E 87 120d стептроник - кога се сменя маслото!

5-та серия ('02- ), 7-ма серия ('01- ), 1-ва серия ('04- ), 3-та серия ('05- ), Х серия

Модератори: naskoksan, gazzzar, Технически модератори

Потребител
Аватар

E 87 120d стептроник - кога се сменя маслото!

Мнение от versace » 06 Фев 2007, 17:48

Колата е е Е87 120d стептроник. На колко километра се сменя маслото на скоростите и при смяна има ли филтри и за това масло?
А има ли щека за проверка на маслото в скоростната кутия като на двигателя?

Любовника
Аватар
Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d

Мнение от BMW lover » 06 Фев 2007, 19:24

Сменя се на определен период или пробег на километри , попринцип при смяната на маслото , завода ти дава 30 000км , в следствие на което ти светва лампата за маслото и щеш не щеш - сменяш .Иначе за повечето от нас (за мен също) си важи неписания закон 10 000 до 15000 макс. , да се сменя маслото , но вече това взима да става парадокс ;)

Има филтър, който се сменя задължително с маслото (маслен, като той върви комплект с гумен 0-пръстен и метална дефтунга ) , а другите три вида филтри е препоръчително да се сменят със смяната на маслото, като те са - въздушен , горивен (по принцип той е за по-дълга употреба от маслото но като се има в предвид качеството на бензина в Бг ...) и микро-филтър , тоест филтъра на купето 8)

Щека за маслото имаш (офф, тук не съм 100% сигурен , щото при някой модели нямаше , ама непомня вече кои (Е60 525и-със сигурност нямаше, но...)), като също така може и да провериш нивото на маслото в двигателя и чрез самия компютър, без да се цапаш ;)

Палиш колата :arrow: на лоста за мигачите има един плъзгач (нагоре-надолу) :arrow: почваш да цъкаш нагоре (или надолу - няма значение накъде) и чакаш на екранчето м/у скоростомера и оборотомера да се появи :arrow: CHECK INFO SERVISE :arrow: като влезеш в това под-меню и пак с този плъзгач местиш нагоре или надолу, като същевременно ти се появяват най-различни иконки ,символизиращи частите интегрирани в колата, а под тях се изписва брой, километри оставащи преди смяната на символа ;)

При движеща се кола това Инфо-Меню НЕ ИЗЛИЗА , трябва колата да е в покой и да е току що запалена :winky:

Скоростната ти кутия (както и на всички е с Life-Time oil (масло което не се сменя) , но дори и да стане нещо, то по скоро би било гарнитурата на картер-филтъра (едно цяло) да почне да изпуска и вследствие на което се сменя и маслото, но това означава че преди 100 000км не трябва и да си помисляш за масло в коростната кутия (диференциала е същата работа - LIfe Time Oil )

Щека проверка на маслото в скоростната кутия - :!: НЯМА :!: и недей да търсиш :winky:
Бъди такъв какъвто си - купи си BMW !!! ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от versace » 06 Фев 2007, 19:38

BMW lover написа:...

Благодаря за изчерпателното инфо колега. Аз за двигателното масло и филтри знам и сменям без да се колебая на 10 000 км, но за този стептроник не бях на ясно.
Според теб не следва да пипам маслото на кутията и диференциала. Колата ми е на 48 000 км. За този сервизен чек го видях ама още не съм си играл с него, а май трябва.
Имах Ауди А6 2,5 ТДИ 163 коня с типтроник и там масло се сменяше и имаше и филтър на скоростната кутия.

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 06 Фев 2007, 19:39

:clap: BMW Lover
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

Любовника
Аватар
Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d

Мнение от BMW lover » 06 Фев 2007, 19:52

versace написа:Благодаря за изчерпателното инфо колега.

Moля :yes:

versace написа:Според теб не следва да пипам маслото на кутията и диференциала.

Правилно си разбрал - НЕ трябва, Но бъди спокоен, като му дойде времето (текне от някъде кутията) ще ти го сменят 8)

versace написа:Имах Ауди А6 2,5 ТДИ 163 коня с типтроник и там масло се сменяше и имаше и филтър на скоростната кутия.

Пак ти казвам, системата е такава че самия картер представлява един вид филтър, като в самия него (картера) е вграден филтъра и са едно цяло , слабата част на това е гарнитурата :)
Следователно и картер-филтъра не се сменя по една или друга причина :!:
Бъди такъв какъвто си - купи си BMW !!! ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от versace » 06 Фев 2007, 21:06

А дали ако отида в представителството на БМВ и поискам да ми дадат USER MANUAL на български за Е87 ще има. И каква ли ще е цената

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от saywhat| » 07 Фев 2007, 2:44

BMW lover написа: :winky:

:yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 07 Фев 2007, 8:47

versace написа:А дали ако отида в представителството на БМВ и поискам да ми дадат USER MANUAL на български за Е87 ще има. И каква ли ще е цената

Май няма на български.
Изображение

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 07 Фев 2007, 13:49

Назад към Е60/Е65/Е87/Е90/Х-series