335 tоuring
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: 335 tоuring
Браво за ентусиазма, колега! М30 е страхотен мотор, ще пасне много добре на е30-ката. Успех с начинанието и да ни държиш в течение с развитието на проекта 

- GRINGO
- младши ентусиаст
-
- Кара: `81 E21 335
liort написа:Браво Геца, почная най-накрая, с не търпение чакам да ти видя лапите какви са, и как ще ти се развие темата във снимков матерял, и знаеш , че ако има нещо с което мога да помогна съм насреща.
За дифа ти препоръчвам да не го сменяш поне 1 седмиса, щом това е комби М40 трябва да е с малак отворен 4.10, поправи ме ако греша, пробваи с него човек няма такъв кеф по завоите+ това до 3 пали гуми, е вярно че нямаш старт и доста подхарчва , но едното за сметка на другото, пък другия диф винаги мижеш да го метнеш.
П.П. Ти какъв диф ще и слагаш ?
Какъв е смисъла от толкова къс диф? Да въртиш на 3-та ли?
Неможете ли да разберете, че е важно крайното предавателно число.
Крайното предавателно число с диф 2.91 на 2-ра е преблизително равно на това с диф 4,27 на 3-та.
С толкова къс диф първа скорост ти е безсмислена.
Обаче като тръгнеш на дълъг път ще търсиш 6-та

Не правете тази грешка да слагате толкова къс диф на М30.
Поне 3.25

- liort
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530dA touring,Е30 320i
- Мечтае да кара: E30 кабрио с V8
GRINGO знам , че е безмислено , но при мен се получи така , че взех колата с такъв. Казвам само да пробва не да ходи на дълък път+ това този 4.27 диф му е на колата и нищи няма да му коства да го пробва, и след това ще усетиш разликата в мотора 

-Тате, татеее, от къде идват облаците?
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!
- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
- Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25
Колегата от по горния пост е прав смисъл от късите дифове няма никъв, аз на бегачката съм с 3.46 а тя е ИС-ка, на комбито съм с 3.64(е то вярно е турбо) ама с дългите дифове е в пъти по добре и се усеща силата на колите 

Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!

- 6per40
- младши ентусиаст
-
- Кара: "пъргава" 316-ка
- Мечтае да кара: IS-ka
ge_a написа:Колегата от по горния пост е прав смисъл от късите дифове няма никъв, аз на бегачката съм с 3.46 а тя е ИС-ка, на комбито съм с 3.64(е то вярно е турбо) ама с дългите дифове е в пъти по добре и се усеща силата на колите

п.с. Тия дни ще ти звънна за една работа.
Геца, другата седмица ще дойда да видя как е проектчето и евентуално нещо да рушя или изкъртя, че мен ме бива само в разрушаването

- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
- Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25
6per40 написа:Да вярвам ли на очите си или трябва да сложа очила
А преди 2 години като ти казвах, че моята 316-ка и е по-добре с дълъг дифф, а ти НЕЕЕЕЕЕЕ с късия е по-добре.
п.с. Тия дни ще ти звънна за една работа.
Имаш неква обърквация не си говорил с мен, с някой друг е било аз от три-четири години карам с дълъг диф

Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
Вчера я изтърбушихме и сега ще се подговя за насаждане на другия двигател

горе долу това свършихме вчера, днес ще се измие коша за да видим дали няма нужда тук там от корекции и остава да взема лапите, които са гови и трябва днес да са изсъхнали
Днес пристигна и дифа-голямо прасе 3,25 отворен, но аз си имам шпер касета и ще бъде преработен, в събота очаквам и останалата част от окачването - малко се забави - ама важното е да дойде
На някой ако му трябва нещо да обажда да не пускам нова тема, после ще снимам и дифа

горе долу това свършихме вчера, днес ще се измие коша за да видим дали няма нужда тук там от корекции и остава да взема лапите, които са гови и трябва днес да са изсъхнали
Днес пристигна и дифа-голямо прасе 3,25 отворен, но аз си имам шпер касета и ще бъде преработен, в събота очаквам и останалата част от окачването - малко се забави - ама важното е да дойде
На някой ако му трябва нещо да обажда да не пускам нова тема, после ще снимам и дифа
- joepower
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 touring
- Мечтае да кара: М Power
- Детайли за колата: черна , М40Б18
Братле аз същто имам идея за подобен проект. Евала за ентусиазма ,пожелавам ти успех в начинанието и много да те радва колата с новия мотор. Та !? имам едно питане, не ми стана ясно , лапите имат ли някакво съвпадение с лапи от друг модел , или треа поръ4ка за тях ? И ако може да кажеш малко инфо и за кардана , кво - що . Мерси предварително за оказаното инфо и се извинявам ако съм затормозил излишно темата 

- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
лапите иамт съвпадение единствено с винкел дебел 5мм 

Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
и от алпина 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- D.Stanev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E 36 320i Touring
- Мечтае да кара: Мазерати
- Детайли за колата: Стар чук - сребристо комби Е36 от 96-та.
Има един проблем със старта от скрапа... и не можеш да ми се сърдиш, че не съм ти помогнал, просто не бях в града. Пък и ти се сети когато окъся деня съвсем. Събота и неделя мога да ти ударя рамо знаеш... (имам да ти връщам услуга). И фани си оправи задницата, че много клати.
BMW Crash master
- liort
- младши ентусиаст
-
joepower написа:И ако може да кажеш малко инфо и за кардана , кво - що . Мерси предварително за оказаното инфо и се извинявам ако съм затормозил излишно темата
Моят кардан е от М20Б25, рязан е балансиран и заварен.
днес отивам да приготвям 3,5-цата за вадене, а кардан ще ползвам този от е32-ката, но малко ще се скъси
Малко го закъсах със здравето- вчера скенера потвърди съмненията двойна дискова херния и докторицата каза никакво дигане на тежко и само почивка , но нещо не е познала, ще се работи по-малко и с помощници и ще се зобаме за по-малко болежки че не се трае
Хора пазете си кръстовете че ще ви трябват, днеска или утре нови снимки
Малко го закъсах със здравето- вчера скенера потвърди съмненията двойна дискова херния и докторицата каза никакво дигане на тежко и само почивка , но нещо не е познала, ще се работи по-малко и с помощници и ще се зобаме за по-малко болежки че не се трае
Хора пазете си кръстовете че ще ви трябват, днеска или утре нови снимки
- liort
- младши ентусиаст
-
gecata73 написа:Хора пазете си кръстовете че ще ви трябват
Ти ли го казваш, като смяташ да вадиш , "тоя тежък и НЕ вървяш чък М30Б35"