За неработещите ел.части на задната врата при комбито
Модератор: Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
За неработещите ел.части на задната врата при комбито
Искам да споделя решението на един (няколко) проблема при моята 525-ца Комби:
Купих колата преди месец и постепенно установих, че не ми работят нагревателя на стъклото, задната чистачка, не ми се отваря стъклото на задната врата и не работеха светлините на номера...
Днес, след като разглобихме задната кора с един приятел и след като замерихме тук-там се установи, че на няколко места въобще няма напрежение и затова не работят гореописаните уреди. След известно чудене и мислене срязахме армировката на сноповете с кабели, които минават покрай лявата и дясната панта, при което излезе следната картинка - скъсани общо 7 бр. кабели... След презапояването на всички проблемите с неработещите ел.части отзад изчезна.
Оказа се, че причината е била в стареенето на кабелите, това че са почти открити и са изложени на различните температурни разлики на времето. Освен това мястото, където бяха скъсани е точно на мястото, където се огъват най-много при отварянето на задната врата (до пантите).
Ще се радвам ако тази информация помогне дори и на един човек с подобни проблеми...
Купих колата преди месец и постепенно установих, че не ми работят нагревателя на стъклото, задната чистачка, не ми се отваря стъклото на задната врата и не работеха светлините на номера...
Днес, след като разглобихме задната кора с един приятел и след като замерихме тук-там се установи, че на няколко места въобще няма напрежение и затова не работят гореописаните уреди. След известно чудене и мислене срязахме армировката на сноповете с кабели, които минават покрай лявата и дясната панта, при което излезе следната картинка - скъсани общо 7 бр. кабели... След презапояването на всички проблемите с неработещите ел.части отзад изчезна.

Оказа се, че причината е била в стареенето на кабелите, това че са почти открити и са изложени на различните температурни разлики на времето. Освен това мястото, където бяха скъсани е точно на мястото, където се огъват най-много при отварянето на задната врата (до пантите).
Ще се радвам ако тази информация помогне дори и на един човек с подобни проблеми...

- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
Снощи ме предаде задната 4иста4ка барабар с праскалката
та имен ме 4ака същото
можеш ли да споделиш каде то4но се намират кабелите им. Ша благодаря предварително 

- Vlados
- с две лица
-
Като отвориш задната врата, точно до пантите (от външната им страна) има едно като дебел кабел с метална оплетка, трябва се издърпа хубаво към тебе и да се разреже по дължина. В него има снопове с кабели. Тези за задната чистачка са откъм дясната панта. По-късно ще направя снимка и ще ти покажа нагледно.
- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
Vlados написа:Като отвориш задната врата, точно до пантите (от външната им страна) има едно като дебел кабел с метална оплетка, трябва се издърпа хубаво към тебе и да се разреже по дължина. В него има снопове с кабели. Тези за задната чистачка са откъм дясната панта. По-късно ще направя снимка и ще ти покажа нагледно.
Разпар4етосах ги вси4ки, там е някаква каша

- Vlados
- с две лица
-
jullydjs написа:Разпар4етосах ги вси4ки, там е някаква кашапонеже са правени преди това и е ужас
, но утре ше ги наглася вси4ките
Най-уязвимо е мястото, където влизат в пантите...това тук.
Свали пластмасовата капачка на пантата и изтегли армировката хубаво към теб, за да стигнеш мястото, където се пречупват кабелите.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
На мен , на моменти ми работи стъклото отзад и точно тогава не работи капака.После работи капака, но не работи стъклото.После нищо от двете не работи (както в момента).Когато ми счупиха преди близо 2 години задното стъкло, го поръчах в дау Кар,че го няма никъде 2 ръка и като дойде направо там ми смениха и инсталацийте от двете страни на капака с нови ,но пак си останаха проблемите.
Бях мерил с мултицета ,че проблем ми прави чат-пат микро ключето на дръжката за отваряне на капака ...
малко като ми се ортвори време и пак ще разглобя всичко ...
Георги Пенчев
Бях мерил с мултицета ,че проблем ми прави чат-пат микро ключето на дръжката за отваряне на капака ...
Георги Пенчев
- Vlados
- с две лица
-
Penchev написа:На мен , на моменти ми работи стъклото отзад и точно тогава не работи капака.После работи капака, но не работи стъклото.После нищо от двете не работи (както в момента).Когато ми счупиха преди близо 2 години задното стъкло, го поръчах в дау Кар,че го няма никъде 2 ръка и като дойде направо там ми смениха и инсталацийте от двете страни на капака с нови ,но пак си останаха проблемите.
Георги Пенчев
Като свалиш кората, с мултицета (пробната лампа) можеш да хванеш на машинките дали въобще стига ток (трябва да разтваря буталцето). А ключето трябва да се чува как клика, даже и да са прекъснати кабелите (поне моето на стъклото кликаше, а ми беше скъсан кабела и въобще не стигаше напрежение до него)

7 мнения
• Страница 1 от 1