омасляване на въздушния филтър
Модератор: Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- matros
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 325 ТД
омасляване на въздушния филтър
Весела коледа колеги. М51 мотор малко ми цапа въздушния филтър, понеже не съм разглабял по-надолу
чувам за некви тръбички за картерните изпарения.Някакви идейки как да намаля това омасляване, не е много ама ме дразни.Пък това според някой е признак за износен двигател 

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
Re: омасляване на въздушния филтър
нема място за притеснения--нормално е за автомобилна няколко стотин хиляди км да си омаслява възд. филтър--карай си колата и притесненията си ги остави за другадеmatros написа:Весела коледа колеги. М51 мотор малко ми цапа въздушния филтър, понеже не съм разглабял по-надолучувам за некви тръбички за картерните изпарения.Някакви идейки как да намаля това омасляване, не е много ама ме дразни.Пък това според някой е признак за износен двигател

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
matros написа:Весела коледа колеги. М51 мотор малко ми цапа въздушния филтър, понеже не съм разглабял по-надолучувам за некви тръбички за картерните изпарения.Някакви идейки как да намаля това омасляване, не е много ама ме дразни.Пък това според някой е признак за износен двигател
По-принцип наистина е признак на износен двигател - износени маслени сегменти

Изкараи си щеката за проверка на нивото на маслото и някой да форсира колата ако духа масло от там - лошо,ако не духа все още може да пренебрегнеш проблема.Духа ли ти от щеката проблема нетърпи отлагане.
Пуши ли колата?
Другарю Шиков

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Wenzy написа:matros написа:Весела коледа колеги. М51 мотор малко ми цапа въздушния филтър, понеже не съм разглабял по-надолучувам за некви тръбички за картерните изпарения.Някакви идейки как да намаля това омасляване, не е много ама ме дразни.Пък това според някой е признак за износен двигател
По-принцип наистина е признак на износен двигател - износени маслени сегменти![]()
Изкараи си щеката за проверка на нивото на маслото и някой да форсира колата ако духа масло от там - лошо,ако не духа все още може да пренебрегнеш проблема.Духа ли ти от щеката проблема нетърпи отлагане.
Пуши ли колата?
Другарю Шиковна мен въобще не ми цапа филтъра
Венци стига си плашил човека.

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
ЕЕЕ твойта е друга бира тогазWenzy написа:matros написа:Весела коледа колеги. М51 мотор малко ми цапа въздушния филтър, понеже не съм разглабял по-надолучувам за некви тръбички за картерните изпарения.Някакви идейки как да намаля това омасляване, не е много ама ме дразни.Пък това според някой е признак за износен двигател
По-принцип наистина е признак на износен двигател - износени маслени сегменти![]()
Пуши ли колата?
Другарю Шиковна мен въобще не ми цапа филтъра

- matros
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 325 ТД
Много благодаря за отговорите колеги.За пушенето на мотора значи не пуши никак, не съм виждал бели,сиви и т.н. пушеци.Само като го настъпя доста почва да пуши черно ама това си е нормално.А относно проверката с щеката за маслото ще я проверя дали духа при форсиран двигател.При ниски обороти на място не духа провериавал съм го това.
ПС на доста астри съм проверявал за това духане и на всичките духа.Мисля си че това е конструктивно за самото ДВГ защото някои от тях бяха доста читави, не тук в БГ.
ПС на доста астри съм проверявал за това духане и на всичките духа.Мисля си че това е конструктивно за самото ДВГ защото някои от тях бяха доста читави, не тук в БГ.
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
Е да де омаслява - зависи коко омаслява.
Виждал съм като искараш въздушен филтър и като го стиснеш и от него да тече масло (сигурно повече отколкото има в картера),пък и човека не се доуточни - колко мазно.Дано не съм го стресирал по-празниците
Весели празници
Виждал съм като искараш въздушен филтър и като го стиснеш и от него да тече масло (сигурно повече отколкото има в картера),пък и човека не се доуточни - колко мазно.Дано не съм го стресирал по-празниците

Весели празници

Омасляването на филтера си нормално(както казват колегите)-караи я да 3500оборота(горе долу там му е силата)и няма да го видишmatros написа:Весела коледа колеги. М51 мотор малко ми цапа въздушния филтър, понеже не съм разглабял по-надолучувам за некви тръбички за картерните изпарения.Някакви идейки как да намаля това омасляване, не е много ама ме дразни.Пък това според някой е признак за износен двигател

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Wenzy написа:Е да де омаслява - зависи коко омаслява.
![]()
![]()
![]()
Весели празници
Ми кат не се сменя редовно филтъра може и цялото масло да изкара от там като не му достига въздух почва да бара маслото през тоя удушник

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
11 мнения
• Страница 1 от 1