колко ви е разхода на място М51
Модератор: Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
колко ви е разхода на място М51
Здравейте,
Понеже като запаля колата и достигна работна температура показалеца на бордовия компютър ми е около ~0.8 лт/час (без допълнителни включени консумати). Забелязвам че след повечко каране в задръстванията тези данни се изместват около 1.1~1.2 лт/час(пак без допълнително включени консумативи). Сигурно виското се е зацепило яко, но да ли е нормална разлика около %30-%40 процента само заради него. Иначе никога не съм имал проблем с температурата на двигателя, винаги е в норма.
Интересно ми е да чуя мненията на колегите(с М51) които са с бордови компютър настроени правилно, какъв разход показва след известно време на място, за да си сверя моя часовник
.
Поздрави
Понеже като запаля колата и достигна работна температура показалеца на бордовия компютър ми е около ~0.8 лт/час (без допълнителни включени консумати). Забелязвам че след повечко каране в задръстванията тези данни се изместват около 1.1~1.2 лт/час(пак без допълнително включени консумативи). Сигурно виското се е зацепило яко, но да ли е нормална разлика около %30-%40 процента само заради него. Иначе никога не съм имал проблем с температурата на двигателя, винаги е в норма.
Интересно ми е да чуя мненията на колегите(с М51) които са с бордови компютър настроени правилно, какъв разход показва след известно време на място, за да си сверя моя часовник

Поздрави
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Re: колко ви е разхода на място М51
swh_bmw написа:Здравейте,
Интересно ми е да чуя мненията на колегите(с М51) които са с бордови компютър настроени правилно, какъв разход показва след известно време на място, за да си сверя моя часовник.
Поздрави
Моят не го гледам особенно много щото съм си заключил скритите функции по обясними причини

Здравейте,
Това което си казал 0.9-1.1 на какво загряло е(малко кофти се изразих
). Например тръгвам с колата студеничка,пресничка след 7,8 минути температурата достигнала 12 часа. Спирам на някой светофар гледам 0.8 лт, 0.9 лт, някъде там се колебае. Продължавам да карам. Например около час, час и половина. Пак съм спрял на някой светофар и пак гледам борда 1.1 лт,1.2 лт. То се усеща и самото виско как фучи като натисна и газта(все едно карам реактивен двигател). От там вадя извода че около виското е причината за това увелечение
. Но ми се видя разликата голяма за това исках да питам как е при вас.
Поздрави
Това което си казал 0.9-1.1 на какво загряло е(малко кофти се изразих

Поздрави
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Ми колега явно е от него аз лично не съм се заглеждал по този начин и не помна кога съм го гледал това нещо дали много съм карал или не.Ще вида как е при мен тъкмо нямам виско и ще ти кажа при мен има ли промяна 

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Рече и отсече, тоя Дани сериозен човек ...... кара с първомайски перки.
Браво батка
Та какво искате да кажете нашите матаретки харчат няма и 1,5 на час ....
Браво на тия мюнхенските репи
Браво батка

Та какво искате да кажете нашите матаретки харчат няма и 1,5 на час ....
Браво на тия мюнхенските репи

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
И аз съм чел, че гълта около 800 гр на час. Аз въобще не съм гледал как е на място ....само в движение . На място ако се нулира разхода незнам как ще покаже стойности около литър . Освен да не я знам тази екстра .
Задрвейте,
Нормалния разход и аз си спомням че трябва да е около 800гр на час, без включени консумативи на вече достигнал нормален работен режим.
Верно колега я погледни с ел. перката как ще е разхода когато загрее много
.
Иначе тези данни се гледат от борд компютъра скрита функция номер 3.
Поздрави
Нормалния разход и аз си спомням че трябва да е около 800гр на час, без включени консумативи на вече достигнал нормален работен режим.
Верно колега я погледни с ел. перката как ще е разхода когато загрее много

Иначе тези данни се гледат от борд компютъра скрита функция номер 3.
Поздрави
7 мнения
• Страница 1 от 1