ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- 325ti
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325is
- Мечтае да кара: 320is / M3 и турбинирани 30-ки
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ
колеги , спешен въпрос ! какви могат да бъдат последствията от смесване на масла кастрол 10в60 и 10в40 

- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
^'ми не е хубаво, но ако е за малко, няма да умре маторя.

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
Ако въпросът е бил -- какво може да стане при смесване на "кастрол" и "кастрол" , както разбрах аз - отговорът е -- нищо. Голямо НИЩО. Преди доста години съм го чел в учебниците това, все пак светът търпи развитие
Ако искаш и е наистина важно - мога да пробвам да изнамеря некви вехти лекции - да видя как точно беше обяснено, но няма как да се пресече, да изгуби изведнъж свойствата си и да спре да смазва. Тъй като е стабилизирано достатъчно, не може да се очакват некви сериозни химични реакции или пък разпад в самото масло. Ако колата не е нещо супер ново и скъпо - просто карай, като си вземеш каквото масло си решил - смени го.

Ако искаш и е наистина важно - мога да пробвам да изнамеря некви вехти лекции - да видя как точно беше обяснено, но няма как да се пресече, да изгуби изведнъж свойствата си и да спре да смазва. Тъй като е стабилизирано достатъчно, не може да се очакват некви сериозни химични реакции или пък разпад в самото масло. Ако колата не е нещо супер ново и скъпо - просто карай, като си вземеш каквото масло си решил - смени го.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Няма последствия, меси смело.
Бихте ли казали,дали има някаква последователност при стягането на болтовете на капака на клапаните(Е30-М40)?
е30 325и има ли охлаждане на маслото на скоростите? Реалоем показва че има, но не ми се вярва, защото пък М3 няма 

- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
къде го това на реала?

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
може би за автомат само, но и това се съмнявам 

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Само автоматите имат охлаждане на маслото.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
bmw2012 написа:За автомата е ясно, аз гледам за ръчка и пак го има
няма,не гледаш където трябва

- 325ti
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325is
- Мечтае да кара: 320is / M3 и турбинирани 30-ки
БЛАГОДАРЯ ЗА МАСЛЕНИТЕ ОТГОВОРИ КОЛЛЕГИ !
успях да го сменя .. т.е. да долея от същото, но пропуснах дрифт дея
Въроса ми беше за смесване на различни вискозитети тя марката си остава, нз какво би ме накарало да я сменя

Въроса ми беше за смесване на различни вискозитети тя марката си остава, нз какво би ме накарало да я сменя

- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
325ti написа:БЛАГОДАРЯ ЗА МАСЛЕНИТЕ ОТГОВОРИ КОЛЛЕГИ !успях да го сменя .. т.е. да долея от същото, но пропуснах дрифт дея
![]()

Жив и здрав, колега,,, изнамерих малко старо инфо от ученическите години, няма проблем при смесване на Кастрол с Кастрол, въпреки че едното е било с малко по-различен вискозитет. Даже колкото и чудно да изглежда на колегите тук, оказва се, че преди 20-30 години маслата са били по-качествени и са ги смесвали смело

Малко логика да вкарам, тъй като не всички са го чели това, кое четяхме навремето - няма как от единица суровина да излезе единица продукт, както се стремят сегашните производители

А има и още нещо, нарича се опресняване на маслото - след определен пробег се налива примерно определено количество качествено масло във двигателя, след като е източено малко. Та, ти просто си направил опресняване на маслото

С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
- methaman
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е30 über alles
- Мечтае да кара: ЦСЛ ръчка, е28/е12/е24 + с62
- Детайли за колата: проект :p
Здравейте, въпросът ми е, ако сложа 26 мм. стаб. щанга отзад, дали ще имам някакви проблеми, освен шавлива задница (което е целта)? Какъв е минималният размер предна щанга, която трябва да сложа? По принцип, винаги предната е по-дебела от задната при китове и серийни авто-и (а едва ли е така, защото всички производители искат колата да недозавива на ръбъ) и затова се чудя дали е ОК. Предната трябва да прим 30 мм или?? Не може ли да използвам най-дебелата заводска, която май е 21 мм при 325и кабрио и готово. Също така трябва да отбележа, че задните аморисьори са билщайн (обикновен) с апекс пружини (гуми 205/50/16), та на мен целта ми е, чрез щангата да увелича максимално презавиването, като го направя по-естествено. Вътрешното задно колело се повдига в завоя и започваме да завиваме с газта.