Въпросче за джанти Е60?

5-та серия ('02- ), 7-ма серия ('01- ), 1-ва серия ('04- ), 3-та серия ('05- ), Х серия

Модератори: naskoksan, gazzzar, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Въпросче за джанти Е60?

Мнение от Metallium » 16 Ное 2007, 21:25

Казаха ми, че ако се сменят с джантите с такива, които не са оригинални БМВ, то борд компютъра щял да прави мизерии и да показва че има спукана гума постоянно, понеже оригиналните имали вътре някакви датчици за налягането и т.н. Има ли нещо вярно в това?

Потребител
Аватар

Мнение от radi » 16 Ное 2007, 21:37

не знам. при мен едната гума беше леко спаднала и ми изписа на дисплея, а гумаджията като я помпаше каза че нямам датчици в винтилите а колата сама си мери нивото

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от versaceto » 16 Ное 2007, 21:45

В гумата няма датчици.Би трябвало в колата да имаш едно копче с което да зададеш нови настройки.При мен е така.Като смениш гумите караш известно време,примерно 15мин и натискаш копчето.И то настройва колата към новите гуми/джанти/И така ако нещо спадне гумата,датчиците ще реагират.Но те са на купето,а не на гумите ;)
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: Въпросче за джанти Е60?

Мнение от MaXimal » 17 Ное 2007, 11:50

Metallium написа:Казаха ми, че ако се сменят с джантите с такива, които не са оригинални БМВ, то борд компютъра щял да прави мизерии и да показва че има спукана гума постоянно, понеже оригиналните имали вътре някакви датчици за налягането и т.н. Има ли нещо вярно в това?

Пълни глупости.

3та зима вече карам с джанти които не са оригинални.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 17 Ное 2007, 12:49

нулирането стаа през бордкомпа дето ти е посредата ... през сетингите ...

датчика мери оборотите на гумата спрямо диаметъра .. някви такиа ... демек акто си го замулиш може да си караш с квото и да е ...

а колегата незнам как го занулява в движение при мене се занулява като си на втората степен с ключа и натиснеш копчето ... както и да е при е60 няма копче ...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Metallium » 17 Ное 2007, 14:35

При мене се занулява при спряла кола на запален двигател от сеттингс. То това е ясно, питането ми беше друго де. И мерси, получих отговора, значи смело напред ;)

Назад към Е60/Е65/Е87/Е90/Х-series