Как се отваря задния прозорец на е34 комби?
Модератор: Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Kiril Mitkov
- Потребител
-
- Кара: е30 2.3 вече и е34 комби с м50б20
Как се отваря задния прозорец на е34 комби?

- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Re: Как се отваря задния прозорец на е34 комби?
В пантата на вратата има сноп с кабели, който често прекъсва. Иначе е точно бутона до този за отваряне на вратата
Погледни тук
viewtopic.php?t=86745
Погледни тук
viewtopic.php?t=86745
- Kiril Mitkov
- Потребител
-
Благодаря колега!! А това ,че се отваря при максимално отворена цяла врата нормално лие и защо е тъка ,или просто се допират кабелите, които са прекъснати и затова се получава тъка?
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Kiril Mitkov написа:...просто се допират кабелите, които са прекъснати и затова се получава тъка?
Най вероятно е това. На мен на комбито ми се пускаше чистачката, като включех задна и като отворих снопа вътре беше мармалад.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Стъклото се отваря чрез електро мотор, който дърпа или бута едно палче, свързано е със шарнир или пластмасов щтифт. При мен тази връзка беше изчезнала и дори и да чуваш, че моторчето се движи - стъклото не се отключва. Ако стъклото се отваря от самосебе си, вероятно механизма се самоотключва. Бих ти препоръчал да махнеш корите на вратата и да видиш за какво става дума. Как го снадих - няма да обеснявам - скрапер съм.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Turbo_Ted
- великият шестак
-
- Кара: няколко и киселее
има копче отдясно на това с което се отваря задния капак. ако не работи с това копче - отваряш снопа от кабели и гледаш къде е проблема 

- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Тия кабели така мазно се късат там, че понякога едвам се забелязва. Прегледай ги обстойно и ако има прекъснати ги свържи, като най-добре е да ги запоиш, ако имаш възможност де
. Слахаш един хубав изолирбанд, ама не тоя пластмасовия, а от този на платното и проблема е отстранен.
Успех

Успех

Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

Kiril Mitkov написа::oops: Сажалявам ако въпроса е глупав. Въпросния прозорец на задната (пета врата)на комбито при мен се отваря само когато отворя цялата врата докрай и пак натисна копчето за отваряне на самата врата. Можели да се отвори само прозореца при затворена врата и как ? Ако е от копчето вдясно от бутона за отваряне на цялата врата ,каде да търся проблема ,поради който не се отваря ?
Вчера реших проблема с отварянето на багажната врата и стъклото й! Като отвориш "комбито" вляво под пантата влиза сноп кабели. Първо махаш пластмасовото капаче, което покрива кабелите - закрепено е на купето и го държи тапа. После махаш пластмасовия дъговиден капак, който е закрепен на пантата. Той се защраква и внимавай да не го счупиш! Издърпай гумената тапа, която е закрепена на купето и в която влиза снопа. Лесно е. Издърпай снопа, който има "аванс" под тавана. Срежи оплетката на снопа в зоната на прегъване - внимавай! Ще установиш 100 %, че има поне два прекъснати кабела. А може и повече. Имаш и един "полу" прекъснат - този, който ти отваря стъклото при повдигната врата. И двете ключалки трябва да работят при всяко положение при отключена кола! Успех! Ако имаш проблеми - 0887917529 - Жоро.
- Kiril Mitkov
- Потребител
-
Благодаря много колеги , за исчерпателните отговори!!! 

9 мнения
• Страница 1 от 1