от Е34 на Е39

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 02 Юни 2008, 22:42

sineok_pi4_ написа:като гледам мненията едните са 'за да е продам ' а, другите ''да не е давам '. И тъкмо чета поредното мнение и везните накланят към това да е продам и после чета другото мнение да не е продавам ....
Хайде кажете ми сега ?

квото ти е на сърце тва прави :idea: ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 10 Юни 2008, 10:28

КОлеги, благодаря за множеството изразени мнения. РЕШИХ ВЕЧЕ- ЩЕ СИ КАРАМ Е34-ката И ТОВА ЛЯТО И НЯМА ДА Е ЗАМЕНЯМ ЗА ЛЪСКАВА ,НО ПЛАСТМАСОВА е39.
Повод за да взема това решени ми помогна следната случка. Онзи ден в пороя закъсаха доста колици - разни Астри , вектри а моета си вървеше без проблем. Освен това се наложи да возя на гаджето ми на сестра и мъжа . Те наскоро се взеха пежо 407 . Качва се той в Бимъра и след 10 минути возене ми вика : '' абе тва много добре вози за толкова годишна кола освен това климатроника ти ''духа'' по-яко от моя... '' Вика ми още : ''И ти си решил да е махаш -да правиш подарък ? Кой знае на каква е39-ка ще попаднеш издухана от някой келеш ..Е кажете ми колеги след тези думи как да се разделя с моята хубавица? :))) Изводът оставям на Вас !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 10 Юни 2008, 12:59

ша съ сетиш где е келепира :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 10 Юни 2008, 13:05

Браво, браво за решението! :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от stambo_81dg » 10 Юни 2008, 13:10

ам е34-ката може да е дърта ама превъзхожда много по нови коли :idea:
много :!:
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 10 Юни 2008, 16:17

Колега, според мен лично си взел много мъдро решение :D
Аз лично за себе си много пъти съм казвал ,че е39 е голямата концептуална грешка на БМВ.За мен и Е46 е сгрешена кола (дълбока ,тежка каросерия, която също така от модерното течение страда с недостатъчното си добра видимост , липсва лекотата на движение и водимост ,като при предишните поколения) - тези години за БМВ не са толкова успешни ,като изключим Е38 ,която е едно съвършенно творение :angel:

Е39 няма характерните черти ,които да палят човек докато я гледа така както бяха моделите до нея.Висок и леко дъговиден таван, нисък ъгъл на страничната линия , линия на предните калници ,която напомня на Мерцедес а не на БМВ :help: Ей това последното ми е*ава майката :evil: Винаги калниците са били изрязани високо,колата седи агресивно ,красиво ,а на следващата 5-ца просто тези черти за чужди :confused: почти безизразна предница, може би мпакетовите са малко от малко красиви ,но точно тези или такава каквато ти можеш да си купиш не може да се сравни с Е34-ката ;)

Е34 има златно потекло :bowdown:
От 1982 година инжинерите на Баварските Моторни Заводи се впрягат в най-скъпия и сложен проект за нов модел автомобил за всички времена в историята на автомобилното производство.4 години по-късно на бял свят се явява наследника на Е23 , 7-ма серия - Е32 :D
1 млрд. долара струва инвестицията :shock: всичко ,което е вложено в моделното семейство е на качествено ново ниво ,несъизмеримо с нищо друго на световния пазар.Безкрайно много технически нововъведения ,които като контраст на останалите конкурентни модели с предлаганото към тях е поне 10 пъти по-високо от това на най-новите модели на БМВ в момента ,каквото и да предлагат на фона на останалите :!: Нямам време в момента да пиша за това ,наистина нямат край нещата ... освен техника ,нивата на лукс,ергономия и безопасност също са били над останалите с класи :!:

Две години по-късно на автосалона във Франкфурт БМВ показва Е34 ,наследника на Е28 пета серия.В теи автомобили текат 90 процента гени от златната Е32 ... Тези автомобили затварят златната страница в славната история на БМВ с последните изцяло ръчно сглобявани автомобили и изцяло проверявани от екипи автомобили като краен контрол , визирам Е34 ///М5 :!: В душата на тези автомобили са затворени безброй много човешки страсти :!: Качествени материали ,които са чакали срок в процеса като заготовки за да дойде времето и материала да бъде максимално качествен ,така както процедираха и Мерцедес Бенц в последните истински автомобили 124 купе :bowdown: Поради тези факти и ред други ,които нямам време сега да изтъквам винаги съм повтарял ,че тези автомобили са златни ,нищо ,че вече са извън модерните разбирания :!:

След тези автомобили ,както и след 124 купе на Мерцедес ,като най-късно произвеждани автомобили концепция от 80-те години на миналия век ,не е дошло нищо по-добро ,от където и да се погледне.Вярно Е39 има една плавност ,един много висок комфорт ,но тази кола е далеч от общата философия на БМВ.Хвърлиха се да се бият с Щутгард за луксове, но не стана така както стана и успяха с Е38 7-ма серия.Имаха късмет според мен ,защото модела Е клас с кодово название 210 се оказа почти провал след легендата 124
:!: Нищо не стана така както е било замислено първоначално ,вероятно само при Е38 всичко беше брилянтно вплетено - традиции,модернизъм ,агресия ,качествени автомобили и такива ,които като ги погледне човек от всякъде и просто се усмихва ,волно или неволно ...

Аз трябва да ставам ,че става страшно вече :mhihi: финално само да ви кажа още веднъж да поддържате автомобилите си докъдето ви позволяват възможностите както трябва ,те са достатъчно истински и красиви по своему :D

Георги Пенчев
Последна промяна Penchev на 10 Юни 2008, 17:15, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от stambo_81dg » 10 Юни 2008, 16:24

:bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bgflag:
Изображение

Предишна

Назад към E34