волана ми вибрира при 70-90км/ч....
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
волана ми вибрира при 70-90км/ч....
при по-високи скорости утихва,
ходих на сервиз, смениха ми шарнините болтове, предни накладки, маншони, изправиха и балансираха джантите, напрайха реглаж на предницата, взеха ми към 300лв...
и резултат няма - вибрирането си остана, като смениха накладките спирачките почнаха да работят по-лошо
проблема се появи откакто сложих летите джанти... с предните гуми с тенекиените джанти пък таблото почваше да вибрира от 130км/ч нагоре... тоя проблем изчезна... къде може да е шибания проблем че ми писна ?
ходих на сервиз, смениха ми шарнините болтове, предни накладки, маншони, изправиха и балансираха джантите, напрайха реглаж на предницата, взеха ми към 300лв...
и резултат няма - вибрирането си остана, като смениха накладките спирачките почнаха да работят по-лошо
проблема се появи откакто сложих летите джанти... с предните гуми с тенекиените джанти пък таблото почваше да вибрира от 130км/ч нагоре... тоя проблем изчезна... къде може да е шибания проблем че ми писна ?
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
ми карай само на високи скорости 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
ами щом се е появило като си сложил летите джанти значи е от тях ве човек ... или са криви или гумите ти са криви ,може и двете ...
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
ма,нали са ги изправяли и балансирали

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
cokey написа:то зависи къде са му ги изправяли и балансирали
мен на спартак така ми смениха гумите, че после всичките ми болтове изпадаха на магистралата
хубу че се усетих преди да ми падне цялата джанта
че на същите тези машината им е толкова калпава, че по-скоро ги разбалансирват...
там си балансирах само задните, предните в сервиза дето ми ремонтираха колата - "Жижо"
а това с втулките къде могат да ми го направят ?
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
10х на всички за информацията която ми дадохте...
реших си проблема и ще напиша как за да знаят и останалите (щото повечето ми казахте къде да ида за втулки фланци и т.н.... но в София !)
оказа се че джантите и гумите са ми твърде широки и опират в амортисьорите...
първо ходих да търся втулки (не знаех истинския проблем) отидох във фирма Коортекс (намират се над затвора на 20-30 метра след сервиза на БОШ) там ми дадоха цена от 5лв. на втулка (хората са професионалисти занимават се с изготвяне на детайли от различни железа, полиране, хромиране и... абе почти всичко от тоя сорт)
обаче се оказа че луфта ми е само 1мм което е твърде малко за да се сложат втулки които да не се чупят и трябваше да се шлайфат джантите за да се разшири отвора (или главината)...
но като свалих джантите и се разбра истинския проблем... от там пък ми нарисуваха едно чертежче с размерите на фланците които ми трябват и ме пратиха в друга фирма "Лазер" които се занимават с лазерно изрязване на ламарини метали и т.н. (правят го с компютър по чертеж и става точно....) направиха ми фланци от ламарина с дебелина 2мм (казаха че за 3мм щяло да излезе много скъпо) и ми взеха 10лв. на фланец... тая фирма се намира извън града по пътя към село Каменар след един десен завой внезапно излиза странична уличка надясно, има голяма табела "ВИДИМА" това се намира в края на въпросната уличка. (след "Айсберг"-а)
днес пробвах кво сме направили... до 140км/ч не се усещат никакви трептения, вибрации или квото и да било
(по-висока скорост не съм пробвал)
П.С. гумите ми са 195/50/Р15 -> не са кой знае колко широки, някой може ли да ми каже защо опираха в амортисьорите ? данеби нещо да ми е по-късо отколкото трябва ?
реших си проблема и ще напиша как за да знаят и останалите (щото повечето ми казахте къде да ида за втулки фланци и т.н.... но в София !)
оказа се че джантите и гумите са ми твърде широки и опират в амортисьорите...
първо ходих да търся втулки (не знаех истинския проблем) отидох във фирма Коортекс (намират се над затвора на 20-30 метра след сервиза на БОШ) там ми дадоха цена от 5лв. на втулка (хората са професионалисти занимават се с изготвяне на детайли от различни железа, полиране, хромиране и... абе почти всичко от тоя сорт)
обаче се оказа че луфта ми е само 1мм което е твърде малко за да се сложат втулки които да не се чупят и трябваше да се шлайфат джантите за да се разшири отвора (или главината)...
но като свалих джантите и се разбра истинския проблем... от там пък ми нарисуваха едно чертежче с размерите на фланците които ми трябват и ме пратиха в друга фирма "Лазер" които се занимават с лазерно изрязване на ламарини метали и т.н. (правят го с компютър по чертеж и става точно....) направиха ми фланци от ламарина с дебелина 2мм (казаха че за 3мм щяло да излезе много скъпо) и ми взеха 10лв. на фланец... тая фирма се намира извън града по пътя към село Каменар след един десен завой внезапно излиза странична уличка надясно, има голяма табела "ВИДИМА" това се намира в края на въпросната уличка. (след "Айсберг"-а)
днес пробвах кво сме направили... до 140км/ч не се усещат никакви трептения, вибрации или квото и да било

П.С. гумите ми са 195/50/Р15 -> не са кой знае колко широки, някой може ли да ми каже защо опираха в амортисьорите ? данеби нещо да ми е по-късо отколкото трябва ?

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Най-вероятно проблема е в джантите. При мене задните джанти опираха само в спирачния апарат и за това фланците са 1 см. А предните опираха и в апарата и в стойката на амортесьора. И там фланците бяха 1.5 см. Сигурно при тебе проблема е същия, особено ако джантите не са оригинални за БМВ. Което ме навежда на мисълта дали тези два милиметра ще са ти достатъчни.

- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
TheBoss написа:Най-вероятно проблема е в джантите. При мене задните джанти опираха само в спирачния апарат и за това фланците са 1 см. А предните опираха и в апарата и в стойката на амортесьора. И там фланците бяха 1.5 см. Сигурно при тебе проблема е същия, особено ако джантите не са оригинални за БМВ. Което ме навежда на мисълта дали тези два милиметра ще са ти достатъчни.
ми докато шофирам вече не усещам нито вибрации нито нищо... ако не са достатъчни как да разбера?.. след като в сервиза ми вдиаха смъкваха и гледаха колата 100 пъти и въобще не се усетиха за подобен проблем ?
задните гуми пък въобще не съм ги гледал опират ли някъде или не....
12 мнения
• Страница 1 от 1