Изгоряла "Ламбда сонда" на е34

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530д
Мечтае да кара: на път без дупки(ако може)
Детайли за колата: ламя

Изгоряла "Ламбда сонда" на е34

Мнение от FANATIK-s-BMW » 19 Ное 2008, 12:27

В сервиз ми казаха че "Ламбдата" ми е изгоряла,но можела и така да върви.Какви са недостатъците на това и за какво изобщо служи тя.Чувал съм че е да подава информация на компютъра ако има излишна горивна смес и от там компа намаля дебита на дюзите-нещо такова разбрах...

Това означавали че повече ще гори като е "заминала" Ламбда сондата??? :?:
Атаката е най-добрата защита...!!!

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Re: Изгоряла "Ламбда сонда" на е34

Мнение от bmwfena » 19 Ное 2008, 13:12

FANATIK-s-BMW написа:В сервиз ми казаха че "Ламбдата" ми е изгоряла,но можела и така да върви.Какви са недостатъците на това и за какво изобщо служи тя.Чувал съм че е да подава информация на компютъра ако има излишна горивна смес и от там компа намаля дебита на дюзите-нещо такова разбрах...

Това означавали че повече ще гори като е "заминала" Ламбда сондата??? :?:
те повечето серзизи все тва казват :mhihi: пък дерта е некъде другаде :roll: иначе разхода скача задължително с приебана ламбда
Изображение

Аватар
Кара: Е 39 520I 1998г.

Мнение от nikol78 » 19 Ное 2008, 13:51

не само скача разхода ми неможеш го нахрани :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 19 Ное 2008, 15:27

Прочети това:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=109677

и после иди и си купи 1 брой
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 19 Ное 2008, 15:45

имам чисто нова 90 кинта ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530д
Мечтае да кара: на път без дупки(ако може)
Детайли за колата: ламя

Мнение от FANATIK-s-BMW » 19 Ное 2008, 18:28

Как да разбера мойта кой модел е и дали наистина е изгоряла,защото нали имало случай че показва че е изгоряла,а не е...?!!!
Атаката е най-добрата защита...!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Vmax, Е46 330 Convertible, E21 315

Мнение от mikluho » 19 Ное 2008, 23:10

Е малко почвам да се усещам неподготвен за любимият си форум. Все ми се струва че колкото по сложно се обеснява даденият проблем толко по на сериозно се приема от голяма част от вас /лека забележка кам колегата deyan-enchevс препратката му/. Ми не е задължително всички да са утрепали по 5 години в техническия за да могат свободно да четат постовете.

Та по темата за Ламбдата сонда . Това е едно железо от което излизат една ,две ,четири или повече жици, прилично на запалителна свещ на бензинов мотор. Монтирано на тръбите за изходящите газове или по скоро там където е най топло по кюнците близо до двигателя. Е те то същото дава информация на на софтуера какво е наличието на свободен кислород в изгорелите газове /та за тва му викат и оксижен сензор/ . Показанията най общо се базират на темперетурата в кюнците - повече кислород по висока темперетура и обратно.
Както е задал въпроса колегата FANATIK-s-BMW би следвало да го питаме колко му гори в момета и притеснява ли го разхода и вървежа или не . И ако всичко е ПИНГ ПОНГ мога само да му кажа че не му работят 3 от цилиндрите и той да си го премести в другия крачол и да ме подмине с 200 :D

Мой съвет е да посещавате един и същ майстор та бил той добър или не толкова. В крайна сметка ако заобикаляме навсякъде ще получим едно "бъркало" диагнози които ще ни костват една камара левове :confused:
Още не се е появила панацеята за собствените ни автомобили :D
На ваше място аз бих описал подробно всичките си приключения, като отстраня всичко освен отношенията с хората.
Източник:писмо от Толстой до Миклухо-Маклай. “Човекът от луната”, С., 1986.

Назад към E34