Въпрос относно гумите
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос относно гумите
Тъй като за пореден път си разпрах непоправимо една от двете задни гуми и понеже вече имам колекция от потчи нови гуми, които са по 1, може ли някой да ми обясни защо не трябва да са две разлини гуми на един мост? Какщо се получава ако са с различна шарки, но еднакъв процент на износване и естествено еднакъм размер. Ако размера е от значение, в случая става въпрос за 225/60/15
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
Re: Въпрос относно гумите
zmej написа:Тъй като за пореден път си разпрах непоправимо една от двете задни гуми и понеже вече имам колекция от потчи нови гуми, които са по 1, може ли някой да ми обясни защо не трябва да са две разлини гуми на един мост? Какщо се получава ако са с различна шарки, но еднакъв процент на износване и естествено еднакъм размер. Ако размера е от значение, в случая става въпрос за 225/60/15
защото различните марки имат различно качество и използват различни гумени мишунги и оттук следва различно представяне на мокро, сухо, кално, хладно, горещо и т.н. ....
абе слагай и карай бе ...

CheGevara написа:
абе слагай и карай бе ...![]()
![]()
нали не караш с повече от 100 км/ч
![]()
Шегаджия :mha:
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
zmej написа:CheGevara написа:
абе слагай и карай бе ...![]()
![]()
нали не караш с повече от 100 км/ч
![]()
Шегаджия :mha:
или май сбърках единицата със 2 (200 км/ч ):?:

тогава си прецени сам ... отговорих ти по горе какви са разликите

Ако нямаш еднакъв коефициент на сцепление на 2те гуми едната ще приплъзва. От там следва, че ще се трие по-бързо и разликата ще става все по-голяма. за 4 дена едвали ще усетиш но да кайеме сложи колата на еднородна повърхност и изпили. Ако на 3-4 различни места ти завърти само едната гума (само дяса или само лява) то явно имат различни коефициенти на сцепление. Това за лятото не е толко важно но за зимата е супер важно. Може да почне да ти върти и да е незтабилна. Абе кофти работа.
еее, аз за зимата си имам други гуми.
На мен поначало опасенията ми бяха за това, че мои приятели ми бяха казали, че ако не са еднакви гумите се натоварвал диференциала и може да се счупи, но явно няма такова нещо.
Що се отнася за спирането, доколкото знам (не съм сигурен за проценти) по-голяма роля има предния мост и там трябва да са еднакви гумите.
На мен поначало опасенията ми бяха за това, че мои приятели ми бяха казали, че ако не са еднакви гумите се натоварвал диференциала и може да се счупи, но явно няма такова нещо.
Що се отнася за спирането, доколкото знам (не съм сигурен за проценти) по-голяма роля има предния мост и там трябва да са еднакви гумите.
10 мнения
• Страница 1 от 1