чистачки

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e30is
Мечтае да кара: M5 e39

чистачки

Мнение от ivo_889 » 03 Ное 2008, 1:20

Ае колеги имам едно въппосче. Възможно ли е на е34 да се сложат чистачки от е39 /става въпрос за рамената/

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 08 Ное 2008, 2:50

Колеги, като стана въпрос за чистачки аз имам следното питане към ВАС? Предполагам и други имат като моя проблем ..
При мен като карам в дъжд и пусна чистачките рамото на дясната удря в горният край на ръба на капака .Чува се едно гадно тракане . Много слабо е удрянето , защото като карам по-бързо и изглежда струята притиска самото рамо на чистачката към стъклото и рамото на чистачката не се удря в капака. Питането ми е дали има начин за да се отстрани това досадно тропане в капака .Може би трябва някакви шайби да се подложат под капака за да може горният ръб да се повдигне -трябват точно няколко милиметра за да не закача рамото на чистачката в ръба .Някакви идей или решение на проблема ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Иван Стоянов » 08 Ное 2008, 7:37

Колега не се излагай;)!Как въобще си насочи вниманието кам тоз огромен капак?Просто извади рамото и го зацепи една две резки на шлиците по напред.:)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e30is
Мечтае да кара: M5 e39

Мнение от ivo_889 » 08 Ное 2008, 14:26

sineok_pi4_ написа:Колеги, като стана въпрос за чистачки аз имам следното питане към ВАС? Предполагам и други имат като моя проблем ..
При мен като карам в дъжд и пусна чистачките рамото на дясната удря в горният край на ръба на капака .Чува се едно гадно тракане . Много слабо е удрянето , защото като карам по-бързо и изглежда струята притиска самото рамо на чистачката към стъклото и рамото на чистачката не се удря в капака. Питането ми е дали има начин за да се отстрани това досадно тропане в капака .Може би трябва някакви шайби да се подложат под капака за да може горният ръб да се повдигне -трябват точно няколко милиметра за да не закача рамото на чистачката в ръба .Някакви идей или решение на проблема ?
Свали рамото и го тръкни малко с ъглошлайф, после малко черна боя и си готов ;)

Назад към E34