Проблем с лаптоп Amilo
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем с лаптоп Amilo
Имам си едно лаптопче Fujistu Siemens
Модела е Amilo s AMD и Windows XP.
Купувал съм го чисто нов преди година.
Та проблема е следния: Когато ползвам
текстообработващи програми много често
взе да забива клавиатурата. Периодите
на работа преди да забие не са с еднаква
дължина, както и не съм забелязал нещо
специфично да се случва преди да забие.
Натовареността е различна.
В един момент клавиатурата просто спира да
пише, нито едно от копчетата не ебава...
Но всичко останало продължава да работи
мишката и програмите са си ОК мога да си
затворя и запазя всичко и след като го
рестартирам се оправя.
Също така при рестартирането забива и
не иска да се изключи. За това го изключвам
ръчно.
Ако някой има отговор за тази странност нека
я сподели ще съм благодарен на всякакви мнения!
Модела е Amilo s AMD и Windows XP.
Купувал съм го чисто нов преди година.
Та проблема е следния: Когато ползвам
текстообработващи програми много често
взе да забива клавиатурата. Периодите
на работа преди да забие не са с еднаква
дължина, както и не съм забелязал нещо
специфично да се случва преди да забие.
Натовареността е различна.
В един момент клавиатурата просто спира да
пише, нито едно от копчетата не ебава...
Но всичко останало продължава да работи
мишката и програмите са си ОК мога да си
затворя и запазя всичко и след като го
рестартирам се оправя.
Също така при рестартирането забива и
не иска да се изключи. За това го изключвам
ръчно.
Ако някой има отговор за тази странност нека
я сподели ще съм благодарен на всякакви мнения!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
напомня ми за един комп от старата ми работа
той зависваше така
виж дали зависва само офиса т.е. дали в други програми клавиатурата бачка - notepad напр
ако си бачка в нотепад-а виж какви речници си е качил шибания офис
ако и така не стане го преинстралирай само офиса
третата стъпка е хардуерен проблем
той зависваше така
виж дали зависва само офиса т.е. дали в други програми клавиатурата бачка - notepad напр
ако си бачка в нотепад-а виж какви речници си е качил шибания офис
ако и така не стане го преинстралирай само офиса
третата стъпка е хардуерен проблем

Според мен шрифт не може да омаже Windows-a.
Ако е шрифта най-много да не се изписват коректно символите. Освен това има сумати и Font Manager-и (напр. Font Navigator) с които можеш да видиш какво си инсталирал и как се изписва.
Да нямаш някоя измишльотина като Флекстайпа или друго което да ти сменя клавиатурата? Ако е така го деинсталирай
Първо виж от Device Manager-a какви драйвери ти е качило и евентуално има ли конфликти в адресите и прекъсванията (проблемните драйвери излизат с (!).
След това виж в Tsk Manager => Proccesses какво точно ти върви в момента и колко товари CPU-то и RAM-a. Може и от там да се успива, а ти да си мислиш, че Офиса го бъгва.
Когато забие мишката (Touch Pad-a) продължава ли да работи. Ако ДА пробвай да изключиш Офиса и да видиш какво става.
Не си струва преинсталация особено ако имаш качен допълнителен софтуер (за данни да не говорим).
Ако ти е мерак да пробваш дали е софтуерна причината, спомни си от кога долу-горе се е появил проблема и с Restore се върни на конфигурация от преди тази дата (все ще има запазен някакъв restore point). Всичко което си инсталирал след този момент си заминава
Данните (файловете) си остават
За преинсталация никога не е късно, но просто трябва да си сигурен защо я правиш
Пиши като ги пробваш тези варианти
Ако е шрифта най-много да не се изписват коректно символите. Освен това има сумати и Font Manager-и (напр. Font Navigator) с които можеш да видиш какво си инсталирал и как се изписва.
Да нямаш някоя измишльотина като Флекстайпа или друго което да ти сменя клавиатурата? Ако е така го деинсталирай

