Въпрос за мотори

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Въпрос за мотори

Мнение от Space » 12 Фев 2008, 18:19

Някой може ли да ми каже какво означават двата класа за кросови мотори - "Супер мото" и "Ендуро", ако има и други кажете ми ги и тях моля :) Шаро, ти трябва да знаеш :mhihi:
Мерси :)
_!_

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: touring 318tds

Мнение от Shider » 12 Фев 2008, 19:36

Класовете са по-скоро:
- Крос - спортни/състезателни машини за извън пътя - максимално олекотени (без стартер, осветителна уредба, акумулатор...), с фоорсирани двигатели (олекотени валове, променено газоразпределение, карбуратори и т.н в сравнение с ендурото), често са двутактови;
- Ендуро - тук са хард- и софт- варианти. Хард-ендурото си е цивилната версия на горния клас. Софт-ендурото е нещо като паркетния джип - як е, ама не става за истински оф-роуд, по-скоро за разходки в гората;
- Супермото - това е мотор от горните видове, модифициран за каране в града/асфалт/писта и мааалко отклонения извън пътя. Окачването е втвърдено, спирачките са големи и яки като на "пистов", гумите също са типично "пистови" - като диаметър, ширина и шарка;
- Траял-байковете - те са без седалка, само с една скорост, и са наистина леки - 60-70кг - предназначени са за изпълненията, които гледаме главно в зала върху изкуствени препятствия по Евроспорт.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 13 Фев 2008, 15:09

Ясно! Благодаря ти много колега. Решил съм да си взема някакъв мотор за вилата, но не са ми ясни класовете и за това питах. Май ще е Ендуро, или Супер мото ... Другото няма смисъл :)
_!_

Назад към Извън Темата