За неработещите ел.части на задната врата при комбито

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

За неработещите ел.части на задната врата при комбито

Мнение от Vlados » 22 Мар 2008, 20:28

Искам да споделя решението на един (няколко) проблема при моята 525-ца Комби:

Купих колата преди месец и постепенно установих, че не ми работят нагревателя на стъклото, задната чистачка, не ми се отваря стъклото на задната врата и не работеха светлините на номера...

Днес, след като разглобихме задната кора с един приятел и след като замерихме тук-там се установи, че на няколко места въобще няма напрежение и затова не работят гореописаните уреди. След известно чудене и мислене срязахме армировката на сноповете с кабели, които минават покрай лявата и дясната панта, при което излезе следната картинка - скъсани общо 7 бр. кабели... След презапояването на всички проблемите с неработещите ел.части отзад изчезна. :lol:

Оказа се, че причината е била в стареенето на кабелите, това че са почти открити и са изложени на различните температурни разлики на времето. Освен това мястото, където бяха скъсани е точно на мястото, където се огъват най-много при отварянето на задната врата (до пантите).

Ще се радвам ако тази информация помогне дори и на един човек с подобни проблеми... :bchug:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 23 Мар 2008, 15:25

Снощи ме предаде задната 4иста4ка барабар с праскалката :evil: та имен ме 4ака същото :mhihi: :mhihi: можеш ли да споделиш каде то4но се намират кабелите им. Ша благодаря предварително :winky:

с две лица
Аватар

Мнение от Vlados » 23 Мар 2008, 16:37

Като отвориш задната врата, точно до пантите (от външната им страна) има едно като дебел кабел с метална оплетка, трябва се издърпа хубаво към тебе и да се разреже по дължина. В него има снопове с кабели. Тези за задната чистачка са откъм дясната панта. По-късно ще направя снимка и ще ти покажа нагледно.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 23 Мар 2008, 19:41

Vlados написа:Като отвориш задната врата, точно до пантите (от външната им страна) има едно като дебел кабел с метална оплетка, трябва се издърпа хубаво към тебе и да се разреже по дължина. В него има снопове с кабели. Тези за задната чистачка са откъм дясната панта. По-късно ще направя снимка и ще ти покажа нагледно.

Разпар4етосах ги вси4ки, там е някаква каша :banghead: понеже са правени преди това и е ужас :bcry: , но утре ше ги наглася вси4ките

с две лица
Аватар

Мнение от Vlados » 23 Мар 2008, 20:15

jullydjs написа:Разпар4етосах ги вси4ки, там е някаква каша :banghead: понеже са правени преди това и е ужас :bcry: , но утре ше ги наглася вси4ките

Най-уязвимо е мястото, където влизат в пантите...това тук.
Свали пластмасовата капачка на пантата и изтегли армировката хубаво към теб, за да стигнеш мястото, където се пречупват кабелите.
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 23 Мар 2008, 22:00

На мен , на моменти ми работи стъклото отзад и точно тогава не работи капака.После работи капака, но не работи стъклото.После нищо от двете не работи (както в момента).Когато ми счупиха преди близо 2 години задното стъкло, го поръчах в дау Кар,че го няма никъде 2 ръка и като дойде направо там ми смениха и инсталацийте от двете страни на капака с нови ,но пак си останаха проблемите.
Бях мерил с мултицета ,че проблем ми прави чат-пат микро ключето на дръжката за отваряне на капака ...
малко като ми се ортвори време и пак ще разглобя всичко ...

Георги Пенчев
Изображение

с две лица
Аватар

Мнение от Vlados » 23 Мар 2008, 22:25

Penchev написа:На мен , на моменти ми работи стъклото отзад и точно тогава не работи капака.После работи капака, но не работи стъклото.После нищо от двете не работи (както в момента).Когато ми счупиха преди близо 2 години задното стъкло, го поръчах в дау Кар,че го няма никъде 2 ръка и като дойде направо там ми смениха и инсталацийте от двете страни на капака с нови ,но пак си останаха проблемите.
Бях мерил с мултицета ,че проблем ми прави чат-пат микро ключето на дръжката за отваряне на капака ...
малко като ми се ортвори време и пак ще разглобя всичко ...

Георги Пенчев

Като свалиш кората, с мултицета (пробната лампа) можеш да хванеш на машинките дали въобще стига ток (трябва да разтваря буталцето). А ключето трябва да се чува как клика, даже и да са прекъснати кабелите (поне моето на стъклото кликаше, а ми беше скъсан кабела и въобще не стигаше напрежение до него) :|
Изображение

Назад към E34