Първо виж от Device Manager-a какви драйвери ти е качило и евентуално има ли конфликти в адресите и прекъсванията (проблемните драйвери излизат с (!).
След това виж в Tsk Manager => Proccesses какво точно ти върви в момента и колко товари CPU-то и RAM-a. Може и от там да се успива, а ти да си мислиш, че Офиса го бъгва.
Когато забие мишката (Touch Pad-a) продължава ли да работи. Ако ДА пробвай да изключиш Офиса и да видиш какво става.
Не си струва преинсталация особено ако имаш качен допълнителен софтуер (за данни да не говорим).
Ако ти е мерак да пробваш дали е софтуерна причината, спомни си от кога долу-горе се е появил проблема и с Restore се върни на конфигурация от преди тази дата (все ще има запазен някакъв restore point). Всичко което си инсталирал след този момент си заминава

Данните (файловете) си остават
За преинсталация никога не е късно, но просто трябва да си сигурен защо я правиш
Пиши като ги пробваш тези варианти

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Абе вие тая преинсталация я имате за панацея. Аз имам три лаптопа у нас и един в офиса(той е още "малък") и последните 6 години не съм преинсталирвал нито един от тях. Какво ли погрешно правя? Ай стига глупости! Преинсталирането е последното нещо, което се прави на една машина. Обикновено нещата са доста по-елементарни. Ама козата си сака пЪрч, а не "специалист".

