1 литър - май зависи от къде е сипана газта)
градско - минимума е 11 (през нощта); 15 (през деня без ръчкане) и от там нагоре ако човек се отпусне
извънградско - около 9 на 100 (плюс минус половин, максимум до 1 литър - май зависи от къде е сипана газта)
градско - минимума е 11 (през нощта); 15 (през деня без ръчкане) и от там нагоре ако човек се отпусне

БЕНЗИН В КРЪВТА
Racing is life,everything else what happens before or after ,is just waiting...
Racing is life,everything else what happens before or after ,is just waiting...
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
темата стана много хубава,което ме радва.Вече съм спокоен,че се движа в норми.В града пък съм от 12-16 според карането и трафика.Аз си знам,че колата ще си е лакома с тез характеристики дет има.
Имах преди 90-ка куаттро 2.0 20в 160 коня и там мога да ви говора за разход.Градско 16-20 извън 10-13,а беше една от малкото читави в БГ ма и тя както и 5-та не са мислени за икономични.
а6-та ми 2.5 ТДИ 5-ак с по-голяма турбина на зверска ръчка дава 8.5 градско,а извън кат бодна 6-та с бавно каране на 4,5 с 200+ 6,просто няма такава кола откъм разход.Нещо съм се насочил към 325 ТДС
Имах преди 90-ка куаттро 2.0 20в 160 коня и там мога да ви говора за разход.Градско 16-20 извън 10-13,а беше една от малкото читави в БГ ма и тя както и 5-та не са мислени за икономични.
а6-та ми 2.5 ТДИ 5-ак с по-голяма турбина на зверска ръчка дава 8.5 градско,а извън кат бодна 6-та с бавно каране на 4,5 с 200+ 6,просто няма такава кола откъм разход.Нещо съм се насочил към 325 ТДС

ТДС - Турбо Див Селянин
- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
М50Б20 - град: 15(лятото, иначе повече)
извън:9(на магия), естествено само бензин
Скорости: бавни, от ЗиЛ
Диф: 4,27 от БТР 60АП
извън:9(на магия), естествено само бензин
Скорости: бавни, от ЗиЛ
Диф: 4,27 от БТР 60АП

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Гледам ви разходите и се чувсвам много спокоен. е вярно че карам Е32 (че и тежи много повече), но пък разхода е много подобен. Откакто си сложих пак ламбда сонда:
В задръстената ни столица, без много трафик - 13-14-15. (понякога повече, понякога по-малко)
Извън градовете - 70км/ч -> 7л/100км, 130 -> 8.5/100км.
В задръстената ни столица, без много трафик - 13-14-15. (понякога повече, понякога по-малко)
Извън градовете - 70км/ч -> 7л/100км, 130 -> 8.5/100км.

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
BULL3T написа:...
Че земат да ви се прецакат електрониките със тия С режими пък Е пък после темпомат... вие сте болни... сериозно,да карате на темпомат в града... толко сте умрели за тоя един литър надолу...
...
Ако беше един литър надолу никой нямаше да се занимава, но когато разликата е 4-5 литра на 100 км и ти ще се замислиш дали да не караш така!

- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Zubcho написа:Я-а-а-а то моя ТДС харчел колкото бензинка бре. Баси кефа. 460км и 40л. нафта аре да ми е честито. Като се прибера в София (защото сега съм на Влас) ще я насека на малки парчетаТърся голям флекс от онези дето имат диск 1м диаметър.
![]()
![]()
![]()
![]()
Шегуваш се за разхода, нали

Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- BULL3T
- ентусиаст
-
- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
alchohol написа:Zubcho написа:Я-а-а-а то моя ТДС харчел колкото бензинка бре. Баси кефа. 460км и 40л. нафта аре да ми е честито. Като се прибера в София (защото сега съм на Влас) ще я насека на малки парчетаТърся голям флекс от онези дето имат диск 1м диаметър.
![]()
![]()
![]()
![]()
Шегуваш се за разхода, нали![]()
![]()
не...

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
- alchohol
- ентусиаст
-
BULL3T написа:alchohol написа:Zubcho написа:Я-а-а-а то моя ТДС харчел колкото бензинка бре. Баси кефа. 460км и 40л. нафта аре да ми е честито. Като се прибера в София (защото сега съм на Влас) ще я насека на малки парчетаТърся голям флекс от онези дето имат диск 1м диаметър.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
не...
е сигурно яко си я газил тогава

- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
или просто неговия си е лакум и пиива повечко колкото трябва
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
alchohol написа:Zubcho написа:Я-а-а-а то моя ТДС харчел колкото бензинка бре. Баси кефа. 460км и 40л. нафта аре да ми е честито. Като се прибера в София (защото сега съм на Влас) ще я насека на малки парчетаТърся голям флекс от онези дето имат диск 1м диаметър.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Не направо ми се реве.

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- alchohol
- ентусиаст
-
Zubcho написа:alchohol написа:Zubcho написа:Я-а-а-а то моя ТДС харчел колкото бензинка бре. Баси кефа. 460км и 40л. нафта аре да ми е честито. Като се прибера в София (защото сега съм на Влас) ще я насека на малки парчетаТърся голям флекс от онези дето имат диск 1м диаметър.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Не направо ми се реве.
и с право, това си е сериозно покръкване на нафтата