Въпрос за климатроника?
Модератор: Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- agrogrind
- Потребител
-
- Кара: E30, E34
- Мечтае да кара: E30
Въпрос за климатроника?
Значи проверих си всички бушони и са здрави но копчетата за климатика, вентилацията в купето и подгряването на задния прозорец не работят? От какво може да е според вас? Иначе до последно преди да стане този проблем с копчетата климатика правеше мраз в купето 

- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Re: Въпрос за климатроника?
Провери управлението на климатика..
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- agrogrind
- Потребител
-
- Кара: E30, E34
- Мечтае да кара: E30
Къде да го търся? Дива индия ми е. Самите копчета ли да сваля?
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
agrogrind написа:Къде да го търся? Дива индия ми е. Самите копчета ли да сваля?
Ето тук е описано как да намериш управляващият модул- viewtopic.php?p=656560.
- speedtool
- младши ентусиаст
-
- Кара: миньол
По принцип това го прави от копчетата трите-ако ти трябват драсни на Л.С. да ти подаря едни и при мен се е случвало.Също така като застудее ту се включват ту не-премигват си когато си искат,ама евентуално в някакъв момент се оправят 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Хайде да започнем от там - за кой климатроник/климатик/парно разговаряме изобщо?

По възможност с примерна снимка.

По възможност с примерна снимка.

- cekobmw
- Потребител
-
- Кара: e34 2.4TD
- Мечтае да кара: e38 750I
Първо,здравейте колеги,до скоро имах BMW e36,което продадох и ми беше мечта да си закупя е34-ка дизел,както и да е намерих си читава(долу горе) 524 td 1991 година с климатроник,въпроса ми е,ходих при майстор за климатици,да провери системата,оказа се че е здрава и само трябва да се донапълни,но компресора от вътре няма как да го включа,или по точно няма как да включа изобщо климатроника,след четене в форуми включително и този,неможах да открия проблема,затова реших да разбглобя панела на климатроника,който е с три врътки две за градуси и една за перката,нямам отделно копче за климатик,предполагам че се включва винаги,след като го отворих забелязах че една от пътечките е изгоряла и скъсана,презапоих пътеката но колата продължава дане включва климатроника,наложи се принудително да включим компресора за да видим дали работи,оказа се че работи и то идеално,някакви идеи защо от панела немога да обърна на студен въздух и да задейства климатроника?
Благодаря за вниманието.
Благодаря за вниманието.
BMW SHUMEn
- cekobmw
- Потребител
-
След много бърникане днес,проблема все още не е открит,всичко друго като перки превключване от топло на студено и т.н са налице,но компресора неможем да разберем защо неще да се включва,а и схемите които вадим са съвсем различни от тази на моята кола,някакви идеи?
BMW SHUMEn
- The Heartlistener
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E83 3.0i, ex e46, Е34, Е36
- Детайли за колата: M54B30, Mystic blau metallic, High speed setup, s861a
Чакай, чакай....Как така да нямаш копче за включване на компресора
? Няма такъв филм...
Това ти е управление на климатроник:

А това на климатик:

Копчетата със звездичките ги виждаш добре... Ти какво имаш?

Това ти е управление на климатроник:

А това на климатик:

Копчетата със звездичките ги виждаш добре... Ти какво имаш?

Ако не можеш да правиш велики неща, прави дребни неща по велик начин...
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Може ли аз !?

И слагам 5 лв

И слагам 5 лв

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- The Heartlistener
- ентусиаст
-
Много са
...
Супер интересно ще е колегата да има баш това, но да има и компресор отпред...
...Мисля си нещо, ама не мога да повярвам да е истина...

Супер интересно ще е колегата да има баш това, но да има и компресор отпред...
...Мисля си нещо, ама не мога да повярвам да е истина...

