Бедна горивна смес ...Помощ
Модератор: Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Бедна горивна смес ...Помощ
Приятели имам Е34 93 г . М50 мотора .... онзи ден в събота се появи странен проблем .. паля аз колата и се опитвам да тръгна но в момента в който подам газ колата започва да се дави и започва да насича(не може да се изфорсира)...отивам аз верднага на диагностика и пичовете какво ми казват- имаш бедна смес .... и се почва ... или ти е бензиновия филтър или е лош бензин или са дюзи ..... и сега незнам какво да правя ... мисля да почна със смяна на филтъра(не съм го сменял) след това ако не стане да източа бензина и после ако пак не се оправи не ми се мисли ... какъв съвет бихте ми дали ... а в прочем някой ще ми каже ли точно къде се намира бензиновия филтър и има ли особенности при смяната му че ония кретени от сервиза почнаха да мрънкат - ми някъде отдолу е ... трябва да вдихнем колата да видим и така ..... а от скоро я карам и не съм много светнат ... благодаря предварително
- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15
Филтъра е до резервоара, сменя се на канал за 5 минути и струва 20лв. на Бош.
Кога го прави, постоянно или само студена? Кога зареди и от КЪДЕ?
Кога го прави, постоянно или само студена? Кога зареди и от КЪДЕ?
Последна промяна маречков на 27 Фев 2007, 9:58, променена общо 1 път
принципно горивният филтър се намира под задната дясна част на колата, метална продълговато-овална кутия
не мисля че това ще го прави от бензинов филтър.
има хиляди причини които могат да доведат до това поведение на колата.
не ходи повече при тия пичове на диагностика, целта не е някой да ти сложи някви кабели и да ти земе 30лв, а да разчете това което показва компютъра.
отиди в дару кар да ти направят диагностика или някой който знае какво прави.
може да е: ламбда сонда, свещи, бобини, въздушен филтър, бензинов филтър, бензинова помпа, клапан на налягането на бензина, дебитомер и още квото се сетиш.

не мисля че това ще го прави от бензинов филтър.
има хиляди причини които могат да доведат до това поведение на колата.

отиди в дару кар да ти направят диагностика или някой който знае какво прави.
може да е: ламбда сонда, свещи, бобини, въздушен филтър, бензинов филтър, бензинова помпа, клапан на налягането на бензина, дебитомер и още квото се сетиш.
- маречков
- ентусиаст
-
ВЪЗДУХ
Спукан маркуч след дебитомера, оня дебелия, дето е на "Г", изваден вакум, абе огледай всички маркучи дето вризат и излизат от колекторите.
не забравяй и оня дето е зад дросела, щото той се разкача най - лесно, а се слага най - трудно
.
Щом си на метан значи можеш да видиш и ланда, щото тя коригира сместта при теб.
НО първо маркучите.
Иначе колата гърми от бедна смес
Спукан маркуч след дебитомера, оня дебелия, дето е на "Г", изваден вакум, абе огледай всички маркучи дето вризат и излизат от колекторите.

Щом си на метан значи можеш да видиш и ланда, щото тя коригира сместта при теб.
НО първо маркучите.
Иначе колата гърми от бедна смес

- маречков
- ентусиаст
-
Абе, я дай снимка на тея клапи
Ако са обикновенни от ония за по 10-15лв. да знайш че от тях го прави. Аз зъм сменил 7 -8 докато я карах на газ. Просто гумичкитете дето уплътняват не са от маслоустойчива гума и с времето се разяждат и почва да смуче от там гада гнусен
и се почва една заря на сяко палене.

Ако са обикновенни от ония за по 10-15лв. да знайш че от тях го прави. Аз зъм сменил 7 -8 докато я карах на газ. Просто гумичкитете дето уплътняват не са от маслоустойчива гума и с времето се разяждат и почва да смуче от там гада гнусен

ре
Не може да е от свещи и бобини защото ако беше от тях щеше да гърми и на метан а на метан работи без проблем ... снощи на добре загряла кола забелязах че не го направи това работеше си и се форсираше нормално а тази сутрин на студено пак същите неща...
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
- маречков
- ентусиаст
-
re
колата съм я купувал преди 3 месеца и тогава компресията беше супер надали за 3 месеца да се здуха като я карам кротко .. проблема е че на метан върви не пука а на бензин прави проблемите ...
- маречков
- ентусиаст
-
Е хайде виж маркучите де.
Друго дето можеш да свършиш е да откачиш дебитомера и да видиш как е без него. Аз карам с откачен вече доста време.
Друго дето можеш да свършиш е да откачиш дебитомера и да видиш как е без него. Аз карам с откачен вече доста време.
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2