Смяна на основни и Биелни лагери

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 34

Смяна на основни и Биелни лагери

Мнение от 200cm » 07 Юни 2008, 23:28

както бях писал преди време имах проблеми с лампата за маслото, като загрееше ДВГ и гаснеше към 2000 оборота, днес сменихме основните и биелните лагери като ги свалихме гледахме ги и им личеше че са си за смяна, сглобихме всичко и :( :idea: :idea: проблема отново си го имаше, разглобихме отново картере направихме профилактика на маслената помпа (която можеше да я направим и при първото сваляне на картера) вътре имаше доволно гняс + малко метални стружки промихме я сглобихме и вече мога да се похваля че карам без светеща лампа :D :D :D не мога да се нарадвам.
Сега малко обяснение за тези на които им предстои подобна операция.
маха се щеката за маслото заедно с тръбичката в която седи щеката тръбичката се държи на една стойка която се държи на едно болтче след като се развие болчето тръбичката се дърпа, залягате под колата махате капака на маховика и започвате търпеливо да развивате 100те болтчета на картера, следващия момент картера пада и се опира на магарето, махате датчика за нивото на маслото този които до хидравличната помпа (държи се на 2 гайки), развивате 3те болтчета на маслената помпа която е вътре в картера и хоп картера пада, след което се заменят лагерите и се сглобява по обратния ред. Удоволствието ми струваше 220лв. за лагерите и малко за труд.

малиййй толкова в училище не съм писал
Последна промяна 200cm на 09 Юни 2008, 12:21, променена общо 1 път
Обичам Родината, Мразя Държавата

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525тдс
Мечтае да кара: 730d

Мнение от kumo82 » 07 Юни 2008, 23:36

за каква кола става въпрос :?: или процедурата е универсална за всички Е34 :?:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 34