Ремонт на "изгорели" пиксели
Модератор: Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Ремонт на "изгорели" пиксели
Оновно проблема е с лентовият кабел ,който свързва платката с LSD дисплея ,тъй като контакта с пътеките се осъществява със залепвана ,а не чрез запояване.С течение на времето ,някъде връзката става по-слаба и тогава се явява проблема с "изгорелите" пиксели.
1.Демонтирате таблото-има теми, в които е описано как.
2.Отваряте капака с платката на 180 градуса и го изваждате от зъбчетата ,които го свързват с другата част на таблото.
3.Махате защитната капачка на LSD дисплея ,като освобождавате щипките от зъбчетата.
4.Включвате към таблото всички куплунги и давате контакт
5.Залепвате с тиксо лентовият кабел за платката
6.Проблема е решен
Най-добре е разбира се да се смени целият лентов кабел.
Извинявам се за качеството на снимките ,но правих ремонта импулсивно, нямах фотоапарат край себе си и ги направих с GSM-ма.
1.Демонтирате таблото-има теми, в които е описано как.
2.Отваряте капака с платката на 180 градуса и го изваждате от зъбчетата ,които го свързват с другата част на таблото.
.jpg)
3.Махате защитната капачка на LSD дисплея ,като освобождавате щипките от зъбчетата.
.jpg)
4.Включвате към таблото всички куплунги и давате контакт
.jpg)
5.Залепвате с тиксо лентовият кабел за платката
.jpg)
.jpg)
6.Проблема е решен
.jpg)
Най-добре е разбира се да се смени целият лентов кабел.
Извинявам се за качеството на снимките ,но правих ремонта импулсивно, нямах фотоапарат край себе си и ги направих с GSM-ма.
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
добре си се постарал колега , обаче колко време ще издържи тиксото, при положение че дисплея се нагрява от крушката зад него която го осветява, наи добрия начин е подмяна на лентовия кабел 

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
NAPSTERS написа:добре си се постарал колега , обаче колко време ще издържи тиксото, при положение че дисплея се нагрява от крушката зад него която го осветява, наи добрия начин е подмяна на лентовия кабел
Колега, и аз имам подобни съмнения за обикновеното тиксо , но винаги може да се използва нещо друго,докато си намериш лентовият кабел-идеи колкото искаш

- BAI_DOBRI
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 92' TDS (горящ) :)
- Мечтае да кара: E90 335d
Относно този лентови кабел- вчера си взех ново табло (2-ра ръка) ама сега забелязах,че като оставя колата на слънце и като се напече яко после почти нищо не се вижда на дисплея.Та въпроса ми е дали може да си прехвърля лентовия кабел от старото табло на "новото" щото със старото съм нямал такива проблеми и дали този проблем при мен идва от лентовия кабел?
- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
re
Е да ама пък при мен е обратноloobian написа:И при мен го има същият проблем с топлината...като се нагрее- умира. Като е студено е перфеткно.
Някой да знае решение?

oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- BAI_DOBRI
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 92' TDS (горящ) :)
- Мечтае да кара: E90 335d
Е аз сега нали имам едно оборотно
си мисля да дам на някой разбиращ да ми прехвърли лентовите кабели ама ще изчакам сигурно още малко да му насъбера на това "новото" ама не съм сигурен,че е от лентовия кабел. Мисля първо и аз да пробвам да го залепя и ако се оправи може да сменя кабелите.
Но ако някой може да се изкаже по-подготвен по въпроса да сподели

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
BAI_DOBRI написа:Е аз сега нали имам едно оборотноси мисля да дам на някой разбиращ да ми прехвърли лентовите кабели ама ще изчакам сигурно още малко да му насъбера на това "новото" ама не съм сигурен,че е от лентовия кабел. Мисля първо и аз да пробвам да го залепя и ако се оправи може да сменя кабелите.
Не съм убеден ,че като смениш кабелите ще решиш проблема.Причината за загуба на пиксели е остаряване на лепилото ,което държи лентовият кабел към пътеките на платката и LSD дисплеят-малка е вероятноста да има прекъснат пътека на лентовият кабел.Чрез простото залепване с тиксо притискаш вече разлепените контактни повърхности.Точно как да опънеш кабела и къде да залепиш тиксото ще ти покаже самият дисплей като раздвижиш в различни посоки лентовият кабел,във включено състояние на платката.За голямо съжаление няма как да сложиш ново лепило на лентовият кабел между 45-те пътеки.

- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
И за да обобщим всички мнения по темата-http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=56177
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Така, чудех се дали да метна тази тема в "полезни". Но първо се консулирах с едни от разбиращите тук. Стигнахме единодушно до решението да изчакаме. И както се оказа тиксото не е панацея. При някой тръгнало, при някои - не. Може да са разместили кабела, може да е от друго. Но явно това не е решение за дълъг период от време. Може би трябва да се приеме идеята на Милен - Напстерс за смяна на лентовия кабел с нов. Е, свързано е с мнооооооого запояване, ама те хубавите неща бавно стават. За сега заключвам темата. Явно няма развитие. Ако някой се заеме с трудната задача да смени кабела и да заснеме операцията стъпка по стъпка, а след това да напише и тема, ще я прикача към "важни и полезни".

12 мнения
• Страница 1 от 1