Парното не работи - духа студено вместо топло
Модератор: Технически модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- ivo_io
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 Е53 3.0
колегата"\MITETO\ DSB "е прав явно има разлика в авт.щото и моята духа студено,а неговата топло,така,че явно има някаква цака,в моделите,чарколяците,така че \MITETO\ DSB е прав,за мен нмаш ядове не си блъскай главата

Моята има двузонен климатроник и отначало беше добре. От две седмици започна от лявата страна и от горната централна клапа да духа студено, а аз сам го сложил например на 26 градуса. Колега по повод сервиза, който ти ми каза да проверя по ул.Мир, намерих го но не се занимават с такива ремонти. При тях можеш да си напълниш фрион ако ти трябва. Други колеги ме посъветваха да намеря някой, който да ми свали таблото и да отстраним проблема, който май бил от задържала клапа някъде. Все пак ти благодаря. Някой може ли да ми каже ако знае къде и кога се събират любителите с БМВ-та в Варна или да си сменим телефоните за връзка, хем и може да сме си от полза един друг. 

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
I. Izvinqvam se za latinicata! - smenih kompa i nemoga za go kiriliziram toq VISTA! Uzas! Sorry!
II. Toq h... s tabloto i az ste go qm na prolet. IMPAS 56 se hvastat da go svalqt srestu skromnata suma ot 200 lv!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Posle se opravqsh sam i posle te ti go montirat (tabloto) obratno.
III. Radiatorite sa 6 vida.
IV. Zaradi tova raznoobrazie ot radiatori az na prolet ste go svalqm sam moeto tablo. Ako ti se 4aka do kraq na MAI ste ti okaja sadeistvie s udovolstvie. Ste se nau4a na moqta i twoqta ste stane po barzo... eventoalno
V. za sbirkite ima tema v pod-foruma za sbirkite... ama tam temata e ... palene na gumi... trudno ste hvanesh nqkoi za problemi avtomobilni...
P.S. Moje da otidesh pri Krasi, ama toi ste ti kaje IMPAS 56 - te sa po tablata...
Pak se izvinqvam za taq pusta latinica i skapana vista...
Pozdravi
D
II. Toq h... s tabloto i az ste go qm na prolet. IMPAS 56 se hvastat da go svalqt srestu skromnata suma ot 200 lv!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Posle se opravqsh sam i posle te ti go montirat (tabloto) obratno.
III. Radiatorite sa 6 vida.
IV. Zaradi tova raznoobrazie ot radiatori az na prolet ste go svalqm sam moeto tablo. Ako ti se 4aka do kraq na MAI ste ti okaja sadeistvie s udovolstvie. Ste se nau4a na moqta i twoqta ste stane po barzo... eventoalno

V. za sbirkite ima tema v pod-foruma za sbirkite... ama tam temata e ... palene na gumi... trudno ste hvanesh nqkoi za problemi avtomobilni...
P.S. Moje da otidesh pri Krasi, ama toi ste ti kaje IMPAS 56 - te sa po tablata...
Pak se izvinqvam za taq pusta latinica i skapana vista...

Pozdravi
D

- Peter Angelov
- ентусиаст
-
empe написа:Ами не ми е спешно да го свалям таблото не барзам, пък може и да ги свалим едновременно, аз нямам против ако мога да съм ти от помощ.
Здрасти колеги, на предната Е34 в последните месеци когато беше при мен имаше същия проблем само че обратно когато включа климатроника и почваше от ляво да духа топло а от дясно студено. За ремонта ми бяха препоръчали една фирма която се намираше до 10 клон в левски но мисля че вече не съществува поради застрояването в тоя район. Тогава трябваше да сменя или поправя клапаните в двигателния отсек.
Що се касае до сбирки новото място е Бар Кукери в посока към Кранево. От светофара в ляво минаваш покрай дирекцията на Златни Пясъци, там се провежда мисля за 2 път. мислех тази седмица да ходя но поради лошото време няма да присъствам поне с Е34 - ката. Ако все пак реши гледай за един сив голф 3 със знаци за учебен и се обади!
Успех
Да ми обясните къде по точно се намират те в двигателния отсек. А относно събирането аз в неделя съм на работа иначе нямаше да пропусна... кофти ама няма как. Дано на следващата да почивам. Лошото, е че ден работя - ден почивам, но днес почивам и може да се срещнем дори и на кафе някъде, да побъбрим ако има свободни и желаещи 

Колеги помагаите
Отворих отпреде до двигателя клапанчетата, имаше скъсани две жички, запоихме ги внимателно, но сащата работа.Пак духа студено от Лявата и централната клапа. Явно трябжа да отварям таблото. Ако има някой, който е запознат ще му бада благодарен да ми даде съвет как да постъпя ако може 

.
Колега,свали панела на климатика и касетофона и погледни с едно фенерче или нещо подобно дали моторчетата се движат.Наморат се горе в ляво и дясно.Към самите моторчета има закачени едни щангички,които движат клапите за топло и студено
Успех

Успех

- saint85
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw X3 Е83 М47
- Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
- Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d
empe
колега пробва ли като го сложиш на ауто климатроника и му сменяш градусите от28 до към 20 има ли промяна и като е на 28 дали ти духа топло от средните конзоли и от голямата централна пробвай и виж дали има разлика и се заслушай внимателно те клапите ако рааботят щракат
колега пробва ли като го сложиш на ауто климатроника и му сменяш градусите от28 до към 20 има ли промяна и като е на 28 дали ти духа топло от средните конзоли и от голямата централна пробвай и виж дали има разлика и се заслушай внимателно те клапите ако рааботят щракат

ПРОБЛЕМ
1. Клапите се чуват че щракат, от средната централна, лявата предна и лявата на вратата духа студено, а от централната дясна топло. Кажете ми , когато е на АУТО къде трябва да върти струята. Мойта върти на стъклата и долу на краката.
2.Кажете ми защо градусите ми се определят само от лявата врътка за цялото купе. Дясната за какво се ползва или моята е прецакана, копчето не щрака както лявата и не влияе на градусите.
2.Кажете ми защо градусите ми се определят само от лявата врътка за цялото купе. Дясната за какво се ползва или моята е прецакана, копчето не щрака както лявата и не влияе на градусите.

- saint85
- младши ентусиаст
-
ре
Дясната за какво се ползва или моята е прецакана, копчето не щрака както лявата и не влияе на градусите.
Точно това имах предвид и аз и аз го имах този проблем иначе на ауто така духа и при мен горе и на краката а и от средните едната студено другата топло мисля че е нормално

От тези духалки на вратите духа само студено заводско а от средните го смесва въздоха. Нещо неможах много да те разбера ето картинка.
1. Когато е на ауто на 28 от номер 6,2(при което номер 2 само едната) долу на краката и горе на джама духа топло !
2. От номер 1 и 4 духа само студено така си е по принцип
3.Като го щракна да духа горе и в краката номер 6 и 2 духат само студено това при 28 градуса нагласени
4. Щом не ти щрака дясната сигурно е здала багажа и според мен проблема е във оправляващия блок това дето са врътките
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- saint85
- младши ентусиаст
-
Днеска го разръчках климатроника и се оказа че съм малко в грешка за което моля да ме извините значи когато копчето е на джама и на краката духа от голямата централна конзола номер 6 топло ама много слабо при мене
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3