Vanos
Модератор: Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Vanos
Здравейте.Въпроса ми е какъв разход да очаквам градско от 520 с ванос при нормално каране? (колата е 93г. и доколкото разбрах ванос се слага след 09.92
)

- Killuminati
- кандидат ентусиаст
-
Добре де , а мога ли аз да попитам Ваноса точно какво променя
Защото в сряда(утре) очаквам една 520i E34 (95') с новия бъбрек и новите огледала, да пристигне. От Италия казаха че била с ванос мотор-а.

Защото в сряда(утре) очаквам една 520i E34 (95') с новия бъбрек и новите огледала, да пристигне. От Италия казаха че била с ванос мотор-а.
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Ванос е наименованието на система за променливо газоразпределение. Целта е ДВГ да е по-пъргав в ниските обороти. А не както при класическия М50, до 3500 е куц кон, а после пощурява. С промяна на момента на отваряне на клапаните мощността идва малко по-рано. Това естествено оказва влияние и на разхода, по-малко натискаш - по-малко гори
Повече инфо по въпроса - ТУК

Повече инфо по въпроса - ТУК

- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
М50Б20 с вонос под 12/100 градско с каране като стара дама и без климатик несъм могъл да го сваля
нормално каране с климатик и зверски трафик близо 14/100 бензин. голата истина.

- texudo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: усмихнат
- Мечтае да кара: совалка
Vanos(от variable NockenwellenSteurung) коляновият вал задвижва вала на изпускателните клапани чрез верига и зъбен венец.Втора верига свързва венеца върху вала на изпускателните клапани с венец върху вала на всмукателните клапани.Последният обаче не е директно и неподвижно монтиран-в него има голям отвор от вутрешната страна,на който са изработени спирални зъби.На вала пък е набито зъбно колело със спирални зъби.Външният му диаметър е по-малък от отвора във венеца и движението не може да се предаде.Връзката между тях се осъществява от метална "чаша",която има спирални зъби отвътре(за да се свърже със зъбното колело на вала)и отвън(за да се свърже с венеца).С-та се задейства когато посредством хидравличен механизъм чашата се измества осово и свързва венеца със зъбното колело.Поради спиралната форма на зъбите,при навлизането си във венеца тя се завърта на един зъб и предава движението си на зъбното колело на вала,измествайки относителната синхронизация на между вала и зъбния венец и променяйки ъгала на вала спрямо първоначалния.Промяната е максимум 12.5 градуса,като най-малко е изпреварването при празен ход.По късно с-та се усъвършенства и се появява т.нар. двоен Vanos,който позволява променливо управление и на изпус. клапани.ако нещо съм объркал поправете ме.а иначе М50Б25 13.5-15 градско и един въпрос към колегите с ванос на колко км сменявате филт.на ваноса
"Наслаждавай се на малките неща,осбено на половия си орган.Големите проблеми тръгват от малките работи..."
С риск да отекча някого, бихте ли ми казали и разхода на М50б20(шестака по-стария дето е е 129к.с-дано не се лъжа).Всичко това е защото искам петица, но ако меже да си покарам на бензин, а не на газ заради големия разход.И отделно осезаема ли е много разликата (дори и в звукът) между двата шестака тоя с 12v-129hp и 24v-150hp
- Crossblade
- кандидат ентусиаст
-
BManW написа:С риск да отекча някого, бихте ли ми казали и разхода на М50б20(шестака по-стария дето е е 129к.с-дано не се лъжа).Всичко това е защото искам петица, но ако меже да си покарам на бензин, а не на газ заради големия разход.И отделно осезаема ли е много разликата (дори и в звукът) между двата шестака тоя с 12v-129hp и 24v-150hp
12v e M20B20. 24v 150 Коня е М50B20.
- t_andonov
- ентусиаст
-
- Кара: Е 30
12 мнения
• Страница 1 от 1