Откраднати коли с каско.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Откраднати коли с каско.

Мнение от ja » 26 Яну 2008, 20:07

Понеже се зачетох в няколко теми тука за откраднати коли, всичките без каско и се замислих дали има случаи на кражби на коли със застраховка.

Ако ви сте потърпевши или знаете за такива случаи, споделете. В кои фирми, на колко е оценена колата и колко са изплатили и дали изобщо са изплатили нещо... Нещо като статистика да си направиме.

Аз мога да споделя за случка с един приятел, на открадната кола застрахована в Евроинс, оценена на 18 000 и изплатени 9 000 лв. Случката е стара но още се води дело. Оказва се че е била надзастрахована и по шваке се оценява по друг начин.

Аз съо съм със застраховка в Евроинс.

Потребител
Аватар

Мнение от Loner » 26 Яну 2008, 22:14

Напоследък има мода да крадът коли с оставени ключове или документи в тях. По този начин застрахователите не изплащат абсолютно нищо, а след някой друг ден, някой се свързва с теб за да те изнудва за пари срещу колата ти.

Шибана държава.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 26 Яну 2008, 22:44

Loner написа:Напоследък има мода да крадът коли с оставени ключове или документи в тях. По този начин застрахователите не изплащат абсолютно нищо, а след някой друг ден, някой се свързва с теб за да те изнудва за пари срещу колата ти.

Шибана държава.

Абе тая схема е ясна...
Идеята ми е ако знаете случаи в които е открадната кола с каско в коя фирма е застрахована колата. Съответно и как е реагирала фирмата.

ентусиаст
Аватар

Мнение от euroto » 26 Яну 2008, 23:28

Крадът се разбира се. За предпочитане са коли които както каза по-горе колегата или са с талона вътре или направо с ключа. Ако колата има каско в повечето случаи се краде по поръчка иначе рядко се посяга на подобни автомобили. За колкото повече е застрахована толкова по-добре. Всички джамбази поддържат връзка с някой застраховател и следят за интересни автомобили. Когато на даден автомобил му изтече каското и не се поднови а е интересен за кражба ... застрахователя подсказва на който трябва и колата изчезва :roll:
Ако има каско и я лепнат - ако талона и ключа са си в теб не би трябвало да имаш проблем със застрахователите, винаги мрънкат, но в 99% от случаите или плащат или връщат колата :)

Абе по-добре да не я крадът :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 26 Яну 2008, 23:38

Значи аз, както и всеки друг съм се чудил, коя застрахователна компания да избера. Едни ми казват в Армеец не ги пипат, други в Булинс, трети друго.

Интересно ще ми е ако се направи една такава статистика, коя компания ще се окаже с най-много крадени коли и коя компания какво е направила дали е платила или е намерила колата :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от euroto » 27 Яну 2008, 0:02

Ами те двете компании са си конкурентни, но въпреки това се стараят да не си пипат колите. Ако ще правиш каско прави или в БулИнс или в Армеец. Имам приятели на двете места както и ЛевИнс(то е същото). Хората казват следното - при нас работят или бивши или настоящи крадци :mhihi:
Изображение

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 27 Яну 2008, 0:44

Ами старият собственик на моята кола (Mravoiada) си купи Е46 и го откраднаха, обаче му го изплатиха от Булстрад където имаше каско.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dqvola666 » 27 Яну 2008, 8:04

И аз ще правя каско на жената на колата и аз се замислям фо сега съм работил с HDI и са много точни и коректни поне не са мутрафони е сигурно има някои друг ама сигурно от тези дет ти търсят частите като изчезнат.

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 27 Яну 2008, 10:55

dqvola666 написа:И аз ще правя каско на жената ...

и аз ... ама белким я откраднат :mhihi:

не се сдържах :uups:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 27 Яну 2008, 11:16

CheGevara написа:

Да не я върнат преди да са платили каското само :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от euroto » 27 Яну 2008, 13:04

ja написа:
CheGevara написа:

Да не я върнат преди да са платили каското само :mhihi:

Със сигурност ще я върнат която и да е тя :mhihi: То ако ставаше да не я върнат всеки щеше да си застрахова жената - ма няма отърване :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Назад към Извън Темата