колко е глобата и колко точки?
Модератор: Общи модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- robert1975
- младши ентусиаст
-
колко е глобата и колко точки?
колеги-вчера ме спряха и наи нагло ми казаха че съм минал на червено а имаше свидетели -още една приятелска кола че не е така!-отказах на място да се разберем и ми писаха акт за минаване на червено-знае ли някои колко е глобата и колко точки ще ми вземат-към настоящата 2008 че всеки ми разправя различни неща-едни казват-100-300 лв., други 50 лв. и от 8 до 10 точки-и има ли смисъл да обжалвам това нагло мошеничество? 

BMW-маниак

- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Възражения? Обжалване? Просто си се подписал на акта, без да си виновен? 

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- robert1975
- младши ентусиаст
-
ами казаха , че ако не се подпиша няма да мога да предява претевнции но аз отбелязах , в акта че абсолиутно не съм съгласен и е лъжа 

BMW-маниак

- Eliana
- УмНаТа КаКа с чЕрпАка :)
-
- Кара: '96 BMW318 cabrio
robert1975 написа:ами казаха , че ако не се подпиша няма да мога да предява претевнции но аз отбелязах , в акта че абсолиутно не съм съгласен и е лъжа
До 3 работни дни ( до утре) отиваш да дадеш още писмени обяснения към съставения акт, в съответния КАТ.
Възражението, което си написал в акта и обяснението което ще напишеш утре, образуват една преписка, която се разглежда от този, който определя дали и каква да е глобата.
Внимавай какво ще пишеш, защото трябва да си доста убедителен и подробен какво се е случило вчера и защо не си бил в нарушение. Тогава може и да не се стигне до издаване на наказателно постановление, т.е онзи който определя глобата ( за който писах по- горе) може да реши, че няма нарушение.
След като ти издадът наказателното постановление би трябвало да ти върнат талона. Него можеш да обжалваш в 7 дневен срок. Жалбата се подава чрез административно- наказващият орган (от там откъдето ти е написано наказателното постановление) до Районния съд.
Моя съвет е ако наистина мислиш да се заемеш с тази процедура най- добре е да имаш адвокат.
Обжалвай и успех!
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
- robert1975
- младши ентусиаст
-
явно ще се вслушам в съветите ви-но някои да има актуална информация за това в какъв размер е глобата и колко точки се взимат? 

BMW-маниак

- Eliana
- УмНаТа КаКа с чЕрпАка :)
-
- Кара: '96 BMW318 cabrio
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Аз на 8-ми февруари напуснах едно кръстовище на чеврено и ме заковаха. Обжалвах акта с обяснение, че ляв завой на кръстовище се прави веднага след като осигуря предимство на отсрещните, преминаващи направо. Случи се следното: светеше зелено - те си минаваха, аз ги чаках; светна жълто - те продължават да си минават, а аз продължавам да ги чакам; светна червено и минаха 2 коли, изчаках ги и минах. Катаджията, дето ме спря беше най-наглия на света. Докато му обяснявах защо съм напуснал кръстовището на червено, той чоплеше семки и плюеше люспите в краката ми. Обжалвах си акта. Онзи ден ми върнаха талона. Наказанията щяха да са 10 точки и 50лв.

- robert1975
- младши ентусиаст
-
err0r написа:Аз на 8-ми февруари напуснах едно кръстовище на чеврено и ме заковаха. Обжалвах акта с обяснение, че ляв завой на кръстовище се прави веднага след като осигуря предимство на отсрещните, преминаващи направо. Случи се следното: светеше зелено - те си минаваха, аз ги чаках; светна жълто - те продължават да си минават, а аз продължавам да ги чакам; светна червено и минаха 2 коли, изчаках ги и минах. Катаджията, дето ме спря беше най-наглия на света. Докато му обяснявах защо съм напуснал кръстовището на червено, той чоплеше семки и плюеше люспите в краката ми. Обжалвах си акта. Онзи ден ми върнаха талона. Наказанията щяха да са 10 точки и 50лв.
колега-значи си се отървал с обжалването-я обясни как го направеи-каква е процедурата

BMW-маниак

- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
robert1975 написа:...
За съжаление не мога да ти помогна. Познавам задочно един КАТ-аджия, който ми движеше нещата. Просто ми се обади по телефона и ме викна да ме "предупреди" и върне талона.

12 мнения
• Страница 1 от 1