- cekobmw
- Потребител
-
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
По ИБАН ли ще ми превеждате парите, или как
Колега, не че нещо - фабрично нямаш климатик/климатроник/компресор ...
Колко ремъка имаш отпред, като не броим ангренажният ...
И ако е само един, имаме проблем ...
Това с тези градуси е т.нар. термотроник ...
С него може да регулираш само колко топло да е вътре !
Системата работи с два датчика които са разположени съответно : под волана и под жабката !
Оттам смучат въздух защото са вакуумни - като се позадръстят с мръсотия и почват да съскат повечко ..
После според това колко си завъртял врътките, клапаните на парното почват да "пулсират" пропускайки толкова антифриз, до достигане на зададената температура ..
Всичко това работи при изправни клапани ..
Това разбрах за няколко дни питане (и пояснения от дедИ СтоЬО
) и четене !
Но това работи само в посока колко да е топло ... Студеното няма как да го регулираш ..
Ужасно се съмнявам някой жабар да ти е наставял климатик ...
Сигурен ли си че имаш климатичен компресор ?!
Ако е така и си имаш копче от което да го включваш - проверете дали има фреон като за начало

Колега, не че нещо - фабрично нямаш климатик/климатроник/компресор ...
Колко ремъка имаш отпред, като не броим ангренажният ...
И ако е само един, имаме проблем ...
Това с тези градуси е т.нар. термотроник ...
С него може да регулираш само колко топло да е вътре !
Системата работи с два датчика които са разположени съответно : под волана и под жабката !
Оттам смучат въздух защото са вакуумни - като се позадръстят с мръсотия и почват да съскат повечко ..
После според това колко си завъртял врътките, клапаните на парното почват да "пулсират" пропускайки толкова антифриз, до достигане на зададената температура ..
Всичко това работи при изправни клапани ..
Това разбрах за няколко дни питане (и пояснения от дедИ СтоЬО

Но това работи само в посока колко да е топло ... Студеното няма как да го регулираш ..
Ужасно се съмнявам някой жабар да ти е наставял климатик ...
Сигурен ли си че имаш климатичен компресор ?!
Ако е така и си имаш копче от което да го включваш - проверете дали има фреон като за начало

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- The Heartlistener
- ентусиаст
-
....Дотук добре, ама нали човека каза че е ходил на климатикаджия
....и че трябвало да се донапълни
....
...Казахме го в една друга тема...и пак го повтарям - "тунинг" на съществуващо парно към климатик не е възможeн! Само смяна на цялото прасе под таблото, което само по себе си означава и съответното управление.
Колегата да погледне има ли метални тръби от компресора до под жабката в купето горе вляво. Но най-сигурния външен признак /без да се разколачва нищо/ - под платнената коричка откъм пасажера има ли го те тоя пластмасов "хълм" - капак:)

Нема ли го - колата е без климатик, каквото и да е монтирано допълнително отвън или каквото и управление да е надянато. Най-вероятно ще се окаже нещо започнато отвън, но без сменено прасе вътре - демек нищо.
Остава колегата да пита бившия собственик как му е продал кола "с климатроник"...
П.П. Ивчо, скромен си...системата ти работи таман с 5 датчика. Дигай мизата на панела с дупката, и борда си задръж...

...Казахме го в една друга тема...и пак го повтарям - "тунинг" на съществуващо парно към климатик не е възможeн! Само смяна на цялото прасе под таблото, което само по себе си означава и съответното управление.
Колегата да погледне има ли метални тръби от компресора до под жабката в купето горе вляво. Но най-сигурния външен признак /без да се разколачва нищо/ - под платнената коричка откъм пасажера има ли го те тоя пластмасов "хълм" - капак:)

Нема ли го - колата е без климатик, каквото и да е монтирано допълнително отвън или каквото и управление да е надянато. Най-вероятно ще се окаже нещо започнато отвън, но без сменено прасе вътре - демек нищо.
Остава колегата да пита бившия собственик как му е продал кола "с климатроник"...

П.П. Ивчо, скромен си...системата ти работи таман с 5 датчика. Дигай мизата на панела с дупката, и борда си задръж...

- cekobmw
- Потребител
-
Абе хора,не че нещо,но четете какво съм писал,колата е с фабричен климатик,и да има това нещо което ми го показахте на снимката,климатикаджията наду системата за да провери дали не изпуска,и стана ясно че не изпуска,ако е започнато и не довършено както в началото си мислех,щеше да изфъска още докато го пълнеше с азот.а и ремъците са 3,един за динамо,един за хидравлика и друг за климатичния компресор,всичко е фабрично,на мен ми се струва,че управлението на климатроника,където колегата е покзал снимка,буксите на този панел са едно към едно с мойте,но мойто е с врътки,има ли изобщо такива коли или ...?
BMW SHUMEn
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2