дали са добри по-евтините газинжекции

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

дали са добри по-евтините газинжекции

Мнение от vvch » 15 Мар 2007, 18:38

Някой да знае нещо за газовите инжекциони ,които се предлагат на цена около 1500 лева за 6 цилиндъра.(незнам точните цени).Единият представлява някаква смесица от италиански части и български компютър или нещо от тоя сорт,а другият е български на фирма БСМ.

www.bsm-bg.com

Нека някой ако се е сблъсквал с отзиви за тях да пише,а да не превръщаме темата в за или против газта,защото за това се е изписало много.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vvch » 15 Мар 2007, 19:04

А има и некви руски.Тестват ги с БМВ.

http://lpg.search.bg/realindex.html

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 15 Мар 2007, 20:41

аз вече повече от година съм с този който е смесица между итал и бг части и нямам проблеми.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vvch » 15 Мар 2007, 21:28

BMW5820iA написа:аз вече повече от година съм с този който е смесица между итал и бг части и нямам проблеми.

Ми да те питам за разликата между газта и бензина конкретно при теб как е като разход и вървеж.Иначе знам ,че го дават да няма разлика,ама друго си е да ти каже патил.И ако можеш да ми кажеш кое точно е италианско и кое българско и какви са им марките на частите.Твърдо съм решил да слагам ,но първо трябва да разбера кое е добро и кое не.
То ако има кинти е лесно,слагам най-скъпото и готово.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 16 Мар 2007, 18:58

марката на целия инжекцион е СИМГАЗ . Продават го и го монтират в представителствата на STARGAS.
БГ частите са изпарителя , компютъра , симулатора и другите дреболии , като самите инжектори са италиански.
БГ частите ги произвеждат в Пловдив и се правят по лиценз на STARGAS - т.е. са техни копия.

ето ти и сайта :

:arrow: http://stargas-bg.com/about

относно горенето дава ми около 1 - 1.5/100 км. литра горница спрямо бензина.

за вървенето само мога да ти кажа че аз не намирам разлика стига да ти е добре настроен ижекциона.

пробвал съм го много пъти - като я настъпя по някой баир нагоре с постоянна газ - превключвам от газ на бензин няколко пъти и не усещам промяна в ускорението - това за мен е признак че няма разлика. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vvch » 16 Мар 2007, 22:24

Много мерси за инфото :wave: .Чувал съм за т'ва симгаз и май ме убеди него да слагам.Друго си е да е made in :bgflag: . На бензин ми е почти като да троша пари по таксита.Е аз да не съм Рокфелер.
П.П. днеска едно приятелче ми пусна муха за метан и ме вкара в некви размисли . :?: :idea: :banghead:
А иначе денем :driving: на газ,вечер :yammy: :bchug: ,на бензиностанцията :guitarist:
ИЛИ
денем :driving: на бензин,вечер :dunno: ,а на бензиностанцията :bcry:
Абе малко тъпо стана ама карай...

Потребител
Аватар

gazova-smqh

Мнение от BMW520iC » 18 Мар 2007, 23:44

ей хора вижте недейте да ги глагате тия газови аз карах две години с газова уй беше най добрата и ужас сега направо блокира двигателя и ми казаха 4е е от газовата така че по добре недейте...
свобода за БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИЦИ В ЛИБИЯ!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Re: gazova-smqh

Мнение от slavianko » 19 Мар 2007, 12:59

BMW520iC написа:ей хора вижте недейте да ги глагате тия газови аз карах две години с газова уй беше най добрата и ужас сега направо блокира двигателя и ми казаха 4е е от газовата така че по добре недейте...
Такъв ти е бил двигатя от самото начало баце :mhihi: :mhihi: . Ако държиш винаги колата изправна и сложиш газов инжекцион няма да имаш проблеми. И аз съм с този вариант на уж българска газова. Никакви проблеми до сега. 1л на 100км разход над този на бензин. Разлика във вървенето има разбира се. Но на 200кс при мен не е толкова проблемно :mhihi: :mhihi: Все пак префключването на бензин става за секуда и не е пречка ако реша нещо....... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Re: gazova-smqh

Мнение от bmwfena » 19 Мар 2007, 13:03

BMW520iC написа:ей хора вижте недейте да ги глагате тия газови аз карах две години с газова уй беше най добрата и ужас сега направо блокира двигателя и ми казаха 4е е от газовата така че по добре недейте...

иииииии йййййй свалям я мойта ВЕДНАГАААА :mhihi: ако ми блокира двигателя :?: :?: никаква газ :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vvch » 19 Мар 2007, 14:07

А95H - 1,82 :help:
GAZ - 0,90

Кво да говориме...

Назад към E34