Взимане на книжката...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Взимане на книжката...

Мнение от BMW_325i » 21 Яну 2008, 2:35

колеги написаха ми акт за превишение на скоростта с над 50км/ч в населено място...сега какво следва?
като ми излезе наказателното постановление трябва да си оставя книжката ли?
и след 3м. как ще си я получа? нещо проверовъчни ще има ли?
Евала на тунинга! Тунинговайте при нас!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: м50б20

Мнение от Deadgame » 21 Яну 2008, 3:55

незнам колега и аз съм на този хал излезна ми акта на 9 но не сам ходил да го гледам карам си така синиото талонче е в мен (бях го забравил като ме спряха ).Моя акт е с 61 км в населено място имаше нещо от рода на 250 лева и до 3 месеца без книжка и после мисля плащаш акта и ти я вращат

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мел

Мнение от ///vlado » 21 Яну 2008, 15:21

значи колега аз така си изпатих един път ........ с 60 км повече в населено ... след което ми я зеха самоче за 2 месеца и 250 лв ... като колегата .... след което си зех книжката след изтичането на наказанието ... после си я пуснах за от крадната и ми издадоха нова ..... после пак ми я зеха за същото нещо но вече дадох новата която си я издадох ... и до като бях в наказание спазвах си закона максимално .. но докъто бях без книжка си карах с тая дето си я обявих за открадната ..... колега помага пробвай и ти ...... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от g-powerr » 21 Яну 2008, 15:58

проверовъчни ще има ако са ти взели всички контролни точки.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 M52B20 96 coupe

Мнение от The Shadow » 21 Яну 2008, 19:00

Като ти изтече наказанието си плащаш глобата и с документа, че си си платил глобата отиваш на гишето където ги връщат и си я взимаш. Трае около 10-15 мин и не ти е необходимо нищо повече освен да си си платил глобата и личната ти карта. А и точки не ти отнемат щом ти вземат книжката. Моята я взеха с 39 и след месец пак толкова бяха вътре :)

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 21 Яну 2008, 19:07

The Shadow написа: Трае около 10-15 мин и не ти е необходимо нищо повече освен да си си платил глобата и личната ти карта.

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Кое това,да си платиш глобата или да стигнеш от центъра до КАТ? :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_325i » 22 Яну 2008, 2:01

The Shadow написа:Моята я взеха с 39 и след месец пак толкова бяха вътре :)

Е как така бре колега?
Пише че 16 точки взимат мишките :evil:
250 мароци
и 3м без книжле...
Значи 1м след акта отивам да си взема постановлението и си оставям книжката така ли?
Де*ба тяхната...
Евала на тунинга! Тунинговайте при нас!

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 22 Яну 2008, 2:11

Затова не се дава синьото талонче и нека си пишат колкото си искат катаджийте ;) !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 22 Яну 2008, 12:53

глобата била 10 лв , ако се престориш , че си го забравил ;) и наказания няма ;) късно го разбрах аз това ;) че се бях замислил и на фотошоп не е трудно да се направи ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 22 Яну 2008, 13:03

spower написа:глобата била 10 лв , ако се престориш , че си го забравил ;) и наказания няма ;) късно го разбрах аз това ;) че се бях замислил и на фотошоп не е трудно да се направи ;)

ах колко ги молих да не ми взимат синия талон, че после разправийте да си го взема обратно са невероятно много. 3-ти месец, талона все още не е дошъл в провинцията, а му казах на оня пумияр, а той "не бе, след 2 седмици ще е там", две седмици онаа ми работа, направо нямам думи, простотия та знае ли се, тоя талон като си го взема, повече няма да го видят, копеленца. :evil: :evil: :evil:

За 2ри път ми го правят тоя номер.
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 22 Яну 2008, 13:10

ми вариянта е щом сме в нарушение да не го даваме и това е по добре 10лв фиш за без талон отколкото разправии после

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 M52B20 96 coupe

Мнение от The Shadow » 23 Яну 2008, 20:43

///MapTo написа:
The Shadow написа: Трае около 10-15 мин и не ти е необходимо нищо повече освен да си си платил глобата и личната ти карта.

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Кое това,да си платиш глобата или да стигнеш от центъра до КАТ? :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Еххх Марто - МУШМУЛ.... :mhihi:
Да си платиш глобата и вземеш книжката в заветният ден, а не да стигнеш до КАТ.
В градски условия с 30 км/ч над разрешените ти вземат книжката за 1 месец и 150 лв глоба. Мен ми я отнеха за 35 км/ч извън града - това е минималната скорост за отнемане на книжка извън града - наказанието ми беше месец без книжка и 100 лв глоба.
Относно талона - аз си мисля да си го сканирам и да го принтна на цветен скенер и после да си го ламинирам - нека ми ги отнемат един след друг :mhihi:

Назад към Извън Темата