проблем М50В20 единия цилиндър се губи

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем М50В20 единия цилиндър се губи

Мнение от иончев » 25 Сеп 2008, 21:03

Колата е с мотор М50В20 единия цилиндър не работи,не е от бобината нито от свещта,мирише на бензин от зад аспуха.Карам само на бензин,имаше газова уредба,и ме съмнява да не е дюзата да е прекъсната,възможно ли е?
ВСИЧКО Е В ПЪЛЕН ХАОС,САМО ПРЕСТЪПНОСТТА Е ОРГАНИЗИРАНА. http://nocorr.mvr.bg/

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 25 Сеп 2008, 23:04

може и изгорял клапан--премери компресията и ще ти стане ясно :!:
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 25 Сеп 2008, 23:05

Колега ,просто трябва да извадиш всички инжектори и да ги пробваш дали всичките докато въртиш на стартер разпрашават горивото еднакво и хубаво :roll:

Другото май най-напред да идеш да ти замерят компресията на цилиндрите ,защото аз преди 5 години заради къси биели (незнайно защо) ,но иначе перфектни цилиндри,инжектори,сегменти,клапани и херметизация като цяло нямах повече от 4 атмосфери наред и колата харчеше повече ,миришеше отзад от ауспуха на бензин и в момента в който сложих нормални биели и буталата си излязоха където трябва в горна мъртва точка всичко заспа и така до ден днешен ...

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 26 Сеп 2008, 8:43

Според мен тва с биелите на Гошката е прецедент и не се случва на всеки .....
Щом не е свещи, лули, бъбини (тоци разни) тогава сигурно е нагорял изпускателен клапан - повярваяй на Бат Бисер не за друго, защото той на събора беше се оплакал , че има нагорял изпускателен клапан и леко ми претрепвала колата около 2000 оборота (помня те дърта хиено как се оплака от М50 на газ) ........ колеги шегувам се нищо лично към никой нито към какъвто и вид гориво - всеки са си избира как да кара колата си ;)

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 26 Сеп 2008, 9:02

Огледай всичко хубаво, защото и аз минах по този път преди месец-два и се видях в чудо. В крайна сметка при мен причината беше избила бобина и изгорял канал на компютъра, като заради това си замина и дебитомера и 6-7 диагностики при различни "майстори"... свещи, накрая и в Бош ПЛД ходи автомобила...
Огледай всичко добре. Успех!

Назад към E34