Може ли малко помощ
Модератор: Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Може ли малко помощ
Здравейте ,значи направо ще откача тези дни.Побъркал съм се тотално с това бмв и искам да ви помоля за помощ
Вчера тъкмо я изкарах от сервиза ( ремонт на предницата ,че много се беше разтропала ) и днес с нови два проблема
първия и по-голям проблем,който останових е ,че ми капе масло под колата като е топла...върнах я в сервиза,но нямаше как да се разбере от каде капе понеже всичко беше в масло
и отидох да измият мотора.Оказа се ,че май са двата маркуча дето излизат от масления филтър:
тези двата в червените кръгчета
http://images24.snimka.bg/005263610.jpg
е да обаче като погледна отдолу се вижда,че теча е бая по-назад,но въпреки това и аз съм склонен да вярвам,че са маркучите понеже са омаслени.Казаха ми ,че такива няма от каде да намеря по магазините и отидох при човек ,който ги прави. Каза ми по 40лв. на маркуч т.е. 80 за двата
. Въпроса ми е според вас дали могат да се намерят тези маркучи и на какви пари? Или да му се доверя на този и да го оставя да ми ги направи
Баси като спра някъде и отдолу става локвичка масло
Сутринта като си пуснах парното и почна да трака нещо ( се едно перка се допира до кабелче) някъв странен шум
Чува се изпод таблото някъде баси... Ще съм ви много благодарен ,ако ми дадете някакви идей какво да права ,че съм избеснял тотално 

Вчера тъкмо я изкарах от сервиза ( ремонт на предницата ,че много се беше разтропала ) и днес с нови два проблема

първия и по-голям проблем,който останових е ,че ми капе масло под колата като е топла...върнах я в сервиза,но нямаше как да се разбере от каде капе понеже всичко беше в масло

тези двата в червените кръгчета
http://images24.snimka.bg/005263610.jpg
е да обаче като погледна отдолу се вижда,че теча е бая по-назад,но въпреки това и аз съм склонен да вярвам,че са маркучите понеже са омаслени.Казаха ми ,че такива няма от каде да намеря по магазините и отидох при човек ,който ги прави. Каза ми по 40лв. на маркуч т.е. 80 за двата

Сутринта като си пуснах парното и почна да трака нещо ( се едно перка се допира до кабелче) някъв странен шум

Животът е това,което ти се случва докато си правиш планове за бъдещето...
Човекът дето прави въпросните маркучи ми каза ,че този проблем е често срещан при много бмв-та понеже маслото ,което минава през тях се нагрява до 100 градуса и после изстива ,при което самият маркуч се втвърдява и започва да пропуска...
бах маа му изтекоха и водите на тая кола

бах маа му изтекоха и водите на тая кола

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Те точно заради такива майстори навремето започнах сам да си ремонтирам колите, едно ремонтират на половина, други строшат, да им таковам такованкото на такива, в кой квартал си, да се мисли друго решение на проблема.
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
Лелелелелелелей...
Ами маслото сигурно капе я от маркучите, я от гарнитурка на кутията на филтъра към картера... Не знам защо са ти казали, че такива маркучи не можеш да намериш. Аз се изумих, след като преди месец в един реномиран и известен сервиз Хеед '91 ми каза, че няма да намеря такава помпа на съединителя след като търсели дори в Дарукар!?
Да не говоря, че ме убеждаваха, че колата ми била '89 година... викам "да, до колкото я познавам е края на 70-те"
И след 30 мин им я занесох с едно такси чисто новичка помпичка с найлончета и те викат "от къде я намери"!?. Та най-малкото от Дарукар можеш да си поръчаш чисто нови маркучета.
А що се отнася до шума - сигурно е от вентилаторчето което се крие зад управлението на климатроника. Ама ти не ни даде повече информация - все пак се ослушай дали не се чува от към управлението на парното шума и ако е така - сваля се панела и се чисти вентилаторчето.
Ами маслото сигурно капе я от маркучите, я от гарнитурка на кутията на филтъра към картера... Не знам защо са ти казали, че такива маркучи не можеш да намериш. Аз се изумих, след като преди месец в един реномиран и известен сервиз Хеед '91 ми каза, че няма да намеря такава помпа на съединителя след като търсели дори в Дарукар!?

А що се отнася до шума - сигурно е от вентилаторчето което се крие зад управлението на климатроника. Ама ти не ни даде повече информация - все пак се ослушай дали не се чува от към управлението на парното шума и ако е така - сваля се панела и се чисти вентилаторчето.
Последна промяна Gemar на 29 Фев 2008, 16:12, променена общо 1 път
Айде да не пускам нова тема,сега се връщам от сервиза и се оказа ,че ми е заминал семеринга на коляновия вал ,както и някакви гарнитурки
някой дали се е сблъсквал с този проблем и ,ако може да ми каже дали това е болка за умиране.Каде да го търса този вал и сигурно струва майка си и баща си д**а и вала
някой ,ако има идея нека сподели.
Мерси предварително

Мерси предварително
- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
Семеринга е просто гумен уплътнител между оста на коляновия вал и 2-те черупки на картера. Сменя се с нов и това е. Ако тече масло и от други места е хубаво да се сменят гумите навсякъде... просто са стари и се втвърдяват. Аз през уикенда смених гарнитура на капака на клапаните и старата 15-годишна гума беше твърда като пластмаса.
именно и момчето това ми каза ,че гумите вече не са гуми ,ами са пластмаси.Ми ,както и да е тези дни отново ще се влиза у сервиза няма начин
Казаха ми ,че при самата работа е по-сложно понеже се сваля скоростна кутия и маховика
PS : никой ли не я ще тая кола ,че съм харесал друга бегачка

Казаха ми ,че при самата работа е по-сложно понеже се сваля скоростна кутия и маховика

PS : никой ли не я ще тая кола ,че съм харесал друга бегачка

15 мнения
• Страница 1 от 1