гориво нагнетателна помпа за 525 тдс
Модератор: Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Пък и другите като разправят че 12-13л бил нормален разход мойта сега ми дава 10 смесено с климатик без него пада на 8.5-9/100 а само на дълго 7.5 по магистралата със каране от порядъка на 130-140км/ч.
С по-големи гуми имаш по-голяма максимална скорост и по-бавно ускорение, така че проблема с максималната скорост не е от гумите!
Само за сведение ще отбележа, че на 525тдс-ката по книжка й дават максимална скорост от 207 км/ч, а пък тия пичове как вдигат 220-230 не ми е много ясно?!?
Затова мисля, че няма от какво да се притесняваш, нормално е да не можеш да вдигнеш повече от 200 км/ч, колата не е в първа младост, за да вдигне 207 км/ч, нали?
Освен това, ако си с по-голям размер гуми от допустимите размери, дето са ти на табелката на вратата, се получава друго (както е при мен - отклонение "нагоре" 11%, защото съм с доста по-големи гуми от заводските), т.е. ако скоростомера ми показва 150, аз реално се движа с над 165 км/ч.
Само за сведение ще отбележа, че на 525тдс-ката по книжка й дават максимална скорост от 207 км/ч, а пък тия пичове как вдигат 220-230 не ми е много ясно?!?

Затова мисля, че няма от какво да се притесняваш, нормално е да не можеш да вдигнеш повече от 200 км/ч, колата не е в първа младост, за да вдигне 207 км/ч, нали?

Освен това, ако си с по-голям размер гуми от допустимите размери, дето са ти на табелката на вратата, се получава друго (както е при мен - отклонение "нагоре" 11%, защото съм с доста по-големи гуми от заводските), т.е. ако скоростомера ми показва 150, аз реално се движа с над 165 км/ч.
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com
dinozab написа:Пък и другите като разправят че 12-13л бил нормален разход мойта сега ми дава 10 смесено с климатик без него пада на 8.5-9/100 а само на дълго 7.5 по магистралата със каране от порядъка на 130-140км/ч.
Другите разправят, глупости, съвсем нормален си ти е разхода, мойта даже, дето е чипосана, ми даде разход 6.5-6.7 на дълъг път

Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
- dinozab
-
-
Виж тук кво пише http://www.globalcar.com/datasheet/BMW/ ... 525tds.htm
- dinozab
-
-
- dinozab
-
-
kam_tod написа:Виж тук кво пише http://www.globalcar.com/datasheet/BMW/ ... 525tds.htm

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
dinozab написа:Ами аз съм с 235/45 ZR17 и са бая по-големки
Нямаш проблеми с тези гуми, точния размер са. Разликата ти с оригиналните е само 1 км/100км, което е напълно в границите на допустимото. Разлика в показанията на километража по-големи от 5 км не трябва да се търсят заради друг размер гуми. Просто тия дето карат с 230-240 с М50Б20/25 или М51Б25 или са с грешно работещи километражи, или са сменили скоростни кутии (като Георги Пенчев), или окото на рибата е "еееееееееееее такова"

П.П. Не видях, че в другата тема си обяснил за гумите

240 едва ли.220 да правил съм и мисля, че колата би трябвало да може въпреки, че е на 11години.Ръчка е.Автомата може да е малко спънат.По принцип оборотите не трябва да имат такива колебания.Но лично бих ти препоръчал да не си правиш експерименти.Настройването на предварението не се прави на ухо.Има си апаратура за това мисля газанализатор се казва.Това не е работа за гаража според мен.Трябва да се отиде на свестен сервиз и това е
- dinozab
-
-
Да не отварям нова тема ме интересува каде е мап-сензора на TDS-са и какво представлява.Знам само че взимал нещо от турбото като вакуум нещо или.... 

Привет,
При мен го има същия проблем с оборотите при преминаване надолу през 1000-1100. Появи се когато ми сменяха главата на помпата. След като неможаха да отстранят проблема с паленето при топъл двигател бутнаха малко предварение на помпата. Провери центровката, ако не си го правил вече и те дразни! Аз ходих при един, дето се бройка за светилото във Варна, та той каза, че не е проблем и да не барам нищо! Иначе е голяма фурия!
Най-кеф дават Мерцедеси и Аудита 2,5тд-та!
Нямат никакъв шанс!
При мен го има същия проблем с оборотите при преминаване надолу през 1000-1100. Появи се когато ми сменяха главата на помпата. След като неможаха да отстранят проблема с паленето при топъл двигател бутнаха малко предварение на помпата. Провери центровката, ако не си го правил вече и те дразни! Аз ходих при един, дето се бройка за светилото във Варна, та той каза, че не е проблем и да не барам нищо! Иначе е голяма фурия!

Нямат никакъв шанс!

- dinozab
-
-
Proff написа:Привет,
Нямат никакъв шанс!
Здравей.
Не че ме дразни ама кото е студен мотора и като преминава през въпросните обороти и заклаща мотора това ме притеснява.Като сложа добавка ми направи впечатление че забавянето е по-малко

- Maverik
- младши ентусиаст
-
- Кара: нахилен
- Мечтае да кара: Е30 кабрио
- dinozab
-
-
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2