За ел. седалките
Модератор: Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- piNky
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530 xDrive '13
За ел. седалките
След като возих една проблемна личност не ми работи на шофьорската седалка ел. регулирането на това за главата и врата. Незнам как се казва, но предполагам се сещате. Чува се, че моторчето вътре работи, но явно е изпуснало някой зъб и това не мърда. Понеже съм с кожа, еърбеци и подгряване на седлаките много ме е страх да свалям целите седалки, и да махам кожата и тн., за да се добера до електрониката вътре.
Има ли някакъв по-лесен начин да видя какво има вътре? Пластмасовата кора, която е от задната страна на седалката сваля ли се по някакъв начин?
Има ли някакъв по-лесен начин да видя какво има вътре? Пластмасовата кора, която е от задната страна на седалката сваля ли се по някакъв начин?
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Re: За ел. седалките
piNky написа:След като возих една проблемна личност не ми работи на шофьорската седалка ел. регулирането на това за главата и врата. Незнам как се казва, но предполагам се сещате. Чува се, че моторчето вътре работи, но явно е изпуснало някой зъб и това не мърда. Понеже съм с кожа, еърбеци и подгряване на седлаките много ме е страх да свалям целите седалки, и да махам кожата и тн., за да се добера до електрониката вътре.
Трябва да си свалиш тая въпросната пластмасова кора..Става лесно ...Държи се на едни винтчета отстрани... А кожата на седалката ти е закачена на едни като кукички...Винтчетата са от двете страни на седалката....Аз мойта съм я свалял като си слагах подлакътници...И аз съм с кожа и подгрев....
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
А моите кори нямат винтове (и аз съм с кожа с подгрев.)... отдоло са 2 щипки-само се дърпат и отгоре има 2 планки които влизат в самата седалка... демек само я хващаш отдоло и дърпаш към теб 

Колега и аз имах подобен проблем. Като купих колата всичко работеше. При една интервенция от мен спря да се движи шофьорската седалка, по-точно облегалката напред-назад. Около две години карах така. Преди два месеца ходих на тапицер за претапициране на седалките. При ремонта той установи, че се беше измъкнало едното жило от моторчето. Пъхна го и седалката проработи. Даже ми демонстрира - седна на седалката и я движеше напред-назад, но той е 50г. мокър. Седна аз - над 100кг. съм, започнах да движа седалката и хоп .......... жилото пак се измъкна ......... абе загубена работа, явно нещо не е както трябва, но какво е още не съм установил ............. 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
задглавника се прави лесно
там жилото леко се изважда от машинката от едната страна защото обвивката му се удължава с времето и трябва да се натъпче нещичко в глухия отвор на моторчето което да поддържа жилото да не се измъква от единия или другия отвор
там жилото леко се изважда от машинката от едната страна защото обвивката му се удължава с времето и трябва да се натъпче нещичко в глухия отвор на моторчето което да поддържа жилото да не се измъква от единия или другия отвор

- piNky
- младши ентусиаст
-
Само че проблема при мен е, че не успях да махна днес тази кора. Аз съм с рекарото. Доло от страни нямаше болчета. Или ако е имало са били болчета с тапи отгоре, но по никакъв начин не усех нито да развъртя тези "неща", нито да ги махна, за да видя дали има болт отдолу. 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
ох май имаше манюал където го пишеше
ама ако искаш - направо може като се прибера другия месец да го погледна като имам път към варна
ако си съгласен кажи
ама ако искаш - направо може като се прибера другия месец да го погледна като имам път към варна
ако си съгласен кажи

- piNky
- младши ентусиаст
-
Ами естествено, че съм съгласен.
Ама крастата занеш какво е
Така че ако намериш нещо или някой друг знае как да стане - да сподели. Мога да сложа снимка, на това, което е при мен.
Ама крастата занеш какво е

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
айде постарах се заради тебе
това е при прекъснат маркуч
http://www.bimmerboard.com/forums/posts/5326
а това май е точно за твоя случай
http://home.comcast.net/~fongman1/repairpages/E23headrestrepairpage.html
това е при прекъснат маркуч
http://www.bimmerboard.com/forums/posts/5326
а това май е точно за твоя случай
http://home.comcast.net/~fongman1/repairpages/E23headrestrepairpage.html

- piNky
- младши ентусиаст
-
Мерси много.
Тука вече е махната кората и ще влязат в по-късен етап. Аз незнам какво има отдолу. Проблема е, че в долната част на тази пластмасова кора, която обгръща седалката има като нитове или аз незнам какво и не мога да ги отвъртя или измъкна.
Тука вече е махната кората и ще влязат в по-късен етап. Аз незнам какво има отдолу. Проблема е, че в долната част на тази пластмасова кора, която обгръща седалката има като нитове или аз незнам какво и не мога да ги отвъртя или измъкна.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- piNky
- младши ентусиаст
-
Пак не ме разбра колега.
Аз не съм разглобил седалката и не съм махал кората, под която се намира всичката елкетроника.
Задната част на седалката е пластмасова. Аз искам да махна точно тази цяла задна част, а на тези линкове, които ти си дал не е дадено точно как да се махне.
Аз не съм разглобил седалката и не съм махал кората, под която се намира всичката елкетроника.
Задната част на седалката е пластмасова. Аз искам да махна точно тази цяла задна част, а на тези линкове, които ти си дал не е дадено точно как да се махне.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
http://silverstone.fortunecity.com/ferrari/464/front1.htm
ето инфо по въпроса ти точно
още малко
http://www.nmia.com/~dgnrg/page_33.htm
ето инфо по въпроса ти точно
още малко
http://www.nmia.com/~dgnrg/page_33.htm

- piNky