да споделя опита си с амортисьори
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- yuliancho
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 7er E38 740iA 4,4l., '99, 286h.p.
- Мечтае да кара: M5 400h.p.+ / 500 h.p.+
- Детайли за колата: V8, S EDC, ASC, TV/Navi 4:9, 17" 245/55/17...много хубави неща...
да споделя опита си с амортисьори
понеже не е хубаво да си пишем само за проблемите, аз ще споделя как реших моя:
Имах изпуснал амортсьор отпред от ляво. Изпусна по време на едно пътуване до Търново и започна да чука яко. започнах да си търся амортисьри, четох, питах, проучвах и накрая ми казаха че за мойто - 90'та Е34 газови Монрой Рефлекс.
Казах си ок, проучих колко пари са - от 130 до 140 лева/брой ги има. Исках да сменя и тампоните на амортисьорите - оказа се, че са по 40 лева бройката. сметката ми излизаше към 350-60 лева без труда. Труда ок. 50 лева на повечето места.
Аз направих така: взех си АЛКО по 140 брой - газови,плюс тампони 2 по 40 лв. и се нахендрих на 100лв. за труд. Резулата е: все едно карам друга кола!!! Здраво на пътя спокойно вдигане до към 160 по скапаното и кърпено околовръстно. На хубав асфалт все едно летя над пътя!
Негативния ефект е леко надигане на предницата. Досега със старите стоеше много ниско отпред, сега се усеща че е по високо! И ме кара да се замислям за пружини отзад, че ме дразни гледката!
Айде и да карате мъдро!
Имах изпуснал амортсьор отпред от ляво. Изпусна по време на едно пътуване до Търново и започна да чука яко. започнах да си търся амортисьри, четох, питах, проучвах и накрая ми казаха че за мойто - 90'та Е34 газови Монрой Рефлекс.
Казах си ок, проучих колко пари са - от 130 до 140 лева/брой ги има. Исках да сменя и тампоните на амортисьорите - оказа се, че са по 40 лева бройката. сметката ми излизаше към 350-60 лева без труда. Труда ок. 50 лева на повечето места.
Аз направих така: взех си АЛКО по 140 брой - газови,плюс тампони 2 по 40 лв. и се нахендрих на 100лв. за труд. Резулата е: все едно карам друга кола!!! Здраво на пътя спокойно вдигане до към 160 по скапаното и кърпено околовръстно. На хубав асфалт все едно летя над пътя!

Негативния ефект е леко надигане на предницата. Досега със старите стоеше много ниско отпред, сега се усеща че е по високо! И ме кара да се замислям за пружини отзад, че ме дразни гледката!
Айде и да карате мъдро!
- Svetlio.Angelov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak
Като смениш предните амортесьори, за известно време отпред ти е по-висока колата. Това ще се промени и ще легне нормално на пътя, освен ако предишните не са били (или както казват по Габровско - билЕ
) спортни/ниски или др. по-специални. Не се притеснявай колега, карай седмица, 2 така и ще видиш...
Айде със здраве!

Айде със здраве!
Svetlio.Angelov написа:Като смениш предните амортесьори, за известно време отпред ти е по-висока колата. Това ще се промени и ще легне нормално на пътя, освен ако предишните не са били (или както казват по Габровско - билЕ) спортни/ниски или др. по-специални. Не се притеснявай колега, карай седмица, 2 така и ще видиш...
Айде със здраве!
Да, бе

"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Разликата във височината идва от тампоните те са три вида нормални,-30мм и +30мм и ако не си ги оцелил като твоите се променя височината.Аз сложих същите Алко амортисьори но без въпросните тампони и не ми си промени нивото на предницата 

- robert1975
- младши ентусиаст
-
Svetlio.Angelov написа:Като смениш предните амортесьори, за известно време отпред ти е по-висока колата. Това ще се промени и ще легне нормално на пътя, освен ако предишните не са били (или както казват по Габровско - билЕ) спортни/ниски или др. по-специални. Не се притеснявай колега, карай седмица, 2 така и ще видиш...
Айде със здраве!
така е -от личен опит споделям

BMW-маниак

dinozab написа:Разликата във височината идва от тампоните те са три вида нормални,-30мм и +30мм и ако не си ги оцелил като твоите се променя височината.Аз сложих същите Алко амортисьори но без въпросните тампони и не ми си промени нивото на предницата
Колега, само Алко ли имат три размера тампони, или и другите с така. Ако знаеш за SACHS конкретно.
Ако някой е слагал SACHS амортисьори, да сподели впечатления и цена.
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
ivan1979g написа:dinozab написа:Разликата във височината идва от тампоните те са три вида нормални,-30мм и +30мм и ако не си ги оцелил като твоите се променя височината.Аз сложих същите Алко амортисьори но без въпросните тампони и не ми си промени нивото на предницата
Колега, само Алко ли имат три размера тампони, или и другите с така. Ако знаеш за SACHS конкретно.
Не колега по-принцип на Е34 си излза така от завода така че като се копуват заместител тампони трябва да се види какви са точно монтирани на колата и какви предлагат съответната марка

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
моя личен опит от АЛКО е че изкарват най много 30к по нашите пътища ,колкото изкарват и читави втора употреба амортисьори на 1/4 от цената им
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Аз сложих NK и мойта верно се вирна леко отпред...Само такива намерих М техник за мойта...
Иначе са и задните са ми за смяна ще видим кво ще стане...

dinozab написа:ivan1979g написа:dinozab написа:Разликата във височината идва от тампоните те са три вида нормални,-30мм и +30мм и ако не си ги оцелил като твоите се променя височината.Аз сложих същите Алко амортисьори но без въпросните тампони и не ми си промени нивото на предницата
Не колега по-принцип на Е34 си излза така от завода така че като се копуват заместител тампони трябва да се види какви са точно монтирани на колата и какви предлагат съответната марка
А може ли да се види без да се разглобява колата? Нямам никва идея от тия неща и може би питам глупости. Но ще ги взема с поръчка и трябва да знам какво да поръчам.
10 мнения
• Страница 1 от 1