Колеги, съвет за дебитомера
Модератор: Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- prestige6969
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, съвет за дебитомера
Здравейте на всички!
Тази сутрин ми гръмна единия маркуч, който е от дясно на дебитомера за вакуума/ по-дебелия/. Разцепил се е точно по навивката която влиза в пластмасовия щуцер на големия гофриран маркуч до двигателя. Самия голям маркуч и той е малко напукан и смятам да го сменя. Мога ли да отрежа само участъка ,който е разцепен и да се опитам да го вкарам отново в щуцера и да го стегна със скоба да държи по - добре за в бъдеще, но не съм сигурен да ли ще ми стигне като дължина. Проверих в Ауто Плюс за цена на големия Маркуч на дебитомера към двигателя и ми обявиха цена от 67.50 лв., това нормално ли е или ме клатят! Ако някой е правил подобно упражнение нека да сподели ! Благодаря предварително!!!!
Тази сутрин ми гръмна единия маркуч, който е от дясно на дебитомера за вакуума/ по-дебелия/. Разцепил се е точно по навивката която влиза в пластмасовия щуцер на големия гофриран маркуч до двигателя. Самия голям маркуч и той е малко напукан и смятам да го сменя. Мога ли да отрежа само участъка ,който е разцепен и да се опитам да го вкарам отново в щуцера и да го стегна със скоба да държи по - добре за в бъдеще, но не съм сигурен да ли ще ми стигне като дължина. Проверих в Ауто Плюс за цена на големия Маркуч на дебитомера към двигателя и ми обявиха цена от 67.50 лв., това нормално ли е или ме клатят! Ако някой е правил подобно упражнение нека да сподели ! Благодаря предварително!!!!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
значи цената от Ауто+ звучи г/д нормална
а до момента в който не си сложиш кихалка си остави един от маркучите да не е стегнат и да има слабо място от където да гърми без да цепи разни важни маркучи и да преебва дебитомера
а до момента в който не си сложиш кихалка си остави един от маркучите да не е стегнат и да има слабо място от където да гърми без да цепи разни важни маркучи и да преебва дебитомера

- prestige6969
- кандидат ентусиаст
-
Ами тя си има 6 кихалки, които са сменени и до сега ми е гърмяла 2-3 пъти. Мисля си , че маркуча е остарял, но като го отрежа малко дали ще стигне да го завра в щуцера. А на самия дебитомер има нещо като гривна перфорирана и върху нея има гумена лента, която уплътнява да не влиза въздух.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
тая гумена лента уплътнява за да не смуче въздух от кихалката и като кихне да издухва от там
принципно има едни големи кихалки които се слагат на големия въздуховод с клапа която спира газовете да вървят към дебитомера а да излизат през гумената гривна
ако гумената гривна е много стегната може от там да имаш проблеми
принципно има едни големи кихалки които се слагат на големия въздуховод с клапа която спира газовете да вървят към дебитомера а да излизат през гумената гривна
ако гумената гривна е много стегната може от там да имаш проблеми

- prestige6969
- кандидат ентусиаст
-
Нормално е стегната, защото мога с ръка да си я движа и намествам. А другия край на този маркуч къде е? Някъде под колектрите ли и ако трябва да го сменя какъв да си взема?
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
ми ако правилно съм те разбрал трябва да идва от към главата някъде
нека по големите експерти да кажат
нека по големите експерти да кажат

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
- prestige6969
- кандидат ентусиаст
-
Оправих го , срязах маркуча до здраво място, преди това свалих голямата гъвкава връзка и си почистих клапата, защото имаше много мръсотия по нея. Набих здравия маркуч в щуцера и го хванах със скоба, след което си вързах големия въздухопровод от двете страни и за сега всичко е добре. Запалих , добре си държи обороти.
Благодаря на колегата , който се отзова пръв-страхотни сте момчета!!!
Благодаря на колегата , който се отзова пръв-страхотни сте момчета!!!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
а бе хубаво беше да оставиш едно слабо място за да има от къде да гърми ако евентуално кихалката е прекалено стегната

9 мнения
• Страница 1 от 1