настроики на големия борд
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
44 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
Re: настроики на големия борд
gesho написа:GEORGIEV написа:gesho написа:.............
Бих искал да попитам 4ерната малка букса която се намира на външната инсталация на борда малката за какво е? и защо някои гонгове имат по две букси ?
малката чера букса на външната инсталация се връзва към задната инсталация,която е много рядка...ако е тази букса за която си мисля,същия тип като на светещото огледало![]()
а втората букса на гонга е за забравен ключ и непоставен колан
мерси за инфото.само че много странно може би е при малкия борд един приятел има той може да се похвали кои е като му светне лампата на бензина и гонга му пищи.до сега не бях го виждал и е малко дразнещо.това при големия дали го има за това питах да не би втория ред да е и за това.
Две 30-ки съм имал с малък борд не са ми пищяли като светне лампата,а и по схемите го няма това,може да е някво много рядко или хоум мейд

Иначе на големия си влиза информация за лампата на горивото и сигурно трябва да пищи (при мен не),но на нормалния си куплунг на гонга ,не на другия ред,той е съвсем друга система там за колана и ключа

Иначе автора какво направи

- georde123000
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 316.BMW E46 320D
- Мечтае да кара: BMW E30 M3
буксата която е от черната кутия тази която прекъсва запалването зелената не мога да намеря къде се връзва разбрах че при м20 е при шофьора при краката,но при мен не е там,казаха ми че на м40 е при този компютър кои е над жабката и там него намерих тези дни пак ще я разглабам да гледам отново
- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
огледай хубаво над педалите за буксата,защото е увита заедно с големия сноп кабели и малко не се вижда лесно,
намира се пред педала на съединителя,горе-долу
ето така изглежда като размотаеш леко оригиналната изолация на снопа кабели и я измъкнеш от там
намира се пред педала на съединителя,горе-долу
ето така изглежда като размотаеш леко оригиналната изолация на снопа кабели и я измъкнеш от там

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- georde123000
- младши ентусиаст
-
колега разглобих всичко от долу,размотах цялата инсталация която е до педала на съединителя и няма такава букса
,каде да я търся

- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
Явно при 4 цилиндровите няма такава букса там ,а сигнала от контактния ключ отива директно на главното реле
А буксата е бяла по принцип със зелени кабели,незнам защо търсиш зелена букса,но както и да е ,явно няма
Тази букса дето си снимал е нещо хоум мейд,няма такава букса в инсталацията на борда,също трябва да имаш и една букса малка включена в гнездо "H" в ACCESSORY CONNECTOR ...
Виж все пак при компютъра над жабката дали имаш букси за тази код функция ,но си мисля на 99% че нямаш,там са при двойния стоп

А буксата е бяла по принцип със зелени кабели,незнам защо търсиш зелена букса,но както и да е ,явно няма
Тази букса дето си снимал е нещо хоум мейд,няма такава букса в инсталацията на борда,също трябва да имаш и една букса малка включена в гнездо "H" в ACCESSORY CONNECTOR ...
Виж все пак при компютъра над жабката дали имаш букси за тази код функция ,но си мисля на 99% че нямаш,там са при двойния стоп

- georde123000
- младши ентусиаст
-
демек не мога да си използвам код функцията на борда така ли
никои ли не е слагал на м40

- Vasko_BP
- ентусиаст
-
- Кара: 92' E30 M40 cabrio
- Мечтае да кара: E30 M3
Аз не съм слагал, но на моята инсталация съм и виждал тая букса която колегата ти показа. Явно не я намираш.

- georde123000
- младши ентусиаст
-
колега къде,при педала на съединителя ли,размотах я цалата и не я намирам утре продължавам с търсенето,моито е седан 90 троен стоп да не би фабрично да няма нз вече
пп.и аз имам само една свободна букса тази която съм снимал вече,всичко друго съм вързал
пп.и аз имам само една свободна букса тази която съм снимал вече,всичко друго съм вързал
- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
от едната букса която се включва в кутията с релета тръгват едни по дебели 2 кабела,единия зелен,другия зелен/червен ,и отиват в бяла двойна букса,която се явява на мойта снимка тази с моста,тоест махаш моста и включваш твоята бяла букса ,ако тва го нямаш явно имаш намеса по инсталацията на борда

- georde123000
- младши ентусиаст
-
Тази букса която съм снимал зелената си пише на нея бмв 1368164,по инсталацията няма нищо рязано, като вкарам кода и тръгна да пала почва релето да цъка но колата пали ,но иначе в черната кутия релето се чува как работи,на тази букса зелената са 2 кабела зелен с кафяво по него и един само зелено,и още 2 кабела кафяви по тънки,пробвах с пробна лампа ток не идва на тях
- Vasko_BP
- ентусиаст
-
- Кара: 92' E30 M40 cabrio
- Мечтае да кара: E30 M3
Не са тия които си снимал. Ако го няма замостването няма да ти пали колата. Реално борда прекъсва тая верига.

- georde123000
- младши ентусиаст
-
моито инсталация е абсолютно същата като тази на колегата
пп-като всяка друга букса съм свързал
тази букса която съм оградил с номер 1 има една малка бяла тя е за външната температура кафяв и син кабел,тази зелената е която съм снимал по горе , коя от тези букси които са на снимката се слага на моста от инсталацията на колатапп-като всяка друга букса съм свързал
Колега ако не се лъжа тази твоя инсталация е за прекъсване на запалването от към компютъра .би трябвало при компютъра да имаш същата тип букса ако не се лъжа с 3 жици.реално погледнато както върви снопа с кабели виждам че кабелите за прекъсването са по дълги от кабела на борда дефакто няма как да се върнат назад а само могат да продължат към над жабката.така не виждам да си снимал и външната инсталация защото и тя е важна.на нея имаш доста други важни букси ключета които участват а те са :букса за тем. датчик, букса за датчик отворен капак, букса за клаксон всичките тези букси са отвън а от вътрешната страна на външната инсталация имаш една малка букса която се включва кум бялата кутийка с пиновете на инсталацията на купето едната се включва в черната кутийка , маса , и една която е за датчика на темп..По спомени мисля че така бяха.ако е пред мен мога по точно да ти кажа.
Надявам се да не съм те объркал.
снимай по хубаво букса номер 1 но мисля че трябва да е двойна .
Надявам се да не съм те объркал.
снимай по хубаво букса номер 1 но мисля че трябва да е двойна .
DDT
ето виж на тази снимка:
при компютъра има такива две букси мъжка и женска щракнати една в друга. по принцип се разделят и и се щракват в двете букси на борда.по този начин затваря веригата .след като се въведеш кода и изключиш от първи контакт веригата е отворена и не може да се запали докато не се въведе кода за да може да затвори веригата .до няколко сек. и пробване на палене ако не се въведе кода се задейства релето в черната кутия и започва да пищи допълнителния клаксон отвън.
при компютъра има такива две букси мъжка и женска щракнати една в друга. по принцип се разделят и и се щракват в двете букси на борда.по този начин затваря веригата .след като се въведеш кода и изключиш от първи контакт веригата е отворена и не може да се запали докато не се въведе кода за да може да затвори веригата .до няколко сек. и пробване на палене ако не се въведе кода се задейства релето в черната кутия и започва да пищи допълнителния клаксон отвън.
DDT
44 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3