Проблем с 316 карбуратор
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с 316 карбуратор
Здравейте, от днес съм собственик на една стара Е30 316 с карбуратор. Май М10 е мотора но не съм 100% сигурен.
Има доста неща за оправяне по нея, но това е нормално за толкова стара кола.
Най-дразнещо е обаче, че като подам леко газ и колата гасне. Ако натисна пове4е, ка4ва оборотите неравномерно и после изчиства. На празен ход ги държи на 1000 и не мръдват. И това ми го прави и на газ и на бензин. Също така ускорява доста мудно.
Друг проблем е, че километража и скоростомера от време на време спират да работят.
Много ще съм ви благодарен ако ми кажете как да оправя тези проблеми или ако е нещо сложно, къде да я закарам да я погледнат.
Има доста неща за оправяне по нея, но това е нормално за толкова стара кола.
Най-дразнещо е обаче, че като подам леко газ и колата гасне. Ако натисна пове4е, ка4ва оборотите неравномерно и после изчиства. На празен ход ги държи на 1000 и не мръдват. И това ми го прави и на газ и на бензин. Също така ускорява доста мудно.
Друг проблем е, че километража и скоростомера от време на време спират да работят.
Много ще съм ви благодарен ако ми кажете как да оправя тези проблеми или ако е нещо сложно, къде да я закарам да я погледнат.
За таблото,имаш нарушение на масата някаде.почни от от предния ляв калник-до фара има снопче от кабели,зачистиги.Ако не се оправи сваляй таблото-виж да несе е извадила някоя букса,ако не-.. с поялника презапой платките.А за карба е толкова комплексно че незнам какво да ти кажа..
"Живей,така,че като остарееш да те е срам да разказваш,но да ти е хубаво да си спомняш......." 
- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
- lamas
- мечтател
-
- Кара: Е30 М3 реплика
Аэ май се включвам малко късно.Моя съвет е, не сменяй карборатора.Оправя се,само трябва да намериш точния майстор.Друг карборатор, е все-едно човек с байпас.Бих ти препоръчал моя майстор(много е добър), но ще ти е доста далечко.
9 мнения
• Страница 1 от 1