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
При мен някакъв шрифт безвъзвратно е прецакал цифра функции на word и excel.
Даже преинсталация на офис пакета води до същото. Проблемът не се решава и е само в офис пакета.
Така че фонтът може да е голяма мизерия.
И ходи го разбери кой е вредителя. Те са един милион и единият е повреден... някъде.
Макар и Босът да е против, и аз по принцип съм против, но в случая не виждам друг начин и не считам че двумесечно негарантирано с успех търсене на проблема е за предпочитане пред диска с ХР. Вкарваш диска, и му правиш Repair, а не preinstall. Фонтовете се възстановяват.
Макар че аз на твоя място бих започнал от преинсталация на драйвърите. Например тоя на чипсета и т.н. Няколко стъпки са, според мен се почва от най - достъпното.
Даже преинсталация на офис пакета води до същото. Проблемът не се решава и е само в офис пакета.
Така че фонтът може да е голяма мизерия.
И ходи го разбери кой е вредителя. Те са един милион и единият е повреден... някъде.
Макар и Босът да е против, и аз по принцип съм против, но в случая не виждам друг начин и не считам че двумесечно негарантирано с успех търсене на проблема е за предпочитане пред диска с ХР. Вкарваш диска, и му правиш Repair, а не preinstall. Фонтовете се възстановяват.
Макар че аз на твоя място бих започнал от преинсталация на драйвърите. Например тоя на чипсета и т.н. Няколко стъпки са, според мен се почва от най - достъпното.
TheBoss написа:Абе вие тая преинсталация я имате за панацея. Аз имам три лаптопа у нас и един в офиса(той е още "малък") и последните 6 години не съм преинсталирвал нито един от тях. Какво ли погрешно правя? Ай стига глупости! Преинсталирането е последното нещо, което се прави на една машина. Обикновено нещата са доста по-елементарни. Ама козата си сака пЪрч, а не "специалист".![]()
![]()
Много си прав, но много е важно как ползваш компютъра.
Ако си с качествен софт и не си инсталирал каквото ти падне от нета, може да си бачкаш и 10 години. Но омажеш ли веднъж уйндолса най добре е преинсталиране и по внимателно занапред...
Първо да благодаря на всички за мненията!
Второ аз съм пълен лаик с компютрите,
оправям се но като тръгна по-надълбоко
нещата започват да изглждат като на китайски
Значи обощено имам Flextype и Fleksword
На компютъра няма почти никакъв друг
софтуеър и се използва предимно за
интернет и текстообработка.
Когато заспи клавиатурата всичко друго работи
дори и мишката. Но не е само в Word, навсякъде
не може да се пише, нито в Firefox нито където и
да било другаде!
Това за грешките не го открих в контрол панела.
Май нямам Event viewer
Отново благодаря на всички които са ми писали!
Второ аз съм пълен лаик с компютрите,
оправям се но като тръгна по-надълбоко
нещата започват да изглждат като на китайски
Значи обощено имам Flextype и Fleksword
На компютъра няма почти никакъв друг
софтуеър и се използва предимно за
интернет и текстообработка.
Когато заспи клавиатурата всичко друго работи
дори и мишката. Но не е само в Word, навсякъде
не може да се пише, нито в Firefox нито където и
да било другаде!
Това за грешките не го открих в контрол панела.
Май нямам Event viewer
Отново благодаря на всички които са ми писали!
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Много вероятен проблем с фонтовете.
Флекстайп нанася щетите на фонтовете....
Почни с неговата дейнсталация.
Моля заповядай най - добрата фонетизация за ХР.
По - добра няма.
Това си е пренастройване на самото ХР, което всъщност има вградена, но неизползвана опция за фонетизация.
Несъвместимости няма да има.
Вместо флекс коректора потърси например на actsoft продукта - cyrilla correct
После, ако проблема след деинсталацията на флекстайп и флексуорд не се оправи, следните стъпки.
1. От my computer - right button - manage - device manager си намери клавиатурата.
Десен бутон - uninstall и рестарт. Тя ще се намери на ново и ще си преинсталира драйвъра.
2. Ако не сработи, преинсталирай драйвърите на компютъра и най - вече на чипсета. Те трябва да са дошли на дискове заедно с него. Просто даваш от горното меню или от самото меню на инсталацията унинсталл на стария и инсталл на новия драйвър, нищо, че е един и същ.
3. Ако не сработи, вкарваш диска с уиндоус и даваш repair. То знае какво да си направи. Трие системни папки и наново ги копира, като ти запазва обаче програми и всичко.
4. Ако и тогава не сработи, вече само преинсталация. Може и проблема да е хардуерен, но аз не виждам какъв зор ще да е видял тоз немалък кабел, че да изскочи и по специално той май - има бая пинове и е трудно "на моменти да дава контакт". По - скоро ти е софтуерен проблема.
Флекстайп нанася щетите на фонтовете....
Почни с неговата дейнсталация.
Моля заповядай най - добрата фонетизация за ХР.
По - добра няма.
Това си е пренастройване на самото ХР, което всъщност има вградена, но неизползвана опция за фонетизация.
Несъвместимости няма да има.
Вместо флекс коректора потърси например на actsoft продукта - cyrilla correct
После, ако проблема след деинсталацията на флекстайп и флексуорд не се оправи, следните стъпки.
1. От my computer - right button - manage - device manager си намери клавиатурата.
Десен бутон - uninstall и рестарт. Тя ще се намери на ново и ще си преинсталира драйвъра.
2. Ако не сработи, преинсталирай драйвърите на компютъра и най - вече на чипсета. Те трябва да са дошли на дискове заедно с него. Просто даваш от горното меню или от самото меню на инсталацията унинсталл на стария и инсталл на новия драйвър, нищо, че е един и същ.
3. Ако не сработи, вкарваш диска с уиндоус и даваш repair. То знае какво да си направи. Трие системни папки и наново ги копира, като ти запазва обаче програми и всичко.
4. Ако и тогава не сработи, вече само преинсталация. Може и проблема да е хардуерен, но аз не виждам какъв зор ще да е видял тоз немалък кабел, че да изскочи и по специално той май - има бая пинове и е трудно "на моменти да дава контакт". По - скоро ти е софтуерен проблема.
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2